• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Profesionalaus bokso kova dėl IBF Baltic pasaulinio lygio diržų pirmą kartą Lietuvos istorijoje persikelia į Vilnių. Amerikoje įsikūrusi pagrindinė IBF/USBA būstinė suteikė leidimą bokso čempionatą rengti Lietuvoje.

Profesionalaus bokso kova dėl IBF Baltic pasaulinio lygio diržų pirmą kartą Lietuvos istorijoje persikelia į Vilnių. Amerikoje įsikūrusi pagrindinė IBF/USBA būstinė suteikė leidimą bokso čempionatą rengti Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„IBF Baltic Championship below the Sea Level“ čempionate pagrindinė vidutinės svorio kategorijos (69,7 kg) kova užvirs tarp ruso Ismail Iliev, dar nepatyrusio nei vieno pralaimėjimo savo profesionalo karjeroje ir vokiečio Nico Sazmann. Ir BBU Internacional title Lengvo sunkiojo svorio kategorijoje (79,4 kg) susirungs moldovas, Lietuvai atstovaujantis Igor Conobeev ir Gruzijos atstovas Davidas Ribakoni. Čempionate dėl pasaulinio reitingo taškų taip pat kovos dar 10-12 porų.

REKLAMA

Kovų klubo „Vilnius Fight Club“ bendrasavininkas ir čempionato rengėjas Jaroslavas Mackevičius šiuo metu yra vienintelis Lietuvos atstovas pasauliniame boxrec.com reitinge. Vyras džiaugėsi, kad vos gavus pasiūlymą rengti tokio lygio čempionatą kartu su LPBL profesionalaus bokso federacija, susidomėjimo iš pasaulinio lygio sportininkų sulaukė akimirksniu.

„Šį renginį organizuojame todėl, kad jau dabar jaučiame didelę paramą iš profesionalaus bokso kolegų ir užsienio partnerių. Norime įrodyti, kad profesionalus boksas yra gyvas, įdomus ir populiarus ne tik Lietuvos atstovams ir žiūrovams. Tą įrodo ir tai, kad pirmą kartą Lietuvos profesionalaus bokso istorijoje bus kovojama dėl pasaulinio lygio IBF Baltic titulo. Leidimą rengti šią kovą šių metų pradžioje suteikė pagrindinė IBF/USBA būstinė Jungtinėse Amerikos Valstijose. Taip pat gavome laišką iš IBF Baltic federacijos prezidento, kuriuo jis išreiškė norą asmeniškai sudalyvauti šiame renginyje“, - kalbėjo čempionato rengėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje į Vilnių atvyksta profesionalaus bokso kovosPasak jo, čempionato tikslas – Lietuvos profesionalų boksą iškelti į pasaulinio lygio arenas.

„Į mane asmeniškai kreipėsi sportininkai iš užsienio, kurie nori ginti Lietuvos garbę. Tai – moldovas Igor Conobeev ir gruzinas Nikoloz Gvajava. Jau ir šiame turnyre jie atstovaus mūsų šaliai. Tai tik parodo, kad kartu su LPBL profesionalaus bokso federacijos atstovais judame teisinga linkme ir tikimės, kad tai sukels naują bangą Lietuvos profesionaliam boksui“, - pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čempionato organizatoriai neslepia: tikimąsi, kad tokio turnyro idėja bus ilgalaikė. „Jaunajai bokso kartai, užsienio kolegoms bei partneriams norime įrodyti, kad būdami nedidelės šalies dalimi, galime organizuoti pasaulinio lygio renginius. Jau vyksta derybos, kad galbūt jie ir ateityje galėtų būti rengiami Lietuvoje“, - pridūrė organizatorius.

Jau vasario 3 dieną, 19 val., sostinėje esančiame viešbutyje „Comfort Hotel LT“ susirinks sportininkai iš viso pasaulio.

Diena prieš, vasario 2 dieną, 10-12 val. (prieš renginį galėsime patikslinti), žiniasklaidos atstovus kviečiame į spaudos konferenciją. Jos metu pristatysime visus čempionato dalyvius, atsakysime į dominančius klausimus. Konferencijoje Lietuvai atstovausiančių sportininkų Igor Conobeev ir Nikoloz Gvajava įvaizdžius kardinaliai pakeis plaukų stilistas Valerij Gigevič.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų