REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Ildiko Ferenzi  (nuotr. asm. archyvo)

Modelis, tituluotas karščiausia pasaulyje mama, sulaukė neapykantos kupinų komentarų vien todėl, jog paviešino nuotrauką, kurioje ji žindo savo sūnų.

31

Modelis, tituluotas karščiausia pasaulyje mama, sulaukė neapykantos kupinų komentarų vien todėl, jog paviešino nuotrauką, kurioje ji žindo savo sūnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusi „Playboy“ zuikutė Ildiko Ferenzi prieš 16 mėnesių susilaukė sūnaus Danielio ir nuo tada savo socialiniuose tinkluose dalinosi fotografijomis, kuriose ji krūtimi maitina savo vaiką, vien tam, kad šis procesas nebebūtų laikomas kažkokiu tai tabu.

REKLAMA

„Mane šokiravo tai, kiek daug internete priekabių ieškančių žmonių. Nuostabą kelia ir tai, jog didžioji dalis jų – moterys. Tapau viso šio neapykantos prieš žindymą įvykio auka. Man nerūpėjo priekaištai, psichologinis smurtas. Man skaudu matyti ir darosi gaila, kad taip besielgiančios motinos gali pakeisti vaiko likimą.

Žinoti, jog kai kurios moterys bijo viešose vietose maitinti krūtimi vien tik todėl, jog gali susilaukti priekaištų ir neigiamų komentarų, yra skaudu. Jos tikrai elgiasi bjauriai, tačiau aš tai ištverti galiu. Neleisiu būti žeminama kitų už tai, ką darau dėl savo mažojo Danielio“, - sakė Ildiko.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris pridūrė, kad, laimei, ji sulaukė nemažai ją palaikančių komentarų. Ildiko gerbėjai greitai užgesino įsiplieskusią ugnį, norėdami padėti jai normalizuoti maitinimo krūtimi procesą.

„Žindymas taps norma tik tuomet, jei kasdien tai matantys žmonės supras, jog tai yra normalu. Esu dėkinga už tokią stiprią socialinių tinklų bendruomenę, padedančią kovoti su priekabiais asmenimis ir kuriančiais saugią aplinką, kurioje dabarties ir ateities mamos savo vaikams galės dovanoti geriausią gyvenimo dovaną. Už pykčio perpildytų žodžių slėpėsi ir gražūs bei drąsūs tokių pat moterų balsai, skatinantis mane nemesti šios misijos“, - teigė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai tampi kitų žmonių stiprybe, visos neapykantos kulkos atšoka nuo tavęs, tu nejauti jokio skausmo. Tai darau ne dėl savęs ir jūsų. Dar tai dėl mūsų vaikų.“

Deja, Ildiko sulaukė daug žinučių, kuriose moterys teigė nė negalvojančios maitinti kūdikių savo pienu, nes šį natūralų procesą supa labai daug stigmų.

„Po socialiniuose tinkluose sulauktos neapykantos, su manimi elektroniniais laiškais ir žinutėmis susisiekė moterys, dėkojančios ir pasakojančios savas istorijas. Liūdna skaityti pasakojimus mamų, nusprendusių nemaitinti savo vaiko krūtimi vien todėl, jog viešumoje jos yra sulaukusios bjaurių žvilgsnių ir įžeidžiančių replikų.

REKLAMA

Jos man pasakojo besijaučiančios kaltos dėl to, jog negali pasirūpinti savo vaikų sveikata. Tai niekada neturėjo įvykti. Moterys turi patirti visus motinystės džiaugsmus, o už tai jų teisti negalima. Niekas neturėtų diktuoti, kada, kur ir kaip motina turėtų maitinti savo vaiką ir nei viena jų neturėtų būti vadinama bjauriais vardais už tai, jog savo vaikui suteikia geriausia maitinimą, koks tik yra įmanomas.“

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų