REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę socialdemokratų partijos pirmininkas G.Paluckas patikino, kad tolimesnis valdančiosios koalicijos likimas bus sprendžiamas partijos skyriuose. Kurie turi nuspręsti, laikyti gniaužtuose, koreguoti, ar koaliciją palikti.

Praėjusią savaitę socialdemokratų partijos pirmininkas G.Paluckas patikino, kad tolimesnis valdančiosios koalicijos likimas bus sprendžiamas partijos skyriuose. Kurie turi nuspręsti, laikyti gniaužtuose, koreguoti, ar koaliciją palikti.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt nusprendė paklausti socialdemokratų partijos skyrių vadovų, koks turėtų būti koalicijos likimas.

G.Palucko ir socialdemokratų pyktis kilo praėjusią savaitę, kai valstiečiai, paskutinę Seimo sesijos darbo dieną, susitarė su konservatoriais. Tą kartą opozicinė Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai balsus už miškų urėdijų reforma išmainė į PVM lengvatą šildymui.

G.Paluckas, reaguodamas į šį veiksmą, teigė, kad taip valdančioji koalicija tėra tik formali. O realybėje neveikia.

Vilnius: geriau likti pozicijoje

Lietuvos socialdemokratų partijos Vilniaus miesto skyriaus pirmininkė Auksė Kontrimienė nesiruošė prognozuoti, koks bus partijos skyriaus sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas nuotaikų negaliu pasakyti, nes yra vasara. Ir politinės diskusijos praktiškai nevyksta. Prognozuoti negaliu kaip mūsų bičiuliai nubalsuos“, - pasakoja A.Kontrimienė.

REKLAMA

Tačiau paklausus, koks anot jos, sprendimas yra geriausias, ji siūlo peržiūrėti koalicijos sutartį ir ieškoti partijai geresnių pozicijų.

„Mano asmeninė nuomonė yra, kad nereikia skubėti. Galima kalbėti apie koalicijos sutarties peržiūrėjimą. Ir jeigu socialdemokratams pavyktų išsiderėti geresnes pozicijas tiek ministerijų, tiek komitetų vadovų atžvilgiu“, - pasakoja Vilniaus miesto skyriaus pirmininkė.

„Bet skubėti išeiti į opoziciją ir tapti ten jaunesniuoju broliu, man atrodo, kad yra didesnė blogybė, nei dabar būti jaunesniuoju broliu pozicijoje“, - tv3.lt naujienų portalui sako A.Kontrimienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaunas: nereikia įsikibus laikytis

Kauno miesto skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė tikina, kad santykiai tarp koalicijos partnerių jų skyriaus netenkina.

„Šita santuoka mūsų požiūriu nėra stabili. Skyriuje ir šiuo metu vyksta diskusijos. Nes mes iš tikrųjų svarstome, ar mus tenkina koalicija su valstiečiais. Kadangi jų žingsnis susitarti su opoziciniais konservatoriais atrodo daugiau mažiau keistas. Nes neieško susitarimo su koalicijos partneriais. Tai visa situacija mus stebina. Bet tai nėra vieninteliai dalykai, yra ir kitos iniciatyvos, kurios nėra išgirstos socialdemokratų“, - pasakoja O.Leiputė.

Ji taip pat tikina, kad dabar situacija yra tokia, kokia tiesiog neturėtų būti.

„Aš manau, kad koalicijos partneriai turėtų bendrauti kitaip. Mes suprantame, kad jų yra dvigubai daugiau, bet turėtų būti dialogas. Ir dažnesni koalicijos posėdžiai bendri turėtų būti. Tai visa bendra situacija yra tokia, kokia neturėtų būti“, - tikina pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jos laikytis koalicijos visai nereikia.

„Manau, kad visada yra geriau bloga taika, negu geras karas. Bet jeigu nėra galimybių ir sutarimo, tai per prievartą irgi geras nebūsi. Aš nesu už tai, kad bet kokia kaina laikytis įsikabinus tos koalicijos. Turi būti aiškus mūsų pasiūlymai. O jeigu jų nežiūrima, turi būti priimtas aiškus sprendimas“, - naujienų portalui tv3.lt pasakoja pašnekovė.

Panevėžys: negalima būti pastumdėliais

Panevėžio miesto skyriaus pirmininkas Egidijus Gaidamavičius, kad teigiamų poslinkių socialdemokratams rūpimose srityse kol kas tikrai nemato.

„Reikia turėti tą politinį stuburą ir negalime būti pastumdėlio vietoje. Turime laikytis ir įsipareigojimų rinkėjams. Jeigu nesugebame pažadų vykdyti prie esamos valdžios ne dėl to, kad neturime instrumentų. Bet teigiamų poslinkių švietimo, socialinėse srityse, kurios mus labiausiai ir domina, teigiamų poslinkių nesimato. Norėtųsi, kad sparčiau tos reformos vyktų“, - tikina jis.

REKLAMA

Skyriaus pirmininkas tikina, kad protingiausia yra inicijuoti naujas derybas.

„Ir šeimoje ne iš karto netrūksta santykiai. Teismas dažniausiai siūlo susitaikyti, arba rasti galimybę kartu gyventi. Nes šitoje vietoje santuoka yra tokia kaip ir priverstinė“, - situaciją komentuoja E.Gaidamavičius.

Pašnekovas taip teigia, kad jei iki šiol valstiečių strategijoje matė tiek kairės, tik dešinės elementų, dabar kairės nebemato. E.Gaidamavičius tikina, kad skyrius nėra patenkintas.

„Panevėžyje yra įtakingų valstiečių frakcijos narių, kad ir tų, kurie pabėgo iš jų, išrinkimo zona. Tai ir respublikiniame lygmenyje, tiek ir savivaldos matosi ne kažin kas. Miestas toliau mažėja, proveržio nėra. O norėtųsi, kad ir miestas gyventų geriau“, - tv3.lt naujienų portalui sako skyriaus pirmininkas.

REKLAMA

Alytus: spręsti pagal meilę negalima

Alytaus miesto skyriaus pirmininkas Valerijus Vencius tikina, kad prognozuoti negali.

„Negaliu atsakyti už visą skyrių. Mes tik stvarstysime šitą klausimą, kadangi laikas nuspręsti yra nustatytas iki rugsėjo mėnesio. Prognozuoti negaliu“, - tikina V.Vencius.

Tačiau paklaustas, koks sprendimas būtų protingiausias, V.Vencius sako, kad pagal simpatijas spręsti nėra protinga.

„Kol kas, sprendžiant pagal nuotaiką skyriuje, tai pasidalinę partiečiai po lygiai. Tikrai negaliu prognozuoti. Ir žinote, čia ne visai tinka tas atvejis „myliu, nemyliu“. Reikia pasižiūrėti ir aptarti, įsigilinti į koalicijos sutartį. Ir rimtai pasižiūrėti į tą klausimą. Žinot, čia nėra šeimos santykiai. Remiantis vien tik „myliu, nemyliu“ būtų spręsti nerimta ir nesolidu. Laiko yra, nėra ekstra atvejis“, - situaciją vertina V.Vencius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų