REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovai šeštadienį Vilniuje vyksiančiame kongrese su įvairiomis politinėmis ir visuomeninėmis organizacijomis pasirašys deklaraciją „Laisva Tauta ir klestinti Valstybė“.

Valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovai šeštadienį Vilniuje vyksiančiame kongrese su įvairiomis politinėmis ir visuomeninėmis organizacijomis pasirašys deklaraciją „Laisva Tauta ir klestinti Valstybė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak partijos Informacinio centro vadovo Vidmanto Staniulio, tai nėra jungimosi deklaracija ir po jos partijos juridinis statusas nepasikeis. Jo teigimu, tai ideologinių principų deklaracija, kuri apims „valstybės, visuomenės ir tautos principus“.

REKLAMA

„Svarbiausiais tikslais laikome ir turime susitelkti dėl tautos ir valstybės suvereniteto gynimo, tiesioginės bei dalyvaujamosios demokratijos prioriteto įtvirtinimo, teisės viršenybės bei teisės valstybės kūrimo, žmogaus teisių kaip nedalomos visumos įtvirtinimo, aukštosios kultūros puoselėjimo ir nacionalinės švietimo koncepcijos išgryninimo ir teisingų mokesčių, atlyginimą bei pensijų sistemos įvedimo“, - rašoma deklaracijoje, kurią BNS citavo V.Staniulis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, deklaraciją pasirašys virš 30 įvairių organizacijų, tarp kurių - politinės partijos, visuomeniniai rinkimų komitetai, profesinės sąjungos ir kitokios visuomeninės organizacijos.

„Tvarkiečiai“ deklaraciją pasirašys su tomis organizacijomis, kurios atsiliepė į partijos pirmininko Rolando Pakso viešą kvietimą „kartu jungtis už tikrai nepriklausomą, demokratiniais pagrindais sutvarkytą, socialiai jautrią ir solidarią, teisingumu ir žmogiškumu grindžiamą valstybę“.

Kongrese taip pat turėtų būti tariamasi dėl partijos kandidatų 2016 metų Seimo rinkimuose. Pasak V.Staniulio, dalis kandidatų bus pristatoma kongresui ir bus suteikiami įgaliojimai partijos tarybai nustatyti galutinį sąrašą daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Staniulio teigimu, kongresas taip pat planuoja patvirtinti rezoliucijas „dėl beatodairiško kainų augimo“ ir „dėl politikos aktualijų“.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pernai gruodį valdančiajai partijai „Tvarka ir teisingumas“ pareiškė įtarimus dėl prekybos poveikiu ir pinigų plovimo. Įtarimai politinei partijai, kaip juridiniam asmeniui, pateikti atliekant 2014 metų pabaigoje pradėtą didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu.

Darbo partija, kuriai teisėsauga buvo pareiškusi įtarimus kaip juridiniam vienetui, teisme išvengė bausmės, nes susijungusi su dukterine Leiboristų partija buvo reorganizuota į naują juridinį vienetą. Teismas šiuo pagrindu Darbo partijos atsakomybės nevertino.

REKLAMA

Vykdydami kitą ikiteisminį tyrimą, STT tyrėjai vasario pabaigoje kaip specialųjį liudytoją apklausė „tvarkiečių“ lyderį Rolandą Paksą, tiriant duomenis, jog „Lietuvos ryto“ vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu, kad šis už kyšį paveiks Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos darbuotojus, jog šie leistų pradėti eksploatuoti „Norfos“ parduotuvę Prienuose. G.Vainauskui šiame tyrime jau pareikšti įtarimai. Prokurorai ketina kreiptis į Europos Parlamentą dėl R.Pakso neliečiamybės panaikinimo, kad jam galėtų pareikšti įtarimus. Abu jie savo kaltę kategoriškai neigia.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų