• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Šokas vilniečiams: Neryje – keistos putos (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Paaiškėjo, kokie teršalai rasti Neryje

Imsis naujų priemonių

Ketvirtadienio rytą vilniečius nemaloniai nustebino Neries upėje pasirodžiusiomis neaiškios kilmės putomis.

23

Ketvirtadienio rytą vilniečius nemaloniai nustebino Neries upėje pasirodžiusiomis neaiškios kilmės putomis.

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, buvo skelbiama, kad putos į upę pateko iš vamzdžio. Jas ryte buvo galima pastebėti didelėje upės atkarpoje – nuo Žvėryno iki Geležinio vilko tilto.

Ketvirtadienio vakarą UAB „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis išplatino pranešimą apie paimtus vandens apie atliktus laboratorinius tyrimus dėl pastebėtų baltų bekvapių putų.

„Pirminiais duomenimis, ketvirtadienio rytą Neries upėje pasirodžiusios bekvapės baltos putos nėra nei naftos produktai, nei fekalijos. Bendrovės ,,Grinda“ Ekologinės priežiūros laboratorijoje atlikti vandens mėginių tyrimai šiuos spėjimus patvirtino. Norime atkreipti dėmesį, kad putos Neries upėje pastebimos beveik kasmet augalų žydėjimo metu – tai yra natūralus reiškinys.

Ar ši tarša, pastebėta birželio 1 dieną, yra gamtos ar žmogaus veiklos padarinys, kol kas pasakyti neįmanoma, tačiau pirminiai cheminiai tyrimai leidžia prognozuoti, kad leistinos taršos normos nebus viršytos. Besilieję teršalai surinkti specialiomis užtvaromis – bonomis, bendrovės specialistai šiuo metu bando nustatyti taršos šaltinį.

REKLAMA
REKLAMA

Ateityje teršalų patekimo į atvirus vandenis riziką sumažins išmanioji teršalų monitoringo sistema. Jutikliai, pajutę teršalus, neleis patekti jiems į atvirus vandenis ir automatiškai informuos „Grindos“ specialistus. Projektas finansuojamas iš ES struktūrinių fondų“, – nurodė K. Vaicekiūtis.

Neabejingų miestui žmonių UAB „Grinda“ ir toliau prašo pastebėjus bet kokios kilmės teršalus ar avarinę situaciją skambinti visą parą veikiančiu avarinės tarnybos telefonu 1355.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų