REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

31 metų lengvaatletė Zinaida Sendriūtė jau trečią kartą mėgins disko metimo sektorių olimpinėse žaidynėse. Šįkart skuodiškė vietos Rio de Žaneire neplanuoja, ją tenkintų pasiektas rezultatas – įrankis numestas už 64 m ribos.

31 metų lengvaatletė Zinaida Sendriūtė jau trečią kartą mėgins disko metimo sektorių olimpinėse žaidynėse. Šįkart skuodiškė vietos Rio de Žaneire neplanuoja, ją tenkintų pasiektas rezultatas – įrankis numestas už 64 m ribos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano lūkesčiai olimpiadoje visą laiką buvo dideli ir visą laiką buvo nuplanuoti. Viską realiai vertinu ir tikiuosi, kad sutvarkiusi techninę dalį, mesiu daugiau nei 60 m. Jei matysiu rezultatą 64-65 m, tuomet tiesiog viskas bus gerai“, - aiškino Z. Sendriūtė.

REKLAMA

Tenka mokytis iš naujo

2008 metų olimpinėse žaidynėse Pekine numetusi 54,81 m Z. Sendriūtė liko 33-a, o po ketverių metų Londone su 61,68 m užėmė aštuntą vietą. Ji pripažino, kad pasirengimas Rio de Žaneiro žaidynėms buvo labai vingiuotas – po Londono olimpiados dvejus metus sportininkė pateko į duobę ir rodė prastus rezultatus.

„Sena technika man buvo netinkama, smuko rezultatai. Jaučiu, kad galiu mesti, o nemetu ir viskas. Pernai vos normatyvą įveikiau. Prasidėjo konfliktai su treneriu ir nusprendžiau jį pakeisti, - pasakojo olimpietė. – Pasirodo, 15 metų ne taip buvo dirbama, tad reikia vėl iš naujo lipti, dėlioti techniką.“

REKLAMA
REKLAMA

Lengvaatletė pasidžiaugė, kad dirbant su treneriu Vaclovu Kydiku dabar viskas suplanuota – treniruotė, masažai, valgiai, poilsis, atsistatymas. „Turiu viską dabar, ko reikia tikram sportininkui, besiruošiančiam olimpinėms žaidynėms“, - pasakojo ji.

Į varžybas - su treniruočių apranga

Skuode kūno kultūros ir sporto centre trenere dirbanti Z. Sendriūtė tvirtino, kad sportas yra jos gyvenimo būdas, tad jei ką nors ir aukoja, tai tik artimųjų, draugų gimtadienius ar šventes. „Atsigriebiame po sezono. Susitinkame, yra mėnuo gero poilsio, užsiimame kita veikla“, - teigė sportininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kas neša sėkmę varžybose, olimpietė atskleidė vieną savo paprotį: „Tiesiog stengiuosi viską daryti taip, kaip darau treniruotėje – pavyzdžiui nekeičiu net aprangos. Jei ten yra rinktinės apranga, skiriama olimpiadai ar čempionatams, su ta apranga jau stengiuosi prieš tai pasitreniruoti, priprasti prie jos, kad nebūtų kažkokių suvaržymų. O ritualų negaliu išduoti, nes visi žinos ir bandys sau pritaikyti.“

Šoki valsą - mesi diską

Dar vieną įdomų dalyką atskleidė Z. Sendriūtė – anot jos, disko metimas nėra kažkas sudėtinga. „Kas mėgsta šokti valsą, tas nesunkiai tokiu žingsneliu gali mesti diską. Įrankis tiesiog laikomas kaip partneris. Kas moka šokti valsą, tas neturėtų turėti problemų su disko metimu. Technika labai panaši“, - juokėsi ji.

REKLAMA

Savo karjerą 2000-aisiais Skuode pradėjusi sportininkė pasakojo, kad buvo labai sportiška – krosus bėgiojo, rankas lenkė, važinėjo dviračiais, plaukiojo baidarėmis. „Iš tikrųjų žaidžiau krepšinį, kai pakvietė mane į lengvąją. Pirmus metus taip ir blaškiausi tarp krepšinio ir lengvosios atletikos, kol galiausiai pasirinkau rutulio stūmimą ir disko metimą. Gerai sekėsi – jau nežinau, kiek tų metų esu Lietuvos čempionė. Aišku, buvo daug duobių ir pakilimų, nepasiduodu, tikiuosi dabar irgi išlipsiu iš tos duobės.“

Rio de Žaneiro olimpiada vyks rugpjūčio 5–21 dienomis. Oficialus Rio 2016 olimpinių žaidynių transliuotojas „Viasat“ rodys visas žaidynes nuo pradžios iki pabaigos per „Viasat Sport Baltic“ ir 6 papildomus olimpinius kanalus, o olimpinį krepšinio turnyrą bus galima stebėti per TV3 ir tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų