REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Debesuota (nuotr. Fotodiena.lt)
9

 

Dėl dirbamus laukus užliejusių liūčių Vyriausybė pirmadienį ketina skelbti ekstremalią situaciją visoje Lietuvoje.

 

„Žemės ūkyje susiklostė vienareikšmiškai nestandartinė situacija, kuri reikalauja greitai imtis priemonių. Šiuo metu rengiamės paskelbti sprendimą dėl didelio lietaus kiekio sukeltos ekstremalios situacijos visoje Lietuvoje“, – Vyriausybės pranešime sakė S. Skvernelis.

Pirmadienį renkasi Ekstremalių situacijų komisija, kuri nuspręs dėl valstybės lygio ekstremalios situacijos. Tokiu atveju Vyriausybė ieškos galimybių paremti žemdirbius, naudojant valstybės rezervą.

S. Skvernelis penktadienį Ukmergėje teigė, kad Vyriausybės rezervą, kuriame yra tik 1,5 mln. eurų, galima būtų panaudoti, pavyzdžiui, kompensuoti žemdirbių išlaidas teisininkams derybose su produkcijos supirkėjais.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva kitąsavaitę ketina kreiptis į Europos Komisiją dėl žemdirbių nuostolių atlyginimo. Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį Taline sakė gavusi Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude‘o Junckerio (Žano Klodo Junkerio) patikinimą, kad „kažkokia parama tikrai bus“.

Preliminariais Žemės ūkio ministerijos duomenimis, nuostoliai dėl liūčių gali siekti apie 40 mln. eurų, tačiau Žemės ūkio rūmai skaičiuoja, jog jie gali siekti apie 180 mln. eurų.

Šiuo metu ekstremalią situaciją yra paskelbusios 12 savivaldybių, nurodo Vyriausybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų