• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Sveika mityba ir sportas duoda rezultatų (nuotr. Instagram)

Fitneso guru Lucy Baker (25 m.) yra grynas įrodymas, jog griežta dieta nėra raktas į gražią ir sveiką figūrą.Sidnėjuje, Australijoje gyvenanti ir rinkodaros srityje dirbanti mergina metų metus laikėsi įvairių tuo laikotarpiu madingų dietų, sporto rėžimų ir visai neseniai pasidalino nuotrauka bei pasakojimu, kaip pasikeitė jos figūra pradėjus daugiau valgyti ir atradus balansą.

12

Fitneso guru Lucy Baker (25 m.) yra grynas įrodymas, jog griežta dieta nėra raktas į gražią ir sveiką figūrą.Sidnėjuje, Australijoje gyvenanti ir rinkodaros srityje dirbanti mergina metų metus laikėsi įvairių tuo laikotarpiu madingų dietų, sporto rėžimų ir visai neseniai pasidalino nuotrauka bei pasakojimu, kaip pasikeitė jos figūra pradėjus daugiau valgyti ir atradus balansą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Socialinių tinklų naujienų srautuose gausu fotografijų ir pasakojimų, priverčiančių pasijusti nepakankamai savimi patenkintais. Ar kada nors pažvelgę į kitus pasijutote per dideli, per maži, per daug raumeningi ar per daug liekni?“, - rašė Lucy savo „Instagram“ paskyroje. „Lengva pirštu rodyti į kūno netobulumus ir kritikuoti save, tačiau kam nors jūs atrodote nuostabiai.“

REKLAMA

Mergina pridūrė, kad vidurinėje nuotrauka ji įamžinta tuomet, kai laikėsi labai griežto sporto ir mitybos rėžimo.

„Tada sporto klube lankydavausi kasdien, valgiau labai mažai ir dariau viską, kad tapčiau liekna, bet tuo pat metu ir sportiška. Tuo metu supratau, kad nesu laiminga.

Mano kūnas yra kitoks, nei visų kitų žmonių, o tai, jog kiekvieną dieną save žudau tik tam, kad atrodyčiau vienaip ar kitaip, tikrai nebuvo naudinga ir man kenkė. Laimei, laikui bėgant, pasikeitė mano mąstymas. Sportas man labai patinka, o šiuo metu mano gyvenimo būdas yra man labiau priimtinas“, - tęsė ji. „Negalima savęs lyginti su kažkuo, ką stebi socialiniame tinkle, nes taip jie visą laiką tikriausiai neatrodo. Svarbu atrasti balansą tarp to, kas tau tinka ir to, kas daro laimingu.“

REKLAMA
REKLAMA

Begalė dietų rezultatų nedavė

Šiuo metu Lucy dienos suvartojamas kalorijų skaičius siekia 2000 kcal, be to, į sporto klubą ji kasdien tikrai neina. Merginos gyvenimo būdas tapo jai priimtinas ir tinkantis bei gerokai skiriasi nuo ankstesnio.

„Anksčiau manydavau, kad būti sportiškai ir sveikai reiškė, jog būtina atsisakyti angliavandenių, cukraus, nevalgyti restoranuose, maitintis beskoniu maistu ir kasdien sportuoti“, - anksčiau rašė Lucy.

„Nerimaudavau, jog valgau per daug, o jei nuspręsdavau save palepinti, suvartotas kalorijas turėdavau sudeginti intensyvios treniruotės metu. Jei to nepadarydavau, jausdavausi blogai ir kaltindavau save, nes jei priaugdavau kelis gramus, man tai tuo metu prilygo didžiausiai nesėkmei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ryškus pilvo presas reiškė, jog nuolat jausdavausi pavargusi, alkana ir dažniau sirgdavau. Ar buvo verta tai kentėti vardan to, jog sulieknėčiau? Mano akimis – ne.“

Kalbėdama su naujienų portalo „Daily Mail Australia“ komanda, Lucy teigė, jog baigusi universitetą išbandė viską, kad tik greičiau sulieknėtų ir turėtų gražesnį kūną.

Londone gimusi mergina, sausį persikėlusi gyventi į Australiją, turėjo net kelių sporto klubų abonementus, laikėsi nesuskaičiuojamo kiekio dietų ir kontroliavo bei skaičiavo suvartojamas kalorijas.

REKLAMA

Tačiau nusprendus laikytis 12 savaičių truksiančios programos, kurios metu ji ne tik suprato, kaip svarbu yra balansas ir saikas, Lucy pamatė, jog jos kūnas pasikeitė, o energijos kiekis išaugo net kelis kartus.

„Prieš pradedat programą buvau visiškai kitokia. Kai kuriomis dienomis galėdavau laisvai suvalgyti didelę dėžę saldainių, maitinausi greitu ir lengvai paruošiamu maistu ir, nors man patikdavo sveikais laikomi maisto produktai ir patiekalai, grįždama namo iš darbo pakeliui įsigydavau kažką greitai pagaminamo, o tai tikrai nėra gerai.

REKLAMA

Taip pat laikiausi daug kvailų ir tuo metu populiarių dietų, netgi bandžiau kasdien valgyti tik salotas, kas yra tikra nesąmonė, nes aš šio patiekalo negaliu pakęsti“, - sakė ji.

Pradėjo nuo sporto namuose

Pamačiusi, kaip stipriai pasikeitė jos kūnas ir sulaukusi daug pozityvų atsiliepimų socialiniame tinkle, Lucy nusprendė išbandyti kitos fitneso guru Kayla Itsines sukurtą programą, kurios metu mergina atliko daug įvairių sporto pratimų, tarp kurių ir aukšto intensyvumo treniruotės ir svorių kilnojimai.

„Tai buvo nepakartojama. Viskas, ko man reikėjo, tai keletas svorių, kilimėlis ir pasipriešinimo juosta“, - teigė mergina. „Programos esmė – ne lipimas ant svarstyklių ir savęs ribojimas, o žiūrėjimas į veidrodį ir rezultatų matymas arba jų pajautimas. Po 4 savaičių pastebėjau pirmuosius pokyčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaučiausi gerokai geriau. Iki tol, vos tik grįžusi namo, sėsdavau ant sofos, o 21 val. jau ruošdavausi miegoti. Pradėjus laikytis programos pajutau, kad turiu labai daug energijos, esu laiminga ir pamačiusi save veidrodyje negalėdavau atitraukti žvilgsnio nuo išryškėjusių kojų raumenų ir pilvo.“

Kalbant apie mitybą, Lucy prisipažįsta, kad iš pradžių tikriausiai šiek tiek persistengė, nes džiaugėsi, galėdama pakeisti savo išvaizdą. Tačiau supratusi, jog nepakankamas maisto vartojimas jai nepadės ir nesuteiks taip reikalingos energijos, ji pasidomėjosi sveika mityba ir nusprendė, kad vietoj kasdienės 1000 kcal dozės ji suvartos maisto, kurio vertė – 2000 kcal.

REKLAMA

„Maistas ir jo kiekis yra labai svarbu. Mačiau, kaip stiprėjo mano kūnas, o ir pati jaučiausi ne ką prasčiau. Iš pradžių negalėdavau atlikti jokių prisispaudimų, bet vėliau turėjau pakankamai jėgų be jokių didesnių sunkumų padaryti net 20“, - džiaugėsi mergina.

„Stengiuosi valgyti tinkamai subalansuotą maistą, baltymus, geruosius riebalus ir, be abejo, daržoves, tačiau nesu sau griežta ir manau, jog labai svarbu save palepinti. Iš patirties galiu pasakyti, jog maisto bijoti nereikia. Jis turi tapti jūsų draugu. Anksčiau 100% bijojau angliavandenių ir galvojau, jog vienintelis būdas turėti gražią figūrą – griežtas mitybos planas. Dabar esu tokia atsipalaidavusi ir jei užsinoriu kažko specifinio, sau tai leidžiu.“

REKLAMA

Mergina vis dar atlieka Kayla Itsines programos sporto pratimus, tačiau neseniai tapo sporto klubo nare ir mielai mankštinasi su grupe žmonių arba viena kilnoja svarmenis.

Nuo pat jos fitneso kelionės pradžios, Lucy savo pasiekimais ir sporto bei mitybos patarimais dalijosi „Instagram“ paskyroje „FitLifeLucy“, kurią seka beveik 80 tūkst. internautų.

„Taip, tokia ta paslaptis. Jokių beprotiškų dietų, jokio angliavandenių atsisakymo ir kalorijų stebėjimo. Viskas labai paprasta - sportas ir geras maistas, o jei kokią dieną užsigeidžiate suvalgyti spurgą ar gabalėlį torto, darykite tai savęs negrauždami. Nedrauskite sau to, ką mėgstate“, - užbaigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų