REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po lygiosiomis 0:0 pasibaigusios dvikovos su Klaipėdos „Atlantu“ Jonavos „Lietavos“ vyr. treneris Robertas Poškus negailėjo pagyrų savo gynybai, o vidurio gynėjas Edgaras Žarskis džiaugėsi pratęsta nepraleistų įvarčių serija.

Po lygiosiomis 0:0 pasibaigusios dvikovos su Klaipėdos „Atlantu“ Jonavos „Lietavos“ vyr. treneris Robertas Poškus negailėjo pagyrų savo gynybai, o vidurio gynėjas Edgaras Žarskis džiaugėsi pratęsta nepraleistų įvarčių serija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes buvome nusiteikę sunkiai kovai. Tikėjomės, kad „Atlantas“ spaus mus. Tačiau žinojome, kad po sunkaus LFF pusfinalio su Vilniaus „Žalgiriu“ varžovai neturės daug jėgų. Pirmame kėlinyje Arnas Paškevičius laimėjo aukštus kamuolius, gynėmės nuo varžovų atakų ir atsilaikėme. Antrame kėlinyje buvo šiek tiek lengviau. Matėsi, kad „Atlantas“ pavargo, padarė nemažai klaidų. Tiesa, tam įtakos turėjo ir gera mūsų gynyba. Aktyviai ir protingai žaidėme ir gynėmės, neleidome varžovams laisvai judėti. Svarbiausia, kad atsilaikėme ir išsaugojome savo vartus „sausus“. Be to, paskutinę minutę dar galėjome išplėšti ir pergalę. Ačiū vyrams, kad puikiai kovojo. Visa komanda daug jėgų atidavė gindamasi, todėl jai galiu nulenkti galvą“, – po varžybų gerų žodžių savo auklėtiniams negailėjo R. Poškus.

REKLAMA

Prieš mačą iš „Lietavos“ rikiuotės iškrito traumą patyręs Tautvydas Eliošius, nesmarkiai susižeidė Giedrius Kvedaras. Kalbėdamas apie traumų virtinę, užgriuvusią Jonavos klubą, ekipos vyr. strategas teigė, kad tai yra gera proga atsiskleisti jauniesiems klubo žaidėjams.

„Turime du stiprius, lygiaverčius vartininkus. Abu rodo gerą formą. Prieš šias varžybas Giedrius gavo mikrotraumą, leidome jam nuskausminamuosius, todėl nenorėjau labai rizikuoti ir vartus ginti parinkau Dmytro Babenko. Kalbant apie Tautvydo traumą, tai jau ne pirmas didelis mūsų klubo praradimas. Mūsų suolelis neilgas, neturime daug žaidėjų, todėl kiekvienas sportininko iškritimas mums yra skaudus. Tačiau verčiamės ir dirbame su tuo, ką turime. Yra jaunų žaidėjų, kurie laukia savo šanso. Šia situacija jie gali pasinaudoti parodydami save“, – sakė R Poškus.

REKLAMA
REKLAMA

Didelį indėlį į komandos gynybą įnešė vidurio gynėjas E. Žarskis. Žaidėjo teigimu, po kiekvienų rungtynių didėja atsakomybė nepraleisti įvarčio. „Ketverios varžybos be praleistų įvarčių – tai tikrai puiku. Po kiekvienų rungtynių vis didėja atsakomybė išlaikyti šį rezultatą kuo ilgiu. Kuo ilgesnė nepraleistų įvarčių serija, tuo geriau ir maloniau mums, gynėjams, taip pat ir visai komandai. Tikrai buvome nusiteikę kovai, kovojome iki galo ir išvykstame su nebloga nuotaika. Mes taškų niekam nedaliname, visada kaunamės dėl pergalės ir atvažiavome ne dėl lygiųjų. Visgi išvykoje taškas nėra pats blogiausias variantas“, – sakė E. Žarskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gynėjas, neseniai pradėjęs žaisti poroje su iš krašto į vidurį patrauktu Valdemar Borovskij, teigė, kad visa gynėjų grandis randa bendrą kalbą. „Su V. Borovskij labai gerai sutariame, suprantame vienas kitą, kartu važiuojame į treniruotes. Apskritai visa mūsų gynėjų grandis dabar atrodo neblogai – susižaidžiame, kalbamės, juntame vienas kitą. Tikiuosi, tą išlaikysime ir toliau“, – kalbėjo „Lietavos“ gynėjas.

Šeštadienį klubas jau pradės ruoštis artėjančiai kovai su lyderiais. Rugsėjo 20 d. į Jonavą atvyks čempionas Vilniaus „Žalgiris“, o prieš mačą įvyks Jonavos dirbtinės aikštelės atidarymo ceremonija.

fklietava.lt informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų