REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Euro zonos finansų ministrai sutiko, kad Graikijai būtų pervesta 1,1 mlrd. eurų, nes ši valstybė padarė pažangą ir verta finansinės paramos, sako finansų ministrė Rasa Budbergytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Euro grupėje įvertinta Graikijos pažanga, įgyvendinant likusias papildomas priemones pensijų reformos, bankų valdymo, energetikos, privatizavimo srityse, taip pat skolų būklę. Tokios buvo Europos stabilumo mechanizmo direktorių valdybos sąlygos tam, kad Graikija galėtų gauti dar vieną finansinės paramos programos išmoką“, - finansų ministerija cituoja R.Budbergytės komentarą dėl pirmadienį Liuksemburge vykusiame Euro grupės posėdyje priimto sprendimo.

REKLAMA

Pasak R.Budbergytės, tolesnės išmokos Graikijai turėtų būti mokamos tik iki galo įgyvendinus visas programos sąlygas, kurios buvo numatytas susitarime su ES institucijomis.

Dar viena 1,7 mlrd. eurų išmoka, tikėtina, bus pervesta iki spalio pabaigos, institucijoms papildomai įvertinus Graikijos duomenis.

Euro zonos finansų ministrai taip pat nusprendė, kad iš esmės Europos stabilumo mechanizmo (ESM) programa įgyvendinama tinkamai, yra vykdomos susitarimo memorandume nustatytos sąlygos ir, atsižvelgiant į tai, Graikijai galima pervesti tolesnes programos išmokas.

Pagal trečiąją programą Graikijai jau yra suteikta 28,9 mlrd. eurų paskola, kurios grąžinimas numatomas 2034-2059 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų