REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Serialo „Rezidentai“ filmavimas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Visiškai netrukus, gruodžio 5-ąją, į TV3 eterį sugrįš beprotiškai šmaikštūs „Rezidentai“, kurie šį sezoną paruošė žiūrovams ypatingų staigmenų.

66

Visiškai netrukus, gruodžio 5-ąją, į TV3 eterį sugrįš beprotiškai šmaikštūs „Rezidentai“, kurie šį sezoną paruošė žiūrovams ypatingų staigmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nauji rezidentai, kuriuos sau įprastais metodais „auklės“ piktasis skyriaus vadovas Rimas Naudžiūnas (aktorius Ramūnas Rudokas), išskirtinės filmavimo vietos, kurios peržengs ligoninės ribas – tik kelios smagios detalės, kurios žiūrovų lauks šiame „Rezidentų“ sezone.

REKLAMA

Vienas iš charizmatiškiausių šio lietuviško serialo aktorių Džiugas Siaurusaitis (Teisutis Kupstas) specialiai naujienų portalo tv3.lt skaitytojams atskleidė daugiau įdomybių iš „Rezidentų“ filmavimo užkulisių.

- Kuo žiūrovus nustebins naujasis „Rezidentų“ sezonas?

- Šis sezonas bus gerokai įvairesnis lyginant su ankstesniais. Turėsime naujų rezidentų, kuriuos savais metodais „auklės“ Naudžiūnas. Turės ant ko „išsikrauti“. Senieji rezidentai jau bus baigę rezidentūrą bei skirstysis, kas ir kur dirbs.

Kita įdomybė – ne viskas veiksmas vyks tik ligoninėje. Daug dažniau išsikelsime už ligoninės ribų – į namus, kavines ar kitas vietas. Ir, kaip visada, bus daug smagių pokštų, kurioziškų situacijų bei linksmų „nesąmonių“.

- Ar rusiškos „Rezidentų“ versijos aktorių vaidyba padėjo jums įsijausti į savo vaidmenį?

- Noriu atkreipti dėmesį, kad rusiški „Rezidentai“ nėra originali versija. Anglai ar amerikiečiai pirmieji sukūrė tokio pobūdžio serialą. Iš tiesų, prieš pradėdamas vaidinti „Rezidentuose“ nebuvau matęs nė vienos rusiškos serialo versijos serijos. To ir nereikėjo. Turime labai gerą scenarijų, tad iš dialogo ar situacijos supranti, kaip reikia vaidinti.

- Išduokite serialo filmavimo užkulisius. Kas lieka už kadro?

- Norite intrigų? Jų nėra labai daug. Susirinkęs draugiškas kolektyvas. Turėjome ne vieną „cementovkę“. „Bajerių“ filmavimo metu būna žiauriai daug. Tik gaila, kad ne viskas patenka į eterį. Pokštus galima krėsti praktiškai kiekvienoje scenoje.

Pavyzdžiui, vienoje scenoje rezidentas Alvydas Gaulė su jaunąja kolege Birute Varputyte turėjo bučiuotis prancūziškai. Pagal scenarijų jie turėjo bučiuotis tol, kol įžengsime mes su kolega ir užkalbinti juos. Pradėjome filmuoti, kamera sukasi, jie bučiuojasi, o mes specialiai neprieiname. Taip jie bučiavosi gal iki 30 sekundžių, kol suprato, kad mes tyčia nieko nedarėme. Gal ir nejuokingai papasakojau, bet reali situacija iš tiesų buvo juokinga.

- Ar pasitaikė atvejų „Rezidentuose“, kai aktoriams buvo nepatogu vaidinti tam tikrose scenose?

- Tikrai nepasitaikė tokių atvejų, kad būtų nepriimtina. Viskas scenarijuje idealiai paskaičiuota. Nėra nepatogių scenų. Net kur nuogumą reikia rodyti, viskas skoninga. Vienas su kitu lengvai randame bendrą kalbą, tad problemų nekilo.

- Ar dažnai kolegos gauna pylos nuo „piktojo“ skyriaus vadovo Naudžiūno?

- Ramūnas Rudokas ir gyvenime yra piktas, tad jam net vaidinti nereikia (juokiasi – aut. past.). Tik nerašykite, kad taip sakiau. Juokauju. Šiaip „Rezidentuose“ jis yra griausmingai piktas. Todėl nieko keisto, kad rezidentai jo bijo.

- Ar serialo aktoriams prireikia tikrų gydytojų konsultacijos įvairiais medicininiais klausimais?

- Filmavimai vyksta realioje ligoninėje, tad natūralu, kad bendraujame su tikrais gydytojais. Kai prireikia kokių vaistų ar simptomatikos pavadinimų, visada kreipiamės. Prieini prie daktaro ir paklausi. Tai palengvina aktorių gyvenimą.

- Ar realybėje pasitaiko atvejų, kai į jus iš tikrųjų kreipiasi kaip į gydytoją?

- Pasitaikė tokių atvejų (juokiasi – aut. past.). Pusei Lietuvos esu „Rezidentas“ Kupstas, kitai daliai 0 Kostia iš „Moterys meluoja geriau“. Klinikos, kurioje vyksta filmavimai administratorė pasakojo, kad mama atėjo su vaiku, o šis paklausė, ar daktaras Kupstas čia dirba? Juokinga situacija.

- Įsivaizduokite situaciją, kad iš tikrųjų kažkam prireikia medikų pagalbos. Ką realioje situacijoje darytų „gydytojas“ Kupstas?

- Mano tėtis – buvęs medikas. Jis buvo vaikų chirurgas. Tad man medicina nėra svetima. Girdėdavau pokalbius apie mediciną tėčio pažįstamų rate. Tad nuo vaikystės medicina man yra žinoma. Suprantu tam tikrus dalykus. Tad realioje situacijoje nepasimesčiau ir stengčiausi padėti žmogui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų