REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos Valstybės saugumo komitetas (KGB) pradėjo tyrimą dėl treniravimosi ir rengimosi masinėse riaušėse, iš viso sulaikyti 26 asmenys.

Baltarusijos Valstybės saugumo komitetas (KGB) pradėjo tyrimą dėl treniravimosi ir rengimosi masinėse riaušėse, iš viso sulaikyti 26 asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„KGB pradėjo tyrimą dėl treniravimosi ir rengimosi dalyvauti masinėse riaušėse. Iš viso buvo sulaikyti 26 žmonės – aktyvistai iš Miroslavo Lozovskio vadovaujamo „Baltojo legiono“ ir Dmitrijaus Daškevičiaus vadovaujamo „Jaunojo fronto“, – ketvirtadienį cituodama KGB pranešė šalies valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA

Iš viso baltarusių pareigūnai atliko 29 paieškas įvairiose patalpose, įskaitant įtariamųjų namus, ieškodami dokumentų ir kitų įkalčių, nurodė KGB.

Anot jo, atliekant paieškas buvo rasti „Kalašnikov“ automatai, trys karabinai, du pistoletai, šoviniai, granatos, kuokos, peiliai ir kirviai. KGB teigia taip pat radusi sudedamąsias dalis savadarbių sprogmenų gaminimui, karines uniformas, neperšaunamas liemenes, šalmus, pirmosios pagalbos komplektus, knygas apie kariavimą mieste.

REKLAMA
REKLAMA

„Procesiniai veiksmai tęsiasi, siekiant identifikuoti ir sulaikyti visus, dalyvaujančius neteisėtoje veikloje“, – nurodė KGB.

„Baltojo legiono“ atveju mes kalbame apie darbą su profesionaliai treniruotais kovotojais, kurių amžius yra tarp 25 ir 43 metų“, – teigė jis.

Ši institucija sako neatmetanti, kad rasti ginklai galėjo būti panaudoti per didžiulius protestus Baltarusijoje artėjantį šeštadienį.

„Tais pačiais tikslais „Baltojo legiono“ lyderiai planavo pakviesti aktyvistus iš „Jaunojo fronto“. Taip pat būta planų pasikviesti kovotojus iš Ukrainos, (...) su kuriais „Baltasis legionas“ artimai bendradarbiauja nuo 1990-ųjų, taip pat ir kitus žmones, kovojusius nacionalistų gretose Rytų Ukrainoje“, – teigė KGB.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarosiomis savaitėmis tūkstančiai žmonių visoje Baltarusijoje protestavo prieš vadinamąjį „veltėdžių“ mokestį, kurį prezidentas Aleksandras Lukašenka įvedė nuolatinio darbo neturintiems asmenims.

Opozicija planuoja didžiausią protestą prieš šį mokestį rengti šeštadienį.

Baltarusijos prezidentas antradienį pareiškė, kad Lietuvoje ir kitose regiono šalyse galėjo būti rengiami kovotojai, organizavę provokacijas jo šalyje.

Lietuvos pareigūnai šį pareiškimą atmetė kaip nepagrįstą ir vadina jį prasimanymu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų