REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Tragedija Kėdainiuose (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kėdainiuose, tragedijos vietoje, tame pačiame name, kur buvo mirtinai sumuštas keturmetis, gyvenanti Gražina (vardas pakeistas - aut. past.) tv3.lt žurnalistui papasakojo apie tyrėjams dar nežinomą liudininką, kuris pro savo buto langus esą matė, kaip patėvis pakėlė mažametį ir sviedė jį toliau nuo savęs.

20

Kėdainiuose, tragedijos vietoje, tame pačiame name, kur buvo mirtinai sumuštas keturmetis, gyvenanti Gražina (vardas pakeistas - aut. past.) tv3.lt žurnalistui papasakojo apie tyrėjams dar nežinomą liudininką, kuris pro savo buto langus esą matė, kaip patėvis pakėlė mažametį ir sviedė jį toliau nuo savęs.

REKLAMA

Tai, galimai, įvyko tą pačią tragišką sausio 25-ąją, apie 11 val. Būtent tos pačios dienos vakare pagalbos kreipėsi ir tas pats patėvis, kuris pranešė, kad vaikui reikalingi medikai.

„Iš gretimo Mindaugo gatvėje esančio namo vienas vyriškis matė, kaip patėvis tą vaikiuką pakėlė ir trenkė į sieną. Tas žmogus paskambino policijai. O vėliau susisiekė su mano vyru (nes jie yra pažįstami – aut. past.) ir pasiteiravo, ar pareigūnai atvyko? Mano vyras jokių pareigūnų nematė. Taip jam ir pasakė“, - pasakojo moteris.

Jokio skambučio nebuvo?

Ikiteisminį tyrimą kuruojantis Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vytautas Gataveckas apie tokį paslaptingą liudininką ir galimą jo skambutį teigė nieko nežinantis.

REKLAMA
REKLAMA

SEKITE STRAIPSNIO AUTORIŲ „FACEBOOKE“


„Tokios informacijos tikrai neturime, tačiau būtinai ją patikrinsime. Policija į tą butą vyko dėl lapkričio 23 d. įvykių (kai buvo gautas pirminis pranešimas apie galimai artimoje aplinkoje nukentėjusį vaiką – aut. past.), o tada dar kartą, kai buvo pranešta, kad galimai sumušta moteris, bet tada atvykusiems policijos pareigūnams niekas neatidarė durų. Daugiau nėra informacijos, kad nors kartą pareigūnai būtų vykę minėtu adresu“, - pabrėžė V. Gataveckas.

REKLAMA

Apie tai, kad nelaimės dieną į policiją niekas neskambino (išskyrus vakarinį patėvio skambutį – aut. past.) patvirtino ir Bendrojo pagalbos centro atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė: „Toks skambutis mūsų sistemoje nebuvo užregistruotas. Suprantama, žmogus galėjo kreiptis į pareigūnus skambindamas tiesiogiai į komisariatą arba elektroniniu būdu. Tokie atvejai mūsų nepasiekia.“

Likusius du galimus pranešimų būdus paneigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Tarvydienė:

REKLAMA
REKLAMA

„Ta šeima Kėdainiuose kartu apsigyveno vasaros pabaigoje. Išskyrus tą atvejį, kai lapkričio 23 d. buvo pranešta apie galimą smurtą prieš vaiką, daugiau nė vieno skambučio iš gyventojų policija nebuvo sulaukusi. Todėl norime akcentuoti, kad žmonės visada praneštų apie galimą smurto artimoje aplinkoje atvejį.“

Nebendraudavo su kaimynais

Paklausta, ar per tą laiką nuo vasaros pabaigos, kai jauna šeima apsigyveno kaimynystėje, Gražinai yra tekę su jais bendrauti, moteris tik papurtė galvą.

„Mes labai mažai su jais matėmės. Jie buvo slapukai. To vyro tai iš viso beveik niekada nemačiau. Pamenu vieną atvejį, kai juos mačiau kartu grįžtančius. Ir tada mano jie atrodė, kaip „užvartoję“ kažko. Ėjo, stumdėsi, bučiavosi. Akys tokios įdomios pasirodė. O vaikiuko aš apskritai niekada ir nemačiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Man atrodo, kad vaikiuką atsivežė neseniai. Ir šiaip, sakau, to vaiko tikrai nemačiau. Su kaimynais kalbėjausi, iš jų niekas irgi to vaiko praktiškai nematė. Kaimynė viena pasakojo, kad kartą išgirdo jų bute triukšmą ir nuėjo pasižiūrėti, kas ten nutiko. Kai jai atidarė duris, matė sulaužytą kėdę ir verkiančius motiną su vaiku. Ji iškvietė policiją, bet ši taip ir neatvažiavo“, - tvirtino tv3.lt kalbinta moteris.

Taip pat kaimynystėje gyvenantis garbingo amžiaus Juozas tvirtino, kad iš jaunos šeimos buto nuolat sklisdavo triukšmas.

„Labai triukšmaudavo. Nemačiau nė karto, kad girtautų. O triukšmo būdavo labai daug. Jis „škandalą“ keldavo, o jos nesigirdėdavo niekada. Jo valdžia būdavo. Nesuprasi, ką jis ten rėkdavo. Kartais net iki pat ryto triukšmaudavo.

REKLAMA

Gyventojai tikrai skambindavo policijai. Vien pas mane buvo policininkai ne kartą atėję. Kartą jį išvežę lyg tais buvo. Po to atėjo pareigūnai ir klausė, ar tas vyras apsiramino. Bet ramus jis išbūdavo labai trumpai“, - pasakojo tv3.lt pašnekovas.

Vyras pridūrė, kad policija bent tris kartus pas jį buvo, o socialinė darbuotoja nė karto neužsuko: „Tai apie ką galima kalbėti. Jei tokiems darbuotojams niekas nerūpi.“

Juozas prisiminė, kad kartą pro savo buto langus matė, kaip trenkęs durimis į kiemą išlėkė patėvis, kuris nuskubėjo automobilio link. „Ir paskui matau, kaip tas vaikiukas tekinas vejasi tą patėvį. Kodėl jis negalėjo jo palaukti?“, - pasakojo tv3.lt pašnekovas.

REKLAMA

Dėl galimų policijos vizitų dar kartą pasiteiravus Kauno AVPK atstovės O. Tarvydienės, ši teigė, kad gyventojus pareigūnai galėjo lankyti nebent dėl lapkričio 23 d. pradėto ikiteisminio tyrimo.

„Tik taip galima paaiškinti gyventojų pateiktą informaciją. Nes konkrečių iškvietimų dėl smurto artimoje aplinkoje nebuvo“, - teigė O. Tarvydienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų