• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams Eurolygos startas nėra sėkmingas. Kauniečiai 92:86 nusileido „Barcelona“ klubui ir patyrė jau penktąją nesėkmę per šešias rungtynes. Nepadėjo net puikus Brocko Motumo žaidimas: puolėjas pelnė 26-is taškus.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams Eurolygos startas nėra sėkmingas. Kauniečiai 92:86 nusileido „Barcelona“ klubui ir patyrė jau penktąją nesėkmę per šešias rungtynes. Nepadėjo net puikus Brocko Motumo žaidimas: puolėjas pelnė 26-is taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausi

„Barcelona“: T. Rice (11/12 baudų metimai) 20, P. Koponen 16, A. Vezenkov 12, M. Eriksson 11, A. Tomič 10, J. Dorsey (10 atk. kam.) 9.

REKLAMA

„Žalgiris“: B. Motum (7/7 dvit., 4/5 dvit., 3 atk. kam., 26 naud. bal.) 26, P. Jankūnas (4 naud., bal.) 12, A. Kavaliauskas 10, K. Pangos ir L. Lekavičius po 9, A. Lima (8 atk. kam., 6 rez. perd., 22 naud. bal.) 7.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Susitikimo pradžia „Žalgiriui“ nebuvo labai sėkminga: taškų pelnyti nepavyko net 3 minutes 30 sekundžių, tuo tarpu varžovai per tą laiką buvo sumetę 6-is.

Sėkmingai žaidė Antanas Kavaliauskas: pelnė 4 taškus, išprovokavo varžovo pražangą puolime ir prigesino varžovų spurtą.

REKLAMA
REKLAMA

Po nerezultatyvaus pirmojo kėlinio 16:12 pirmavo aikštės šeimininkai. 

Antras kėlinys

„Žalgiris“ ilgokai vijosi varžovus, tačiau neleido jiems bėgti, komandos žaidė klampų krepšinį, rengė ilgas, pozicines atakas.

Paskutinę minutę kauniečiai net išsiveržė į priekį 33:35. 

Per pirmas 20-imt minučių „Žalgirio“ gretose rezultatyviausias buvo B. Motumas (11 taškų), 7-is buvo pelnęs P. Jankūnas.

Trečias kėlinys

Kauniečiai po pertraukos sugrįžo keletu rezultatyvių atakų, tačiau po varžovų minutės pertraukėlės krito į duobę pralaimėjo atkarpą 9:2 ir katalonai vėl įgijo pranašumą (61:56).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po trijų kėlinių 65:59 pirmavo „Barcelona“. Neįtikėtai ketvirtį užbaigė Lukas Lekavičius, jis įmetė iš savo aikštės pusės.

Ketvirtas kėlinys

Varžovai buvo įgiję 10-ties taškų persvarą, tačiau žvėriškai žaidęs B. Motumas įšovė keletą svarbių tolimų metimų ir vėl sumažino atsilikimą (80:74).

Atsilikimas buvo sumažintas iki trijų taškų (82:79), tačiau tada T. Rice`as įkalė tritaškį ir vėl padidino šeimininkų atotrūkį.

Tas pats T. Rice`as užtikrintai metė baudas ir kauniečiams priartėti nepavyko. E. Ulanovas tritaškiu buvo priartinęs svečius iki 4-ių taškų, tačiau K. Pangosas prametė iš po krepšio, katalonai realizavo baudų metimus ir šventė pergalę 92:86.

REKLAMA

Prieš rungtynes

Kol kas katalonai yra laimėję triskart. Šarūnui Jasikevičiui tai bus sugrįžimas į komandą, su kuria jis tapo Eurolygos čempionu 2003-siais, tad galima tikėtis, kad treneris arenoje bus sutiktas griausmingomis ovacijomis.

Katalonų ekipoje rungtyniauti negalės Victoras Claveras, Justinas Doellmanas, Juanas Carlosas Navarro, Shane`as Lawalis ir Pau Ribas, tad „Žalgirio“ šansai pasispardyti atrodo pakankamai realūs.

Žvelgiant į statistiką kauniečiai neatrodo visiški autsaideriai. Jie ne tik pelno daugiau taškų (75,2 prieš 72,6), bet ir atkovoja daugiau kamuolių (38,8 prieš 31) bei identiškai atakuoja iš dviejų taškų zonos.

REKLAMA

Tiesa, varžovai per pirmas penkias rungtynes perėmė beveik dvigubai daugiau kamuolių (9,2 prieš 4,8) ir tiksliau atakavo iš tolimų distancijų (37,3% prieš 28,7%).

„Žalgirio“ komandoje rezultatyviausias kol kas yra Leo Westermannas, pelnantis po 13,8 taško. Prancūzas taip pat atiduoda po beveik penkis rezultatyvius perdavimus.

„Barcelona“ klubą kol kas tempia Tyrese`as Rice`as. Jo sąskaitoje – vidutiniškai 14,4 taško ir 5,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

„Didžiausią rūpestį kelia varžovų komandinis žaidimas. Labai svarbu bus apsiginti vienas prieš vieną, išeiti iš užtvarų patiems, kad jie negalėtų greitai judinti kamuolio ir tas kamuolys judėtų iš vienos pusės į kitą“, - kalbėjo Š. Jasikevičius prieš išvyką į Barseloną.

„Svarbiausios rungtynės mums yra namuose, nes turėdami fanų užnugarį turime didesnius šansus laimėti. Barselonoje laimėti bus tikrai sunku. Reikia tikėtis, kad sužaisime labai geras rungtynes“, - teigė vienas iš „Žalgirio“ lyderių L. Westermannas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų