• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Vėžiu serganti Lisa Harris su mama

Per mūsų gyvenimą yra labai tikėtina, kad netgi mes arba kažkas, ką mes pažįstame, turės iškentėti vėžio skausmą. 2014-aisiais Jungtinėje Karalystėje buvo nustatyta 350 tūkst. naujų vėžio atvejų ir maždaug pusė jų išgyveno daugiau kaip 10 metų.

6

Per mūsų gyvenimą yra labai tikėtina, kad netgi mes arba kažkas, ką mes pažįstame, turės iškentėti vėžio skausmą. 2014-aisiais Jungtinėje Karalystėje buvo nustatyta 350 tūkst. naujų vėžio atvejų ir maždaug pusė jų išgyveno daugiau kaip 10 metų.

REKLAMA

Išgyvenimo statistika sergant vėžiu per pastaruosius 40 metų padvigubėjo, ir iš dalies tai vyko dėl pagerėjusio vėžio gydymo. Visgi kad ir kokie veiksmingi būtų tam tikri gydymo būdai, deja, kai kurie žmonės tiesiog neišgali sau leisti konsultacijų ar chemoterapijos, reikalingos vėžio gydymui.

Pardavė turtus

2015-aisiais Lisai Harris iš Anglijos diagnozavo kiaušidžių vėžį ir nuo to laiko ji pardavė savo namą ir išleido didelę dalį savo pensijos, kad galėtų sumokėti už jai taip reikalingą gydymą.

Dabr Lisai jau baigėsi pinigai, tačiau jos šeimos parama gali būti pakankama, kad moteris galėtų toliau gyventi. Jos 26-erių metų dukra Lori prisijungė prie kovos prieš kiaušidžių vėžį, kad galėtų išsaugoti savo mamos gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA

Neteisinga diagnozė

Prieš šią gniuždančią diagnose, Lisa dirbo kaip globėja, tačiau jos gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, kai gydytojas tuomet 46-erių moteriai neteisingai diagnozavo dirgliosios žarnos sindromą. Tai privedė prie to, kad tikrąją ligą jai nustatė labai vėlai – tuomet ji jau buvo pasiekusi ketvirtą kiaušidžio vėžio lygį. Tada Lisa turėjo praeiti histerektomiją ir intensyvią chemoterapiją.

REKLAMA

Šio gydymo valstybėnepadengė, todėl jis buvo ypač brangus. Tam, kad galėtų sau jį leisti, Lisa pardavė savo namus už 30 000 svarų, automobilį – už 5 000 svarų ir aukcione išpardavė likusį savo turtą (įskaitant bilietus į Edo Sheerano koncertą) už 10 000 dolerių.

Neteko namo, automobilio – visko

Šiuo metu Lisa gyvena dviejų lovų nuomojame apartamente, tačiau sako, kad viso turto praradimą gali atpirkti neįkainojama gyvenimo dovana.

„Yra labai sunku parduoti viską, dėl ko aš dirbau visa savo gyvenimą ir pasilikti tik su būtiniausiomis priemonėmis, tačiau neturiu kito pasirinkimo. Tol, kol esu gyva, man reikia tik būtiniausių priemonių. Gydymas man yra viskas. Tai yra ateities be vėžio viltis ir mano svajonė pamatyti mano dukrą bei anūkus užaugant. Tai mano paskutinė viltis“, – kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Nebėra, ką parduoti

Iš pradžių atrodė, kad gydymas veikia. Lisos vėžys išėjo į remisiją, tačiau šių metų sausį jai pasakė, kad vėžys grįžo ir vienintelis pasiūlymas jai buvo paliatyvi chemoterapija. Ieškodama kitos opcijos, moteris rado privačioje Vokietijos ligoninėje Hallwang Clinic vykdomą chemoterapiją. Tuomet ji peržiūrėjo savo pensiją, kad surinktų 27 000 svarų taip reikalingam gydymui.

Panašu, kad šis gydymas veikia, tačiau, deja, Lisai vis dar reikia gydymo kas tris savaites. Viena imunoterapijos sesija kainuoja 23 000 svarų, tačiau ji tiesiog nebeturi pinigų ir nebeturi, ką parduoti.

Renka pinigus

Tad jos dukra Lori sukūrė puslapyje platformoje „GoFundMe“, kad galėtų padėti mamai surinkti pinigų gydymui. Lori sako niekada sau neatleistų, jei pinigų surinkti nepavyktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra nežmoniškai skaudu pagalvoti apie tai, kad vienintelis dalykas, sulaikantis mus nuo mamos pagydymo, yra pinigai. Mes tikimės, kad mums pavyks surinkti pakankamai pinigų jos gydymui. Niekada sau neatleisiu, jei nesurinksime jų. Sunkiausias dalykas yra ne parduoti savo turtą o neturėti, ko parduoti. Mes jau nebeturime, ko parduoti. Tačiau mes tikimės, kad su visa parama, kuri ateina, mama galės gyventi dar dešimtmečius“, – sakė Lori.

Šiuo metu šeima surinko 72 000 svarų, o iš viso jiems reikia 200 000 svarų, kurie, tikėtina, išgelbėtų Lisos gyvybę. Šiuo metu Lisos šeimai trūksta 4 000 svarų, kad jie galėtų sau leisti kitą gydymą. Jeigu norėtum paaukoti Lisai, tai galite padaryti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų