• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Antoine Griezmannas (nuotr. SCANPIX)

Europos čempionato A grupėje rungtyniaus pirmenybių šeimininkai prancūzai, rumunai, šveicarai ir albanai.

21

Europos čempionato A grupėje rungtyniaus pirmenybių šeimininkai prancūzai, rumunai, šveicarai ir albanai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Prancūzija (17 vieta Pasaulio reitinge)

Po futbolo pasaulį sudrebinusio skandalo sudėtyje neliko puolėjo Karimo Benzemos ir Mathieu Valbuenos, tačiau net ir be šių žaidėjų komanda atrodo pakankamai pajėgi siekti aukščiausių tikslų. Treneris Didier Deschampsas prieš čempionatą sakė, kad namų sienos gali virsti ne tik pranašumu, tačiau ir papildomu spaudimu žaidėjams. Šalis yra laimėjusi Europos čempionatus 1984-siais ir 2000-siais.

REKLAMA

Ryškiausios komandos žvaigždės: Polis Pogba (Turino „Juventus“), Antoinee Griezmannas (Madrido „Atletico“) ir Hugo Lloris (Londono „Torrenham Hotspur“).

Šveicarija (15 vieta Pasaulio reitinge)

Futbolo ekspertų teigimu, šveicarai šiemet gali žengti toli. Iš grupių turnyro dar niekada neišbridę Šveicarijos futbolininkai, vadovaujami bosnio Vladimiro Petkovičiaus, patys, kartu su Austrija, 2008-siais organizavo Europos pirmenybes, kuriose visus tris komandos įvarčius mušė vienas žaidėjas – Hakanas Yakinas. Jam jau 39-eri ir šio saugo Prancūzijoje nebepamatysime. Atrankos turnyre Lietuvą dukart nugalėję šveicarai užėmė antrąją vietą po Anglijos.

REKLAMA
REKLAMA

Ryškiausios komandos žvaigždės: Xherdanas Shaqiri (24 metai, „Stoke City“), Harisas Seferovičius (24 metai, Frankfurto „Eintracht“) ir kylanti žvaigždė Breelis Embolo (19 metų, „Basel“).

Rumunija (22 vieta Pasaulio reitinge)

Ketvirtfinalis 2000-siais – geriausias rumunų pasiekimas Europos pirmenybėse, o Prancūzijoje rinktinė pradės penktąjį senojo žemyno čempionatą šalies istorijoje. Rumunų treneris Anghelis Iordanescu – spalvinga asmenybė. Dar žaisdamas futbolą jis atstovavo ir rinktinei, o baigęs karjerą buvo pasukęs į politiką ir netgi pateko į Rumunijos senatą. Per visą trenerio karjerą jis rumunus treniravo jau triskart: 1993-1998, 2002-2004 ir šiuo metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atrankos turnyre Rumunija F grupėje į priekį vienu tašku paleido Šiaurės Airiją, tačiau antroji vieta garantavo komandai bilietą į finalinį Europos čempionato turnyrą.

Ryškiausios asmenybės komandoje: Vladas Chirichesas (26 metai, „Napoli“), Florinas Andone (23 metai, „Cordoba“).

Albanija (42 vieta Pasaulio reitinge)

Albanijos futbolo metraščiai turės naują įrašą. Šis Europos futbolo čempionatas bus pirmasis šalies istorijoje. Atrankoje į šių metų Europos čempionatą „ereliai“ 1:0 išvykoje nugalėjo pačią Portugaliją su Cristiano Ronaldo priešakyje. Albanai su 14 taškų užėmė antrąją vietą atrankos į Europos čempionatą grupėje, į priekį praleidę tik portugalus. Už nugaros „ereliai“ paliko Danijos, Serbijos ir Armėnijos rinktines.

REKLAMA

Albanų treneris – Gianni de Biasi. Jau 2011-sias baigti karjerą norėjęs strategas, važinėdamasis dviračiu, sulaukė skambučio, gavo pasiūlymą, kurį priėmė ir sukūrė viena gražiausių futbolo istorijų su Albanijos komanda, kai pateko į Europos čempionatą Prancūzijoje.

Labiausiai išsiskiriantys žaidėjai: Taulantas Xhaka (25 metai, „Basel“), Loricas Cana (32 metai, „Nantes“). Įdomu, kad į komandą nebuvo pakviestas rezultatyviausias vis dar žaidžiantis futbolininkas Hamdi Salihi. Vilkėdamas Albanijos marškinėlius, puolėjas mušė 11 įvarčių, o Albanijos čempionate šį sezoną vartininką nuginklavo net 28 kartus. Vis dėlto, trenerio sprendimas buvo negailestingas.

REKLAMA

Grupės žvaigždė – Antoinee Griezmannas.

Portalas „tv3.lt“ prognozuoja, kad į kitą etapą be didesnio vargo turėtų patekti šeimininkė Prancūzija, o arši kova dėl antrosios vietos turėtų užvirti tarp Šveicarijos ir Rumunijos, tačiau į kitą etapą žengs šveicarai, o rumunai gali tikėtis tapti viena iš keturių trečiąją vietą užėmusių komandų, kurios pateks į atkrintamąsias varžybas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų