REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stringančios informacinės sistemos, ilgai neskelbti duomenys ir kaltinimai Z. Vaigauskui. VRK pirmininkas tikina, kad pirmiausia reikia pabaigti šiuos rinkimus, tačiau pripažįsta, kad tai nėra normali situacija ir ji gali padėti apsispręsti.

Stringančios informacinės sistemos, ilgai neskelbti duomenys ir kaltinimai Z. Vaigauskui. VRK pirmininkas tikina, kad pirmiausia reikia pabaigti šiuos rinkimus, tačiau pripažįsta, kad tai nėra normali situacija ir ji gali padėti apsispręsti.

REKLAMA

„Galų gale mano kadencija baigiasi. Sakiau, kad nepretenduoju jokiu būdu į naują kadenciją. Mes galvojome, kad skaičiavimas bus tikslesnis, užmanymai buvo geri, skaičiavimas sėkmingai ėjo, bet tie netikėtumai pasirodė finišo tiesiojoje“, - komentavo Z. Vaigauskas. Kada bus tikslūs rezultatai – nežinia. Pasak VRK pirmininko, pagal įstatymą jie turi būti paskelbti per savaitę, tačiau paskutinė apylinkė rezultatus turėtų suskaičiuoti iki 6-8 val. ryto.

Jo nuomone, rezultatai dar gali keistis. Nors kol kas pirmauja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija, istorija rodo, kad miestų balsai situaciją gali apversti aukštyn kojomis.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimų rezultatai neskelbiami dėl IT sistemą prižiūrinčios bendrovės kaltės – VRK narė

Artėjant vidurnakčiui Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) dar nepradėjo skelbti rinkimų rezultatų dėl IT sistemą prižiūrinčios bendrovės kaltės, BNS sakė VRK narė Živilė Verbylaitė.

REKLAMA

„Mūsų apylinkių komisijos jau suskaičiavo rezultatus, aš matau pirminius protokolus, bet kai reikia sudėti tuos rezultatus, išeina daug aritmetinių klaidų“, – teigė VRK narė. Ji tvirtino nežinanti, kada rezultatai bus pradėti skelbti.

VRK vadovas Zenonas Vaigauskas irgi tvirtina, kad rezultatai nepateikiami dėl IT bendrovės kaltės.

„Mes tikėjomės, kad VRK skelbtam konkurse nugalėtojas sugebės sutvarkyti internetinius puslapius tinkamiau, o iki šiol, dovanokit, mes pradedam skelbti tokius rezultatus, kokie jie šiuo metu yra. (...) O rinkimų apylinkės jau yra nemažai suskaičiavusios ir reitingo balų, pirmumo balsuose galima pamatyti, kaip mūsų rinkėjai tose rinkimų apylinkėse yra surūšiavę kandidatų eiles. Dar kartą atsiprašome ir tikimės, kad artimiausiu metu tie duomenys bus skelbiami kiek galima korektiškai, o rinkimų apylinkės jei toliau taip dirbs, tie duomenys bus tuoj pradėti skelbti“, – Lietuvos televizijai sakė Z.Vaigauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimų apylinkės Lietuvoje uždarytos 20 valandą. Praėjus daugiau nei trims valandoms, jokie rezultatai dar nepaskelbti.

Parlamento rinkimuose dalyvauja per 1400 politikų, dešimt į vieną vietą. Dvylika partijų savarankiškai dalyvavo rinkimuose, o keturios sudarė dvi koalicijas.

Rinkėjų sąrašuose šiemet buvo įrašyti 2 mln. 504 tūkst. 267 rinkėjai, maždaug 75 tūkst. mažiau nei per 2012 metų rinkimus.

Seimą sudaro 141 Seimo narys. Tautos atstovai renkami ketveriems metams vienmandatėse ir daugiamandatėje rinkimų apygardose slaptu balsavimu tiesioginiuose mišrios sistemos rinkimuose. Daugiamandatėje apygardoje iš partijų ir koalicinių sąrašų renkami 70 Seimo narių, o vienmandatėse apygardose, kur žmonės balsuoja už konkretų kandidatą – 71.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų