REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

86-erių metų senutę žarstekliu uždaužęs 26 metų jaunuolis atvestas į teismą. Vaiko veidu jaunuolis suimtas trims mėnesiams.

86-erių metų senutę žarstekliu uždaužęs 26 metų jaunuolis atvestas į teismą. Vaiko veidu jaunuolis suimtas trims mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Net nepasakysi, kad į teismą vedamas Marekas Senkevičius yra jau sulaukęs 26-erių metų. Jaunuolio veido bruožai labiau primena nekaltą vaiką. Vilniaus rajono gyventojas įtariamas labai sunkiu nusikaltimu – 86-erių metų senutės nužudymu. Neabejojama, kad pasipriešinti dėl savo amžiaus negalinčią senutę žarstekliu jis uždaužė dėl pinigų. Įtariamasis buvo girtas, tad pinigų veikiausiai prireikė degtinei.

REKLAMA

„Savanaudiški tikslai buvo, ir jam pateiktas įtarimas dėl savanaudiškų tikslų, tai yra siekė užvaldyti turtą. Pinigų suma irgi yra užvaldyta, suma tikslinama, buvo paimtas mobiliojo ryšio telefonas, kuris sulaikymo metu buvo rastas pas jį“, – sakė prokuroras Liutauras Rudzevičius.

Pirminiais duomenimis, įtariamasis pagrobė vos kelis eurus – antradienį pavakare Mozūriškių kaime užėjęs pas kaimynę senutę M. Senkevičius jai trinktelėjo žarstekliu ir paliko gulinčią. Visai prie pat, Čekoniškėse gyvenantis jaunuolis pasisavinęs jos pinigus ir telefoną nuėjo savais keliais – lauke sutikęs kitą kaimynę dar pasakė, kad kviestų greitąją. Atvažiavus medikams senutė buvo nebegyva.

REKLAMA
REKLAMA

„Teismas tenkino prokuratūros prašymą bei paskyrė trijų mėnesių laikotarpį“, - pasibaigus posėdžiui dėl suėmimo pranešė prokuroras.

M. Senkevičius jau teistas už vagystę. Tyrėjams įtariamasis sakė, kad anksčiau sportavo – užsiėmė kikboksu. Tačiau vėliau pasuko nusikaltimų klystkeliais, metė sportą ir dar įklimpo į alkoholio liūną – įtariamasis neslėpė, kad buvo girtas, kai nužudė kaimynę. Buvęs kikboksininkas tikina nebegalintis savęs visai kontroliuoti, kai išgeria. Tačiau neatmetama, kad senutė nužudyta ne spontaniškai – vaikinas galėjo planuoti šį nusikaltimą, nes pas auką atėjo, kai pensininkė jau buvo gavusi pensiją. Įtariamasis veikiausiai tikėjosi rasti daugiau grynų pinigų, tačiau senutei pinigai buvo pervedami į sąskaitą.

Girtas įtariamasis policijai įkliuvo dar tą patį vakarą Vilniuje Pašilaičiuose. Pareigūnams buvo pranešta, kad žudikas nuėjo į Vilnių. Miesto pakraštyje buvo surengtos žaibiškos gaudynės.  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų