• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau kaip 10 proc. Kinijos dirbamos žemės yra užteršta ir sukelia grėsmę, jog daugiausiai gyventojų pasaulyje turinti valstybė nebeišsimaitins, sekmadienį pranešė oficialioji naujienų agentūra "Xinhua".

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniai teršalai - pernelyg gausiai naudojamos trąšos, nešvarus vanduo ir kietos atliekos. Vien tik sunkiaisiais metalais kasmet yra užteršiama apie 12 mln. tonų grūdų, pranešama remiantis Žemės ir išteklių ministerijos duomenimis.

REKLAMA

Toks užterštumas kasmet atneša 2,59 mlrd. dolerių (6,58 mlrd. litų) nuostolių.

Iš viso yra užteršta apie 12,3 mln. hektarų žemės, be to, šalis netenka didžiulių dirbamos žemės plotų, kuriuos pasiglemžia besiplečiantys miestai, todėl kyla "smarki grėsmė" maisto produktų saugumui visoje šalyje, pranešė "Xinhua" remdamasi neįvardytu ministerijos pareigūnu.

Kinija jau anksčiau yra paskelbusi, kad vien tik per pirmuosius 10 praėjusių metų mėnesių žemės ūkiui tinkamo ploto šalyje sumažėjo beveik 307 tūkst. hektarų ir dabar šis plotas siekia 121,8 mln. hektarų.

Pekinas mėgina stabdyti smarkią šalies miestų plėtrą įvesdamas įvairius apribojimus prabangių būstų statyboms, taip pat dirbamos žemės pavertimui gyvenamųjų namų ar pramonės rajonais.

Pareigūnai ragina dėti pastangas, kad iki 2010 metų Kinijoje liktų ne mažiau kaip 120 mln. hektarų dirbamos žemės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų