• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Marijampolės ir Vilniaus pataisos namus bandyta perduoti narkotikų.

Į Marijampolės ir Vilniaus pataisos namus bandyta perduoti narkotikų.

REKLAMA

Antradienį Marijampolės pataisos namų teritorijoje, esančioje Sporto gatvėje, transporto patikrinimo aikštelėje, patikrinta įvažiuojanti transporto priemonė ZIL. Ją vairavo 56 metų vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, patikrinus sunkiasvorės transporto priemonės kabiną, po sėdyne pareigūnai rado įvairių automobilio dalių ir guminių žarnų. Vienos žarnos viduje buvo aptiktas juoda lipnia juosta apvyniotas paketas.

REKLAMA

Pareigūnams pasidomėjus vairuotojo apie guminės žarnos turinį, šis informavo, kad nieko apie tai nežino. Pasak vairuotojo, guminę žarną jam padavė toje pačioje pataisos namus aptarnaujančioje įmonėje statybininku dirbantis asmuo ir paprašė, jog šis įvežtų daiktą į įstaigos teritoriją.

Pareigūnams įtarus, kad rasto paketo viduje gali būti narkotinės ar psichotropinės medžiagos, informuota policija, vairuotojas kartu su rastu paketu perduotas policijos pareigūnams. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Tos pačios dienos vakarą apie 20 val. 39 min. Vilniuje, Pelesos gatvėje, Kalėjimų departamento pareigūnai kartu su Vilniaus pataisos namų Kriminalinės žvalgybos pareigūnais, turėdami informacijos apie rengimąsi perduoti narkotines ir medžiagas Vilniaus pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekantiems nuteistiesiems, surengė tikslinę priemonę ir su įkalčiais sulaikė 37 metų vyrą, besirengiantį permesti narkotines medžiagas nuteistiesiems. Jis su savimi turėjo maišelį su baltos spalvos milteliais, įtariama, narkotine medžiaga – amfetaminu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netoli vyro sulaikymo vietos, Rasų gatvėje, veikia Vilniaus pataisos namai.

Sausį į šiuos pataisos namus automobiliu bandyta įvežti termose paslėptų telefonų. Tuomet į pataisos namų atskirojo sektoriaus transporto praleidimo punktą įvažiavo bendrovei „Pontem“ priklausantis automobilis „VW Caddy“. Jį vairavo šioje bendrovėje dirbantis vairuotojas 58 metų P.M.

Prieš pradedant transporto priemonės apžiūrą vairuotojo paklausta, ar jis neveža į įstaigą nuteistiesiems neleistinų turėti daiktų. P.M. pareiškė, kad tokių daiktų neturi. Tikrinant transporto priemonę bei joje esančius daiktus, viename metaliniame maisto termose, dugne įrengtoje slėptuvėje, rasti bei paimti septyni mobiliojo ryšio telefonai „GT Star“ bei septynios SIM kortelės.

REKLAMA

Transporto priemonės vairuotojas bei rasti neleistini daiktai buvo perduoti policijai.

Maitinimo paslaugas teikianti įmonė „Pontem“ po šio incidento pranešė nedelsdama nušalinusi savo darbuotoją nuo pareigų.

„Atliekamas operatyvus vidinis tyrimas, aiškinamasi įvykio aplinkybės. Įmonėje „Pontem“ sugriežtintas vidinis saugumo lygis – atlikti pakartotiniai visų darbuotojų biografijų patikrinimai, sustiprinta automobilių apsauga nuo galimų išorinių įsilaužimų, praplėstas vaizdo stebėjimas teritorijoje ir patalpose, automobiliuose. Peržiūrėtos ir pakoreguotos produktų pristatymo procedūros“, – rašoma bendrovės pranešime.

REKLAMA

„Pontem“ teigia, kad padalinyje, aptarnaujančiame Vilniaus pataisos namus, dirbęs vairuotojas pasižymėjo atsakingumu, pareigingumu, jis neturėjo darbo drausmės pažeidimų.

Šiuo metu vairuotojas nebedirba „Pontem“. Jis kaltę neigia ir savo nekaltumą žada įrodyti teisme. Neatmetama tikimybė, kad telefonus į termosą įmontuoti galėjo kiti asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų