REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaunus savaitgalis jau čia pat. Norėdami, kad savaitgalis būtų dar smagesnis video transliacijų internetu platforma „Viaplay“ pateikia rekomendacijas, kokius filmus ir serialus žiūrėti. Svarbiausia, kad su www.viaplay.lt tai galima daryti bet kur ir bet kada.

Šaunus savaitgalis jau čia pat. Norėdami, kad savaitgalis būtų dar smagesnis video transliacijų internetu platforma „Viaplay“ pateikia rekomendacijas, kokius filmus ir serialus žiūrėti. Svarbiausia, kad su www.viaplay.lt tai galima daryti bet kur ir bet kada.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepamirškite, kad filmų ir serialų paketą pirmas 30 dienų galite išbandyti nemokamai!

Gyvenime - kaip kine, o kine - kaip gyvenime. Su tokiu šūkiu autobiografiniai filmai susilaukia daug dėmesio, ir nenuostabu, nes įdomiausios istorijos yra tos, kurios nutiko iš tiesų, o jei dar jos per daugelį metų apaugo gandais ir sąmokslo teorijomis... Viaplay rekomenduoja praleisti tikrą savaitgalį su tikromis istorijomis:

REKLAMA

1. Didelės akys (Big Eyes)

https://viaplay.lt/movies/big-eyes

Filmas perkelia į ryškią ir tviskančią 1950 – ųjų Ameriką. San Franciske įvyko kažkas naujo, kas pakeitė požiūrį į meno pasaulį: tarsi iš niekur atsiradęs dailininkas Walteris Keane‘as (aktorius Christophas Waltzas) sukūrė pop - arto kryptį.

Jo tapyti neįprasti paveikslai su didžiaakiais vaikais tikrąja žodžio prasme sukėlė sensaciją ir užtvindė pasaulį - juos galima pamatyti visur: atvirukuose, kalendoriuose ir net ant namų šeimininkių prijuosčių.Walteris tampa svarbia figūra ir vienu žinomiausių to meto dailininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, kai dailininkas pasiekia šlovės viršūnę, jo kukli žmona Margarita (aktorė Amy Adams) viešai pareiškia, kad jos vyras yra sukčius ir melagis, o ji - tikroji drobių autorė.Netikėtai atskleidžiamos šokiruojančios jų šeimos detalės. Visas pasaulis sulaikęs kvapą laukia, kol paaiškės, kas yra tikrasis paveikslų, pardavinėjamų nuo Paryžiaus iki Aliaskos, autorius.

Režisierius Timas Burtonas („Beždžionių planeta“, „Betmenas“, „Betmeno sugrįžimas“,“Alisa Stebuklų šalyje“, „Mano gyvenimo žuvis“, „Raitelis be galvos“ ir kt.) kuria kiek kitokį nei jam įprasta pasakojimą apie vienos šeimos dramą, tačiau „Didelės akys“ kino kritikams pasirodė kaip vienas įdomiausių ir nuoširdžiausių T. Burtono filmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Laukinė (Wild)

https://viaplay.lt/movies/wild

Jauna moteris Šeril (aktorė Reese Witherspoon) išgyvena ne pačius geriausius laikus: ji išsiskyrė su vyru, o jos mama, su kuria buvo labai artima, mirė. Moteris jaučiasi visiškai tuščia, o gyvenimas atrodo kaip pragaras, todėl panyra į depresiją, alkoholį ir narkotikus. Ir kai jau atrodo, kad gyvenime nėra nieko, už ko būtų galima kabintis, Šeril ryžtasi tam, kam nebūtų pasiryžusi niekuomet praeitame gyvenime.

Ji leidžiasi į žygį pagal ilgą ir sudėtingą maršrutą, kurį pėsčiomis įveikti yra ne tik sunku, bet ir pavojinga. Ir nors eidama savo 1771 kilometrų kelią moteris susiduria su daug sunkumų, ji nepasiduoda, nes jaučia, kad kiekvienas naujas žingsnis gydo jos širdį. Sunkiausias dalykas, kurį ji neša, yra ne kuprinė ant pečių, o prisiminimai ir apgailestavimai dėl to, kas įvyko.

REKLAMA

„Laukinė“ sukurta pagal Cheryl Strayed biografinę knygą „Laukinė“ ( „Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail“). Tai filmas, kuris gali įkvėpti spontaniškai susikrauti kuprinę ir leistis kelionėn, kur būsite tik jūs su savimi.

3. Monako princesė ( Grace of Monaco )

https://viaplay.lt/movies/grace-of-monaco

Filmas papasakos Holivudo žvaigždės ir Monako kunigaikštienės Grace Kelly (aktorė Nicole Kidman) biografiją. Ji gimė turtingoje šeimoje, gavo puikų išsilavinimą, galėjo gyventi ramų ir sotų aukštuomenės gyvenimą, tačiau pasirinko aktorės kelią. Ir šio savo sprendimo niekuomet nesigailėjo, nes jos vaidmenys buvo nominuoti ir gavo nemažai kino apdovanojimų.

REKLAMA

Filmo „Pagauti vagį“ filmavimo Prancūzijos Rivjeroje metu Grace sutiko tuometinį Monako valdytoją - kunigaikštį Rainierį III (aktorius Timas Rothas). Netikėtai įsižiebusi abipusė meilė privertė dar sykį priimti lemtingą sprendimą. Ji atsisveikino su karjera Holivude ir po vestuvių apigyveno dvare bei atsidėjo labdarai. Pora susilaukė trijų atžalų, tačiau laimingas gyvenimas po 26 metų baigėsi tragiškai.

Nors Monako princas Albertas ir jo seserys pasipiktino filmo kūrėjais, teigdami, kad daugelis jo detalių yra „gryni prasimanymai“, „Monako princesė“ atidarė 67- ąjį Kanų kino festivalį, o 42 metų „Oskaro“ laureatei Nicole Kidman teko persikūnyti į 32 metų Grace Kelly.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų