REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienio vakarą sieks ketvirtosios pergalės iš eilės Eurolygos varžybose. Žalgiriečiai svečiuose sukryžiuos ietis su Graikijos čempionu Pirėjo „Olympiacos“ klubu.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienio vakarą sieks ketvirtosios pergalės iš eilės Eurolygos varžybose. Žalgiriečiai svečiuose sukryžiuos ietis su Graikijos čempionu Pirėjo „Olympiacos“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šias ir dar dvejas 22-ojo turo rungtynes tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma www.viaplay.lt bei „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

REKLAMA

„Olympiacos“ šį sezoną žaidžia puikiai. Graikijos komanda Eurolygoje šventė 15 pergalių, patyrė 6 pralaimėjimus ir užima trečiąją vietą. Tokį pat balansą turi Maskvos CSKA. Pirėjo klubas iš pastarųjų septynių Eurolygos mačų laimėjo net šešis. „Olympiacos“ namie laimėjo šešis kartus iš eilės.

Tiesa, dabar ant didžiulės bangos ir kauniečiai. Jie elitiniame žemyno turnyre laimėjo tris dvikovas iš eilės ir pakilo į 10 vietą. „Žalgirio“ kraityje – 9 pergalės ir 12 pralaimėjimų. Pirmojoje šių ekipų tarpusavio dvikovoje Kaune triumfavo Pirėjo krepšininkai 88:75.

REKLAMA
REKLAMA

„Olympiakos“ pagrindiniai ginklai – gynyba ir kova dėl atšokusių kamuolių. Graikijos čempionai į savo krepšį praleidžia tik 74,4 taško ir užima antrąją vietą. Jie sugriebia 37,6 kamuolio ir yra šios statistikos kategorijos lyderiai. Pagal šiuos rodiklius žalgiriečiai nusileidžia rytdienos oponentams.

Silpniausios „Žalgirio“ varžovų vietos – tritaškių, baudų pataikymas, mažas rezultatyvių perdavimų skaičius. „Olympiacos“ žaidėjai iš toli atakuoja tik 35,5 proc. taiklumu, nuo baudų metimų linijos – 73,7 proc. Šiose srityse Graikijos komanda Eurolygoje yra 14-ta. Pirėjo krepšininkai atlieka vos 14,9 perdavimo ir rikiuojasi priešpaskutiniai. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai šiais aspektais lenkia „Olympiacos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirėjo klube rezultatyviausiai rungtyniauja gynėjas Vassilis Spanoulis. Jis pelno 12,9 taško, atlieka 6,4 perdavimo, tačiau tritaškius meta tik 29,4 proc. taiklumu, padaro net 4,3 klaidos. Jis yra dažniausiai klystantis Eurolygos žaidėjas.

Sunkusis puolėjas Georgios Printezis įmeta 12,8 taško, atkovoja 4,3 kamuolio. Lengvasis puolėjas Mattas Lojeski renka 10,3 taško, pataiko 41,7 proc. tritaškių. Jis ir V. Spanoulis dėl traumų praleido praėjusias rungtynes su Kazanės „Uniks“, bet penktadienį pasiryžę pasirodyti aikštėje.

Pasak Š. Jasikevičiaus, jo auklėtiniai vis labiau pasitiki savimi, tačiau kiekvienos rungtynės – vis nauja istorija. Trenerio teigimu, „Olympiacos“ jau kurį liką išsaugo komandos branduolį, o tai yra šios ekipos gero žaidimo priežastis.

REKLAMA

Tarpusavyje „Žalgiris“ su „Olympiacos“ nuo 1998-1999 m. sezono grūmėsi 14 kartų. Žalgiriečiai varžovus nugalėjo keturis sykius. Lietuvos klubas iš Pirėjo pergalę parsivežė tik kartą – 2012-2013 m. turnyre (79:61).

Transliacijų tvarkaraštis:

vasario 9 d. 21.00 val. Atėnų „Panathinaikos“ – Bambergo „Brose“ (www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai); vasario 10 d. 18.45 val. Stambulo „Darussafaka“ – Stambulo „Fenerbahce“ (www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai); 20.55 val. „Olympiacos“ – „Žalgiris“ (www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų