• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ugniagesiai gelbėtojai praneša pasikeitusią Lietuvoje žūstančių žmonių priežasčių tendenciją. Paaiškėjo, kad gaisruose žūstama rečiau, tačiau padaugėjo nelaimių vandenyje.

Ugniagesiai gelbėtojai praneša pasikeitusią Lietuvoje žūstančių žmonių priežasčių tendenciją. Paaiškėjo, kad gaisruose žūstama rečiau, tačiau padaugėjo nelaimių vandenyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per septynis mėnesius Lietuvoje kilo daugiau nei 7 tūkst. gaisrų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų sumažėjo 6,6 proc. Gaisruose žuvo 60 žmonių (2015 m. – 76), iš jų 3 vaikai (pernai – 6), o 112 gyventojų (pernai –132) patyrė traumų. Tai pats mažiausias per dvylika metų žuvusiųjų gaisruose skaičius, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

REKLAMA

Pastaruoju metu sparčiai daugėja skęstančių ir nuskendusių žmonių. Nuo birželio iki liepos 31 dienos vien tik ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukė 59 skenduolius, kai pernai per tą patį laikotarpį – 35.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas dar kartą įspėja gyventojus būti ypač atsargius prie vandens telkinių ir vandenyje: nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, ypač išgėrus alkoholinių gėrimų, nepalikti prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų. Saugiau pasirinkti paplūdimį arba vietą, kur maudosi daugiau žmonių ir kur budi gelbėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

Gaisrų kyla daug, bet gyvybių pareikalaujama vis mažiau

Šiemet jau kilo 9 gaisrai, kuriuose žuvo po 2 šalies gyventojus, ir 3 gaisrai, pasiglemžę po 3 gyvybes. Miestuose gaisruose žuvo 21 gyventojas, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 39. 8 žmonės žuvo Kauno mieste, 7 – Vilniaus rajone, 6 – Šalčininkų rajone, po 5 – Kėdainių rajone bei Vilniaus mieste, 4 – Varėnos rajone, po 3 – Alytaus ir Anykščių rajonuose bei Šiaulių mieste.

Dėl neatsargaus rūkymo žuvo 17 gyventojų, 15 – dėl neatsargaus žmonių elgesio su ugnimi, 5 – dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų, 4 – dėl pašalinio ugnies šaltinio, 3 – dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų bei gedimų, 3 – dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų, po 1 – dėl padegimų bei kitų priežasčių. Dar 11 gyventojų žūties priežastys tikslinamos.

Gaisrų metu ugniagesiai išgelbėjo 110 žmonių (iš jų 10 vaikų), 78 transporto priemones, 890 gyvūnų, 540 pastatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų