• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bizono jauniklį, kurį turistai, pagalvoję, kad jam šalta, buvo įsikėlę į savo automobilį, teko užmigdyti, pirmadienį pranešė Jeloustouno nacionalinio parko pareigūnai.

Bizono jauniklį, kurį turistai, pagalvoję, kad jam šalta, buvo įsikėlę į savo automobilį, teko užmigdyti, pirmadienį pranešė Jeloustouno nacionalinio parko pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turistai, padarę nuotrauką, kuri sulaukė priešiškos reakcijos socialinėje žiniasklaidoje, praėjusią savaitę įsikėlė gyvūną į savo automobilio bagažinę ir nuvežė jį į parko prižiūrėtojų stotį.

REKLAMA

Ką tik gimusį bizoniuką teko užmigdyti, nes jo motina dėl „žmonių įsikišimo“ jo nebepripažino, sakė pareigūnai. „Šiuo atveju parko prižiūrėtojai ne kartą bandė grąžinti naujagimį bizoną į bandą. Tos pastangos žlugo“, – sakoma parko interneto svetainėje paskelbtame pareiškime.

„Bizono jauniklis vėliau buvo užmigdytas, nes jis buvo apleistas ir kėlė pavojingą situaciją nuolat artindamasis prie žmonių ir automobilių palei kelią“, – sakoma pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Parko administracija išbarė lankytojus už asmenukių darymą ir filmavimą netoli to bizono, kai taisyklės reikalauja žmonėms būti mažiausiai 23 m atstumu nuo gyvūnų.

„Neseniai išplitusioje vaizdo medžiagoje (matyti, kaip) vienas lankytojas Old Faitfulo rajone ištiestos rankos atstumu prisiartino prie suaugusio bizono, – pareiškime nurodo pareigūnai, paminėdami garsųjį parko geizerį. – Kitame vaizdo įraše matyti lankytojai, pozuojantys nuotraukoms su bizonais, kurie yra itin nesaugiu ir neleistinu atstumu.“

Pernai penki lankytojai buvo rimtai sužeisti, kai prisiartino pernelyg arti bizonų, nurodė parkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per naujausią incidentą tėvas ir sūnus savo „Toyota Sequoia“ nuvežė bizoniuką į prižiūrėtojų stotį parko šiaurės rytų kampe, interneto svetainei „East Idaho News“ pasakojo liudininkė.

„Jie reikalavo galimybės pasikalbėti su kokiu nors prižiūrėtoju. Jie buvo rimtai susirūpinę, kad jauniklis šąla ir gaišta“, – sakė Karen Richardson, viena iš kelių tėvų, lydėjusių į ekskursiją penktokų grupę.

Interneto svetainėje cituojamas ir kitas iš tėvų, pasakęs tiems turistams iškelti bizoniuką iš mašinos ir perspėjęs, kad jie gali turėti nemalonumų. „Jie nekreipė dėmesio, – pasakojo jis. – Jie nuoširdžiai manė, kad ... padeda tam jaunikliui ir bando išgelbėti jį nuo šalčio.“

REKLAMA

Kritikai „Twitter“ paskelbė jauniklio automobilyje nuotrauką ir plūdo „kvailus“ ir „idiotiškus“ turistus. Jeloustouno parkas yra vienintelė vieta Jungtinėse Valstijose, kur bizonai nepertraukiamai gyvena nuo priešistorinių laikų.

Šiuo metu parke yra 4 900 bizonų ir jie, pasak pareigūnų, sužeidžia daugiau žmonių nei bet kurie kiti parko laukiniai gyvūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų