REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interpolas šeštadienį perspėjo, kad būtų laikomasi „papildomo budrumo sienos kontrolės“ postuose po labiausiai ieškoto išpuolių Paryžiuje įtariamojo Salaho Abdeslamo (Salaho Abdislamo) sulaikymo Belgijoje penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Belgijoje gimusio 26-erių Prancūzijos piliečio suėmimas ... gali paskatinti bet kuriuos jo bendrininkus pamėginti pabėgti iš Europos kur nors kitur“, – sakoma, šios tarptautinės organizacijos perspėjime 190 savo narių.

REKLAMA

Interpolas ypač pabrėžė atvejį, kai prie Paryžiaus stadiono, kur lapkritį įvyko vienas džihadistų išpuolis, buvo rastas neužpildytas Sirijos piliečio pasas. Šis pasas buvo įtrauktas į Interpolo pavogtų ir pamestų kelionės dokumentų (SLTD) bazę kaip vienas iš 1452 pavogtų paso blankų.

„Visoms šalims narėms išsiųstame pranešime patariama sustiprinti patikrą kontrolės postuose, ypač naudojantis Interpolo SLTD baze“, – nurodo Lione įsikūrusi organizacija.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi dar per anksti svarstyti, kuria kryptimi tyrimas turi tęstis, bet kurie asmenys, susiję su Abdeslamu, nerimaus, kad jų buvimo vieta gali būti atskleista, ir mėgins pabėgti, kad išvengtų suėmimo“, – sakė Interpolo generalinis sekretorius Juergenas Stockas Jurgenaz Štokas).

„Belgija sveikintina, kad suėmė Salahą Abdeslamą, bet tai tik viena didesnės dėlionės dalis“, – pridūrė jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų