• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečiai Švenčionių rajone sulaikė dvi baltarusiškų kontrabandinių cigarečių siuntas – iš viso 14 tūkst. pakelių. Demaskuoti kontrabandininkus padėjo pasieniečių tarnybiniai šunys.

Pasieniečiai Švenčionių rajone sulaikė dvi baltarusiškų kontrabandinių cigarečių siuntas – iš viso 14 tūkst. pakelių. Demaskuoti kontrabandininkus padėjo pasieniečių tarnybiniai šunys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasitelkę belgų aviganę Markadą Švenčionių užkardos pasieniečiai sulaikė 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

REKLAMA

Ketvirtadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Lalučių kaimu pastebėjo nuo valstybės sienos einančius du asmenis su nešuliais. Nuo čia iki sienos su Baltarusija yra apie 3 kilometrus. Nešikai irgi pamatė tolumoje artėjančius pasieniečius, todėl pasinaudodami tamsa spruko.

Kinologas su tarnybiniu šunimi Markada pradėjo sekti bėglius. Šuo aptiko jų pamestą krovinį, apvyniotą polietileno plėvele. Iš viso sulaikyti 3 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ be banderolių.

REKLAMA
REKLAMA

Markada pėdsakais ir toliau vedė pasieniečius apie du kilometrus. Ties Plentovkos kaimu bėglių pėdsakai dingo. Tolimesnė paieška rezultatų nedavė. Pasieniečiai patikrino ir sienos prieigas, tačiau sienos pažeidimo nenustatė. Apie įvykį informuoti Baltarusijos Smurgainių būrio pareigūnai. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena. Cigaretės saugomos VSAT Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardoje.

Dieną prieš tai trečiadienį Švenčionių rajone pasieniečiams su įkalčiais įkliuvo penki cigarečių kontrabandininkai. Netikėtai užklupti pažeidėjai dar svarstė, ar bandyti bėgti, tačiau persigalvojo išvydę tarnybinę belgų aviganę Etą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė VSAT, Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Tebešpolio kaimu aptiko kelių žmonių pėdsakus, vedančius link valstybės sienos su Baltarusija. Vietovę tikrinę VSAT pareigūnai netrukus užfiksavo penkis asmenis su nešuliais, einančius į Lietuvos gilumą.

Visus juos pasieniečiai sulaikė miško masyvo brūzgyne už maždaug kilometro nuo sienos. Netikėtai užklupta penkiukė dar bandė dairytis į šonus ir, manoma, ketino sprukti, tačiau atsisakė šio sumanymo, kai išvydo su pasieniečiais atskubėjusią puspenktų metų belgų aviganę Etą.

REKLAMA

Nešikus VSAT pareigūnai surakino antrankiais. Paaiškėjo, kad visi jie yra Vilniaus rajono gyventojai. Pažeidėjams – nuo 24 iki 29 metų.

Čia pat aptiktuose 11 ryšulių, apvyniotų polietileno plėvele, buvo 22 gamyklinės dėžės cigarečių „NZ Gold“. Visi 11 tūkst. pakelių rūkalų pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Po apklausos Vilniaus rajono gyventojus pasieniečiai uždarė į areštinę. Jų gabenti rūkalai saugomi VSAT Ignalinos rinktinėje, kurios pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų