REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apskrities policija sulaikė du įtariamuosius ginkluotais plėšimais. Sulaikymo metu įtariamieji priešinosi, todėl buvo panaudotas tarnybinis ginklas, elektros šoko prietaisas ir kovinių imtynių veiksmai, pranešė policija.

Kauno apskrities policija sulaikė du įtariamuosius ginkluotais plėšimais. Sulaikymo metu įtariamieji priešinosi, todėl buvo panaudotas tarnybinis ginklas, elektros šoko prietaisas ir kovinių imtynių veiksmai, pranešė policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimus policininkai atskleidė apsimetę mašinų pardavėjais.

Pernai gruodžio 22-osios vakarą Jonavos rajone, Dumsių seniūnijoje, Šveicarijos kaime, pagal skelbimą internete pirkėjams atvažiavus pirkti automobilio „Opel Insignia“, prie jų priėjo kaukėtas vyriškis. Grasindamas ginklu, jis liepė atiduoti turimus 7 000 eurų.

REKLAMA

Ne tarnybos metu uniformos nedevėjęs 41-erių metų Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės sargybų skyriaus vyresnysis pasienietis užpuolikui pasakė, jog jis yra pareigūnas ir taip pat turi ginklą. Pastarasis nedelsiant pasišalino, žmonės nenukentėjo.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo panaudojant šaunamąjį ginklą.

Sausio 6 dieną apie 17 val. Jonavos rajone, Užualių seniūnijoje, Išorų kaime, apie 30-35 metų vyras, veidą iki nosies apsirišęs juodos spalvos šaliku, grasino automobiliu „Citroen Xsara Picaso“ atvykusioms trims moterims ir 2008 metais gimusiai mergaitei, sakydamas „duokit pinigus arba šausiu“. Vyras, negavęs pinigų, pasišalino.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškinantis minėtų įvykių aplinkybes, kriminalinės policijos pareigūnai atliko daugybę viešų ir neviešų ikiteisminio tyrimo veiksmų, o išanalizavę gautus duomenis ir siekdami nustatyti asmenis, kurie, paskelbdami fiktyvų skelbimą, galbūt planavo įvykdyti plėšimą, kreipėsi į prokuratūrą dėl pareigūnų veiksmų atlikimo neatskleidžiant savo tapatybės.

Kovo 20 dieną nustatyta, kad šiuos plėšimus, kaip įtariama, galėjo įvykdyti 1990 metais gimęs Karmėlavos gyventojas. Kriminalinės policijos pareigūnai, apsimesdami automobilio pirkėjais, pagal skelbimą internete susitarė su tariamu pardavėju susitikti, apžiūrėti automobilio, o jei jis tiks ir jį nusipirkti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo 21-osios vakarą 19.30 val. pirkėjais apsimetę pareigūnai nuvyko į pardavėjo nurodytą vietą Jonavos rajone, Užusalių seniūnijoje, Išorų kaime. Neilgai trukus prie automobilio priėjo du asmenys su kaukėmis ant galvų, rankose laikydami daiktus, panašius į pistoletus.

Vienas iš asmenų staigiais judesiais kelis kartus bandė atidaryti vairuotojo dureles, po to pro truputį pravirą langą grasindamas daiktu, panašiu į pistoletą, reikalavo pinigų. Kitas kartu atėjęs asmuo, laikydamas rankose daiktą, panašų į pistoletą, stovėjo šalia automobilio.

REKLAMA

Sulaukę minėtų asmenų veiksmų, kaip įtariama, įvykdyti plėšimą, t. y. grasinant pagrobti pinigus, skirtus automobilio pirkimui, automobilyje buvę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai nedelsiant sulaikė 1990 ir 1991 metais gimusius Karmėlavos gyventojus.

Kadangi jie aktyviai priešinosi sulaikymo metu, todėl pareigūnai panaudojo kovinių imtynių veiksmus, elektros impulsinį prietaisą „TASER“ bei tarnybinį ginklą. Vyrai uždaryti į areštinę.

1991 metais gimęs įtariamasis anksčiau yra teistas už analogišką nusikaltimą, teistumas neišnykęs, sulaikytas bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu.

REKLAMA

1990 m. gimęs įtariamasis niekur nedirba, įsiskolinęs valstybei.

Prokurorai kreipėsi į Kauno apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės suėmimo įtariamiesiems skyrimo.

Kauno apskrities policija perspėja gyventojus nebūti patikliais, nesusigundyti mažesnėmis transporto priemonių kainomis nei rinkos, nevykti apžiūrėti planuojamos pirkti transporto priemonės į nuošalias vietoves tamsiu paros metu.

Asmenis, taip pat nukentėjusius panašiomis aplinkybėmis, ar galinčius suteikti tyrimui reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskrities policiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų