REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artūras nebeturi nei dukrelių, nei pastogės. Jo gyvenimas sugriuvo per pusvalandį, kai jo buvusi žmona pagrobė Artūrui globoti paskirtas judviejų mergaites. Vyras nebežino, ką daryti: per naktis nemiega ilgėdamasis dukrų, nors pripažįsta, kad ir pats nebuvęs šventasis.

Artūras nebeturi nei dukrelių, nei pastogės. Jo gyvenimas sugriuvo per pusvalandį, kai jo buvusi žmona pagrobė Artūrui globoti paskirtas judviejų mergaites. Vyras nebežino, ką daryti: per naktis nemiega ilgėdamasis dukrų, nors pripažįsta, kad ir pats nebuvęs šventasis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man reikėjo vaikams parnešti maisto iš „Maisto banko“. Tada atvažiavo mano buvusi žmona. Ji atvažiavo ne viena, o su savo mama ir sese. Manęs neapleido nuojauta, kad kažkas čia ne taip. Taip ir įvyko. Kai grįžau, nieko neradau – mano vaikus Brigita pagrobė“, – pasakoja Artūras.

REKLAMA

Vyras sako, kad vaikų teisių skyriai laikinąją vaikų globą po skyrybų buvo paskyrę jam, nes Brigita išgėrinėdavo.

„Vaikų teisės matė, kad aš stengiausi dėl vaikų ir pasakė: „arba vaikų namai, arba pas tave, Artūrai“. Brigita tuo tarpu nenorėjo man vaikų atiduoti.

Savo dukrytėms jaučiu begalinę meilę, be jų man gyvenimas – ne gyvenimas. Dabar sėdžiu namie ir verkiu. Trūksta man jų, nėra, kas rėkauja, nėra, kas laksto. Daug kartų į dieną sakiau joms, kad myliu. Aš labai jų pasiilgau, noriu apkabinti, pabučiuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Negalėjau normaliai miegoti naktį, visą naktį pratrepsėjau. Taip negalima: man duotos teisės, aš rūpinausi, aš stengiausi, o taip suplanuotai iš pasalų ėmė ir paėmė vaikus“, – laidoje „TV Pagalba“ sako vyras.

Ir balto, ir juodo

Brigitą į žmonas Artūras paėmė su trimis jos vaikais, o po to kartu su ja susilaukė dvynukių.

„Būdavo ir balto, ir juodo, bet aš ją ir jos vaikus mylėjau. Daugiau buvo gero, bet to gerumo niekas nenori matyti. Aš pripažįstu, kad ir pats nesu šventas, bet viską dariau dėl jos ir dėl vaikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neslėpsiu, pats išgeriantis buvau, kodavausi, o jausmai Brigitai atšalo, nes žmogus nuklydo. Ji jokių pastangų nedėjo, o aš visas. Kai nuvažiavom su „TV Pagalba“ pas Brigitą, ji pasakė, kad leis tik valandą ar kelias aplankyti dukras, bet ne visai dienai. Ji gal galvoja, kad aš paimsiu vaikus ir išvažiuosiu, o tokių planų aš neturiu“, – pasakoja vyras.

Artūras sako beprotiškai mylėjęs Brigitą, tačiau ji jam buvusi neištikima.

„Ji man priekaištaudavo, kad aš esą su kitomis moterimis miegojęs, o aš kiek kartų esu ją aptikęs su kitais vyrais. Pripažįstu, tada juos abu prilupau.

REKLAMA

Nesakau, kad esu šventas. Aš nevengdavau taurelės su Brigitos draugėmis išgerti, buvau pakėlęs ranką ir prieš Brigitą, bet ji išprovokuodavo, išplūsdavo mane“, – kalbėjo vyras.

Prirakino prie radiatoriaus

Brigita pasakoja, kad gyvendama su Artūru, patyrė ir prievartą, ir smurtą.

„Visą naktį buvau prirakinta antrankiais, negalėjau net į tualetą nueiti. Buvau prirakinta ir laiptinėje: purškė dujų balionėliu, mušė ir spardė. Artūras verkia ne vaikų, o dėl to, kad jomis prisidengęs, neturės, kur gyventi“, – sako moteris.

REKLAMA

Artūras ginasi, kad buvusią žmoną prirakinęs tik todėl, kad ji per išgertuves svečiuose pradėjo daiktus daužyti. Vyras sako nesuvaldęs kitaip moters, kaip tik prirakindamas ją.

„Jis mano ranką ir prie savo rankos buvo prisikabinęs, mane tampė ant grindų savo bute, tada vaikai buvo mažučiai. Mano ranka buvo visa sutinusi ir mėlyna – mano vaikas dar ir dabar tą prisimena. Mane užrakindavo po kelias dienas. Išeidavo per naktį gerti pats, o mane palikdavo užrakintą, negalėjau net pajudėti“, – kalba Brigita.

Skaudi neištikimybė

Vyras prisimena, kad, kai kartą ją užrakino namie, grįžęs žmonos neberado – jis buvo pas kaimyną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tu mane tada su metaliniu štangos strypu sudaužei, pas mane nebuvo nė vienos sveikos vietos, visas kūnas buvo mėlynas. Tu esi neprognozuojamas. Jeigu tau nebūtų dviejų su puse metų lygtinumo, aš vaikščiočiau kaip obuolys sudaužyta dabar“, – kalba Brigita.

Moteris sako vaikus pagrobusi tik todėl, kad nemačiusi kitos išeities: ji žinojusi, kad kitą dieną vaikai būtų išvežti prie Kauno, kur yra moteris, neturinti vaikų ir sutinkanti priimti Artūrą gyventi su vaikais.

„Aš juos būčiau praradusi visam laikui“, – sako Brigita.

Tad kadaise buvusi laiminga santuoka dabar abiems tapo skaudžiais randais. Vaikų Brigita nė neketina atiduoti buvusiajam, o šis neranda vietos. Tik laikas parodys, kaip baigs ši nelaiminga istorija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų