REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiurkščia klaida baigėsi septynkovininkių ieties metimo rungtis.

Šiurkščia klaida baigėsi septynkovininkių ieties metimo rungtis.

REKLAMA

Europos lengvosios atletikos pirmenybėse Olandijoje septynkovininkių varžybose su 5245 taškais keturioliktą vietą galutinėje įskaitoje tarp penkiolikos finalinėje rungtyje dalyvavusių sportininkių (varžybas pradėjo 21 dalyvė) užėmė Austra Skujytė.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio vakarą Lietuvos sportininkei dėl traumos nepavyko užbaigti paskutinės – 800 m bėgimo – rungties.

REKLAMA

Tarp lyderių žengianti Austra Skujytė pirmu bandymu numetė 45,75 m, antrasis buvo neįskaitytas, o trečiu metimu ietis nusileido už 51 m žymos. Vis dėlto teisėjai traktavo, kad ietis žemę pasiekė ne pagal taisykles – esą stadiono veją pirmiau palietė antrasis ieties galas – todėl metimo neįskaitė. Lietuvos delegacija iškart po rungties pateikė protestą. Peržiūrėjus metimo įrašą pastebėta teisėjų klaida, kad ietis vis tik prieš pat žemę į ją pasisuko priekine konstrukcijos dalimi.

REKLAMA
REKLAMA

Sušaukta teisėjų komisija A.Skujytei buvo negailestinga: lietuvių protestas nebuvo patenkintas.

Pasak rinktinės trenerio K.Jezepčiko, komisija priėmė „lengviausią“ sprendimą, nes neturėjo variantų, kokiu būdu kompensuoti neįskaitytą metimą. K.Jezepčiko komentaras: „Proteste rašėme, kad galimi trys variantai – pažiūrėti video ir iš jo nustatyti rezultatą, bandyti atsekti metimo rezultatą, nes teisėjas tuo metu lyg ir buvo įsmeigęs žymą, arba gauti papildomą bandymą. Komisija peržiūrėjo video ir traktavo, kad ietis „prisižemino“ neteisingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai gali buti ir subjektyvus sprendimas, nes paprastai visada sprendžiama teisėjų naudai. Techniškai būtų sunku atstatyti rezultatą, o taisyklėse nenumatyta, kad galima suteikti dar vieną bandymą. Vienintelis įmanomas variantas būtų buvęs, jei Austra būtų paprašiusi išmatuoti atstumą iškart po bandymo. Jei atstumas būtų išmatuotas, būtų galima priimti kitokį sprendimą. Dabar jie paprasčiausiai neturėjo variantų.“  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų