REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Simona Burbaitė (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Šalyje žinomas modelis Simona Burbaitė prisipažino apie nuo vaikystės turimą išvaizdos trūkumą – kreivus dantis. Šiandien plačiai besišypsanti mergina sako, kad šis jos „minusas“ virto didžiausiu privalumu.

31

Šalyje žinomas modelis Simona Burbaitė prisipažino apie nuo vaikystės turimą išvaizdos trūkumą – kreivus dantis. Šiandien plačiai besišypsanti mergina sako, kad šis jos „minusas“ virto didžiausiu privalumu.

REKLAMA

Savo socialiniame tinkle „Facebook“ modelis pasidalino įkvepiančiu laišku.

„Taip. Mano dantys kreivi. Ne tiesūs, ne lygūs, o kreivi.

Kai man buvo 6 metai – nešiojau plokštelę, bet man ji sulūžo. Naujos tėvai nedėjo, nes odontologai tikino, kad išsitiesins savaime iki kol būsiu paauglė. Bet neišsitiesino. Nuo kokių 14 metų svajojau apie tiesius dantis, lygią šypseną. Bet dėtis breketų nesiryžau. Nors tie kreivi dantys man nesukliudė dalyvauti keliuose grožio konkursuose, net išvažiuoti į tokį prestižinį ir tarptautinį grožio konkursą kaip „Mis Visata”.

Nors tiesa, likus mėnesiui iki šio konkurso savo odontologei Brigitai sakiau: „Darykit, ką norit, bet per mėnesį privalau turėti holivudinę šypseną.” Mat labai norėjau tame konkurse pasirodyti geriausiai kaip galėjau ir dar su tiesiais dantimis, todėl buvau pasiryžusi bet kam.

REKLAMA
REKLAMA

Vienintelė išeitis buvo estetinis plombavimas ir daugiau nei pusė sveiko danties šalinimas. Ir turbūt turiu pačius geriausius odontologus, nes mane atkalbėjo nuo tokios beprotybės. Bet mano noras niekur nedingo ir vėliau aš vis tiek norėjau tiesių dantų.

REKLAMA

Tik pripažinkim - visi puikiai žinome, kiek kainuoja dantų gydymas ir kad tai tikrai nėra pigus malonumas. Iki kol neatsirado nereali proga išbandyti visiškai naują dantų tiesinimo sistemą Inman Aligner, kuri per kelis mėnesius man būtų sukūrusi tobulą šypseną. Pasiryžau šiai avantiūrai (nes šiokia tokia rizika visgi buvo) – visi pinigai jau buvo sumokėti, visi dantų antspaudai jau padaryti ir nusiųsti į laboratoriją gaminimui. Iki kol atėjo eilė padaryti nuotrauką PRIEŠ (kad vėliau būtų galima palyginti su PO) ir odontologė manęs paprašė nusišypsoti.

REKLAMA
REKLAMA

Vos negavau šoko, nes po to, kai padarė nuotrauką, gydytoja man pareiškė, kad tos naujausios tiesinimo plokštelės man nebedės. Ir žinote ką ji man pasakė? „Aš mačiau tuos žmonės, kurie visą gyvenimą troško tiesių dantų ir dėl to jautė didžiulį kompleksą. Mačiau, kaip nedrąsiai jie šypsosi nuotraukai PRIEŠ ir kaip plačiai ir nuoširdžiai nuotraukai PO. Fotografuodama Jus dar net nepradėjus gydymo – aš jau matau nuotrauką PO. Jūs puikiai jaučiatės šypsodamasi, ir matau, kad Jūsų dantukai – tai Jūsų išskirtinumas.”

Tą akimirką supratau, kad aš nė velnio nenorėjau tų tiesių dantų ir tobulos holivudinės šypsenos. Ir gerai, kad tada, prieš daug metų man lūžo ta plokštelė. Ir gerai, kad gydytojai nesutiko man daryti estetinio plombavimo. Ir gerai, kad nesidėjau tiesinimo plokštelės vėliau, kai buvo galimybė. Taip. Mano dantys kreivi. Bet tai nedaro manęs mažiau geresnės, ar mažiau žavesnės, ar mažiau gražesnės. Tai daro mane manimi. Tai mano išskirtinumas ir unikalumas. Šiandien ir visada – tobulumas slypi netobulume. Ir ne tik tada, kai kalbame apie dantis.

Todėl dabar šypsausi iki ausų ir keliu tostą už visus mus, kurie savo trūkumus moka paversti privalumais“, - savo anketoje rašė S. Burbaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų