REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būsto kainos ir toliau auga, tačiau iš skelbiamų duomenų pastebima, kad nekilnojamojo turto (NT) kainos auga ne taip sparčiai, kaip pardavėjų įgeidžiai. Mat skelbimuose siūlomos vis didesnės kainos. 

Būsto kainos ir toliau auga, tačiau iš skelbiamų duomenų pastebima, kad nekilnojamojo turto (NT) kainos auga ne taip sparčiai, kaip pardavėjų įgeidžiai. Mat skelbimuose siūlomos vis didesnės kainos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parduodamų butų pasiūlos kainos didmiesčiuose nuo metų pradžios pasistiebė aukštyn. Didžiausias procentinis pokytis matomas Kaune – norintys parduoti butus šiame mieste vidutines kainas kilstelėjo apie 11 proc. Vilniuje rugpjūtį, palyginti su sausio mėnesiu, skelbimuose nurodomos kainos padidėjo apie 5 proc., Klaipėdoje – apie 4 proc. Tokią statistiką rodo portalo Aruodas.lt duomenys.

REKLAMA

Vertinant metų laikotarpį, šį rugpjūtį už butus sostinėje norėta gauti vidutiniškai 10 proc. didesnę sumą nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Kaune pasiūlos kainų pokytis atitinkamu laikotarpiu siekia apie 20 proc., Klaipėdoje – apie 5 proc.

Šiuo metu vidutinė kaina skelbimuose už butą Vilniuje siekia apie 1667 Eur/kv. m, Kaune – apie 970 Eur/kv. m, Klaipėdoje – apie 1110 Eur/kv. m. Už butus Kaune prašoma vidutiniškai 40 proc. mažiau nei sostinėje, Klaipėdoje parduodamų butų vidutinės pasiūlos kainos mažesnės apie trečdalį.

REKLAMA
REKLAMA

Butų pasiūlos kainos pagal kambarių skaičių

Aruodas.lt šiuo metu publikuojami skelbimai ir juose nurodytos kainos rodo, kad už vieno kambario butą Vilniuje prašoma vidutiniškai 46 000 Eur, Kaune – 23 000 Eur, Klaipėdoje – 30 000 Eur. Tokio buto plotas siekia apie 30 kv. m.

Norintieji įsigyti dviejų kambarių butą didžiuosiuose miestuose galėtų orientuotis į 83 000 Eur vidutinę kainą Vilniuje, 50 000 Eur kainą Kaune ir 55 500 Eur kainą Klaipėdoje. Vidutinis buto plotas – apie 50 kv. m.

Už trijų kambarių butą sostinėje šiuo metu parduodantieji tikisi gauti vidutiniškai 120 000 Eur, Kaune ir Klaipėdoje – pastebimai mažiau: atitinkamai 73 000 Eur ir 83 000 Eur. Vidutinis tokio būsto plotas – apie 73 kv. m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Statistikos departamentas: būsto kainos didėjo 3,1 proc.

Lietuvoje būsto kainos antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su pirmuoju šių metų ketvirčiu, padidėjo 3,1 procento. Būsto kainos šalyje didėja antrą ketvirtį iš eilės.

Daugiausia per ketvirtį pabrango ankstesnės statybos būstai – 3,7 proc., iš jų butai daugiabučiuose namuose pabrango 4,3 proc., o vienbučiai ir dvibučiai namai – 1,6 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Naujos statybos būstai per ketvirtį pabrango 1,5 procento. Iš jų butai daugiabučiuose namuose pabrango 1,7 proc., o vienbučiai ir dvibučiai namai – 1,1 procento.

REKLAMA

Antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2015-ųjų laikotarpiu, būsto kainos padidėjo 3,4 procento.

Butai ankstesnės statybos daugiabučiuose namuose pabrango 6,4 proc., vienbučiai ir dvibučiai namai – 0,8 procento. Butai naujos statybos vienbučiuose ir dvibučiuose namuose pabrango 5,8 proc., o daugiabučiuose namuose atpigo 4 procento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų