REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Rusijos rinktinė sirgaliai (nuotr. SCANPIX)

UEFA sankcijos: Rusijos rinktinės likimas „Euro 2016“ pakibo ant plauko

Chuliganai paaiškino puolimo priežastį

Už futbolo chuliganų iš Rusijos sukeltas muštynes, smurtą ir neramumus Marselyje UEFA skyrė Rusijos futbolo federacijai 150 tūkst. eurų dydžio baudą, o Leonido Sluckio treniruojamai rinktinei įspėjimas iki turnyro pabaigos. 

10

Už futbolo chuliganų iš Rusijos sukeltas muštynes, smurtą ir neramumus Marselyje UEFA skyrė Rusijos futbolo federacijai 150 tūkst. eurų dydžio baudą, o Leonido Sluckio treniruojamai rinktinei įspėjimas iki turnyro pabaigos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką tai reiškia? Diskvalifikacijos bausmė arba eliminavimas iš tolesnio „Euro 2016“ turnyro gali tapti realybe, jei incidentai su Rusijos futbolo sirgaliais stadionuose pasikartos. Priminsime, kad UEFA pradėjo tyrimą dėl neramumų Marselyje iki, per ir po dvikovos Rusija – Anglija. Rusų fanai buvo apkaltinti rasizmu, pirotechnikos naudojimu ir netvarkos kėlimu tribūnose. Priminsime, kad pasibaigus rungtynėms rusai perlipo tribūnas skyrusias pertvaras ir sukėlė muštynes su anglais.

REKLAMA

Pagal UEFA drausmės reglamentą, minimali bausmė už tokį pažeidimą yra piniginė bausmė, tačiau yra ir griežtesnių sankcijų – nuo tribūnų uždarymo iki taškų atėmimo iš rinktinės. Jei smurto proveržiai pasikartos, Rusijos ir Anglijos rinktinės gali ne savo valia baigti pasirodymą Europos čempionate.

Rusijos futbolo federacijos prezidentas Nikita Simonianas teigia, kad UEFA bausmė pelnyta ir teisinga: „Bausmė griežta, bet teisinga. Tik kol pinigines baudas mokės ne patys chuliganai, tol viskas tęsis toliau. Be griežtų sankcijų nieko nepadarysime. Toks elgesys diskredituoja šalį, tokie žmonės suteikia dingstį atimti iš Rusijos ir 2018 metų pasaulio čempionatą. Suprantu, kad sirgaliai gali įsižeisti dėl tokių mano žodžių, tačiau savo komandą reikia palaikyti civilizuotai. Tikiuosi, kitose rungtynėse jie bus ramūs.“

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad „Euro 2012“ turnyre Lenkijoje ir Ukrainoje po dvikovos su čekais rusų sirgaliai Vroclave sumušė teisėją, naudojo pirotechniką ir demonstravo rasistinius įsitikinimus. Už tai Rusijos futbolo federacija buvo nubausta 120 tūkst. eurų bauda, o nuo atrankos į „Euro 2016“ turnyro atimti šeši taškai.

Aršiausius policija siunčia namo

Grupė Rusijos futbolo sirgalių išsiunčiama iš Prancūzijos būgštaujant, kad jie gali sukelti problemų per Europos futbolo čempionato rungtynes, antradienį pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai dar tikrina 29 futbolo sirgalių, apsistojusių viešbutyje netoli Marselio Pietų Prancūzijoje, tapatybes, bet jau nuspręsta kai kuriuos iš jų nugabenti į pasienyje esantį sulaikymo centrą, naujienų agentūrai AFP sakė vietos pareigūnai.

Prancūzų pareigūnai aiškinasi, ar kuris nors iš tų rusų nėra įtrauktas į sirgalių, „kurie laikomi keliančiais grėsmę“, sąrašą, sakė Francois-Xavier Lauchas, Pajūrio Alpių departamento aukšto rango pareigūnas. Manoma, kad futbolo aistruoliai ketino vykti į šiaurinį Lilio miestą, kur trečiadienį Rusijos rinktinė žais su Slovakijos vienuolike.

REKLAMA

Chuliganas atskleidė puolimo priežastį

Vienas rusų futbolo chuliganas, prisistatęs Vladimiru, atskleidė, kodėl užpuolė anglus. „Tokio šanso laukiau dešimt metų. 120 rusų privertė bėgti 2000 anglų ir tai matė visas pasaulis. Jie nieko verti. Jie nepasiruošę kautis kumščiais. To jie negali. Mes laimėjome ir tai nieko neturi bendro su neapykanta. Norėjome parodyti, kad esame stipriausi“, - teigė jis.

Vladimiras prisipažino, kad yra dviejų vaikų tėvas. Jis toliau tęsė: „Po visko su malonumu būčiau anglą, kurį sumušiau, pakvietęs į barą ir pavaišinęs alumi bei pakalbėjęs apie politiką.“ Vyras akcentavo, kad rusų chuliganai geriausiai pasirengę Europos čempionatui. Anot jo, daugelis jo tautiečių išmano įvairius kovos menus, buvo blaivūs ir jaunesni už anglus, kurie „geria per daug alaus“.

REKLAMA

Kad dingtų minioje, rusai persirengė į akis nekrentančiais drabužiais – nė vienas iš jų nepateko į prancūzų policijos užmestą tinklą. Pirmadienį rusų chuliganai netgi gavo pastiprinimą – Rusijos Parlamento viceprezidentas ir Rusijos futbolo federacijos valdybos narys Igoris Lebedevas taip rašė socialiniame tinkle: „Nieko blogo nematau, jei fanai kovoja. Atvirkščiai. Šaunuoliai vaikinai, taip ir toliau!“  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų