• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko valdyba Pajūrio kredito uniją pripažino nemokia ir kreipsis į teismą dėl bankroto bylos jai iškėlimo.

Lietuvos banko valdyba Pajūrio kredito uniją pripažino nemokia ir kreipsis į teismą dėl bankroto bylos jai iškėlimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašymas iškelti Pajūrio kredito unijai bankroto bylą bus teikiamas Klaipėdos apygardos teismui. Centrinio banko valdyba taip pat visam laikui atšaukė Pajūrio kredito unijos veiklos licenciją, teigiama Lietuvos banko pranešime.

REKLAMA

Pajūrio kredito uniją pripažinus nemokia, jos indėlininkams bus išmokėtos draudimo išmokos - bus kompensuojama 100 proc. indėlio sumos, neviršijančios 100 tūkst. eurų. Kompensacijas indėlininkams per 20 darbo dienų turi pervesti Indėlių draudimo fondas.

„Užtikrinsime, kad visi indėlininkams priklausantys pinigai būtų pervesti kaip galima greičiau. Draudimo įmonė indėlių draudimo išmokas išmokės pagal kredito unijos pateiktus duomenis apie indėlininkus ir jų turėtas lėšas sąskaitose. Draudimo išmokos bus mokamos per įmonės pasirinktą kredito įstaigą“, – pranešime spaudai sakė „Indėlių ir investicijų draudimo“ direktorė Aurelija Mažintienė.

REKLAMA
REKLAMA

Preliminariais Indėlių ir investicijų draudimo“ duomenimis, bendra mokėtinų draudimo išmokų suma yra apie 2,13 mln. eurų, indėlininkų, kuriems priklauso draudimo išmokos – apie 308.

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba, išnagrinėjusi Pajūrio kredito unijos finansines ir priežiūrai skirtas ataskaitas, kitą surinktą medžiagą, nustatė, kad jos turtas yra mažesnis už įsipareigojimus. Dėl patirtų nuostolių kredito unijos kapitalas yra neigiamas, todėl ji pažeidžia licencijai išduoti taikomus reikalavimus - nėra pasirengusi saugiai ir patikimai teikti finansines paslaugas, nes nevykdo kapitalo pakankamumo, didžiausios atvirosios pozicijos užsienio valiuta ir didžiausios paskolos sumos vienam skolininkui normatyvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2017 metų vasario 28 dienos duomenimis, Pajūrio kredito unijos turtas sudarė 2,1 mln., o įsipareigojimai – 2,3 mln. eurų. Kredito unijos kapitalas buvo minus 0,2 mln. eurų.

Kredito unijos administracijos vadovas informavo Lietuvos banką, kad nėra realių galimybių atkurti stabilią ir patikimą kredito unijos veiklą, pajininkai tokių iniciatyvų nepasiūlė. Anksčiau finansiškai jai padėjusi Lietuvos centrinė kredito unija nusprendė neskirti naujos finansinės paramos iš stabilizacijos fondo.

Pagal turto dydį Pajūrio kredito unija buvo šešiasdešimt pirma (iš 73) kredito unija Lietuvoje. Ji vienija 1026 narius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų