REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Olimpinėse žaidynėse šventė ne tik skambių pergalių, bet ir patyrė itin apmaudžių pralaimėjimų. TV3.lt šįkart siūlo prisiminti skaudžiausias lietubių nesėkmes.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Olimpinėse žaidynėse šventė ne tik skambių pergalių, bet ir patyrė itin apmaudžių pralaimėjimų. TV3.lt šįkart siūlo prisiminti skaudžiausias lietubių nesėkmes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. 2004 metai (Atėnai). Pusfinalis. Lietuva – Italija 91:100

Lietuviai turėjo puikiausią šansą per visą šalies krepšnio istoriją patekti į olimpiados finalą. Antano Sireikos auklėtiniai grupės varžybose davė į kaulus pačiai JAV rinktinei, todėl mažai kas abejojo, kad mūsų šalies komanda įveiks pusfinalio barjerą.

REKLAMA

Tačiau mačas su italais baigėsi tragedija. Lietuviai suteikė varžovams itin daug laisvės prie tritaškio linijos – varžovai iš toli pataikė net 18 kartų iš 28. Mūsiškius labiausiai į neviltį varė Gianluca Basile (7/11 tritaškių) ir aukštaūgis Giacomo Galanda (4/5).

Neseniai išleistoje autobiografinėje knygoje Šarūnas Jasikevičius, kuris dabar yra Kauno „Žalgirio“ treneris, dėl šo pralaimėjimo kaltino A. Sireiką. Šis atsikirto, kad Šarui taip nedera kalbėti apie vyresnius kolegas.

REKLAMA
REKLAMA

2. 2000 metai (Sidnėjus). Pusfinalis. Lietuva – JAV 83:85

Lietuviai turėjo geriausią galimybę pirmą kartą palaužti iš NBA asų sudarytą JAV rinktinę. Mūsų ekipa buvo itin arti tikslo, tačiau nepasisekė pačioje dvikovos pabaigoje.

Jei Ramūnas Šiškauskas baigiantis ketvirtajame kėliniui būtų pataikęs visas 3 baudas, Lietuva tikriausiai būtų triumfavusi. Tačiau jis įmetė tik kartą. Paskutinę sekundę Š. Jasikevičiaus metimas iš toli, galėjęs persverti rezultatą, tikslo nepasiekė.

Šaras pelnė net 27 taškus, atliko 4 perdavimus, nepadarė nė vienos klaidos. Iš viso lietuviai suklydo vos 7 kartus, bet pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 26:37. Amerikiečių gretose žaidė tokios žvaigždės kaip Jasonas Kiddas, Vince'as Carteris, Kevinas Garnettas, Gary Paytonas, Alonzo Mourningas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. 2008 metai (Pekinas). Mažasis finalas. Lietuva – Argentina 75:87

Antrose olimpinėse žaidynėse iš eilės Lietuvos rinktinė liko per plauką nuo medalių. Apmaudžiausia tai, kad mūsiškiai argentniečius grupės varžybose buvo įveikę (79:75). Mūšyje dėl bronzos mūsų komandos žaidėjams žiauriai nekrito tritaškiai (6/23). Lietuviai prastai metė ir baudas (17/25).

Blankiai rungtyniavo mūsų lyderiai. Linas Kleiza sukrapštė tik 5 taškus, Š. Jasikevičius surinko 9, padarė 4 klaidas, tikslą pasiekė tik 4 iš 12 jo atakų. Lietuvos ekipai daugiausia bėdų pridarė 20 taškų pelnęs Carlosas Delfino.

REKLAMA

4. 1996 metai (Atlanta). Pusfinalis. Lietuva – Jugoslavija 58:66

Visa Lietuva laukė revanšo. Mūsiškiai Jugoslavijos krepšininkams skausmingai ir skandalingai pralaimėjo 1995 metų Europos čempionato finale. Deja, priešininkai buvo kiek stipresni. Jugoslavijos komanda pristabdė mūsų komandos lyderius Arvydą Sabonį ir Šarūną Marčiulionį.

Driokstelėjo 22 taškus pelnęs Rimas Kurtinaitis, bet tai nepadėjo. Nugalėtojų gretose sunkiai sulaikomas buvo Predragas Danilovičius, įmetęs 19 taškų. A. Sabonis sugriebė 13 kamuolių, o likę žaidėjai kartu – tik 9.

REKLAMA

5. 2012 metai (Londonas). Ketvirtfinalis. Lietuva – Rusija 74:83

Lietuvos krepšininkai pirmą kartą nepateko į olimpiados pusfinalį. Kelią į šį etapą jiems užtvėrė galingesnę sudėtį turėję rusai. Ketvirtajame kėlinyje lietuviai dviženklę oponentų persvarą sušvelnno iki minimumo, bet nuostabiai lemiamu momentu žaidęs Sergejus Monia sugriovė visas mūsų ekipos viltis.

Juoda dena pasitaikė Š. Jasikevičiui, kuris sugraibė vos 3 taškelius, be to, padarė 6 klaidas. Rusus gretose žibėjo 19 taškų pelnęs ir 13 kamuolių atkovojęs Andrejus Kirilenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų