REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Anglijos karalienė Elžbieta II-oji (nuotr. Vida Press)

Per rekordiškai ilgą karalienės Elžbietos II valdymą prikapsėjo įspūdingų statistinių duomenų.

30

Per rekordiškai ilgą karalienės Elžbietos II valdymą prikapsėjo įspūdingų statistinių duomenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žemiau pateikiami kai kurie reikšmingi skaičiai karalienei ketvirtadienį švenčiant savo 90 metų jubiliejų.

REKLAMA

1926 metų balandžio 21-oji: Elizabeth Alexandra Mary Windsor gimė elegantiškame, 17-uoju numeriu pažymėtame Brutono gatvės name prabangiame Londono Meifero rajone, kurį vėliau, per Antrąjį pasaulinį karą, sugriovė bomba.

4: būdama tokio amžiaus karalienė gavo savo pirmąjį ponį, Peggy, kuris buvo karaliaus Jurgio V dovana, ir pajuto aistrą jodinėti, kuri tęsiasi visą gyvenimą.

33 446 430 minučių: Tiek truko karalienės Elžbietos II valdymas iki tos akimirkos, kai ji pernai rugsėjo 9-ąją, maždaug 17 val. 30 min. tapo ilgiausiai valdančia britų monarche, šiuo atžvilgiu pranokusi karalienę Victorią.

REKLAMA
REKLAMA

341: tai oficialių renginių, kuriuose ji 2015 metais dalyvavo Britanijoje ir užsienyje, skaičius. Tarp tų renginių buvo valstybiniai vizitai į Vokietiją ir Maltą.

12: tiek buvo ministrų pirmininkų nuo jos valdymo pradžios. Pirmasis buvo Winstonas Churchillis, o dabartinis yra Davidas Cameronas.

7: tiek jos valdymo metu buvo Kenterberio arkivyskupų. Pirmasis buvo Geoffrey Fisheris, kuris ją 1947 metais sutuokė, o 1953 metais karūnavo. Kenterberio arkivyskupas yra dvasinis Anglikonų Bažnyčios lyderis.

117: tiek valstybių aplankė Elžbieta II, kuri yra nukeliavusi 1,7 mln. kilometrų.

0: nors daug keliauja, karalienė neturi paso. Tačiau jos vardas yra visų jos pavaldinių pasuose.

50 000: tiek žmonių kasmet pakviečiama į karalienės šventes sode ir banketus. Vien sodo pobūviuose per visą jos valdymą yra dalyvavę daugiau kaip 1,45 mln. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

68: tiek metų Elžbieta II ir jos vyras princas Philipas yra susituokę. 626: tiek labdaros organizacijų, karinių pulkų ir asociacijų globoja karalienė.

1997: metai, kai karalienė įsteigė monarchijos interneto svetainę. Savo pirmą žinutę „Twitter“ ji parašė 2014-aisiais – 38 metai po to, kai auštant interneto erai išsiuntė savo pirmąjį elektroninį laišką iš vienos britų karinės bazės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų