REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Edgaras Jankauskas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas prieš pirmąsias šių metų kontrolines rungtynes su Rusija ir Rumunija džiaugėsi, kad žaidėjai gaus progą patikrinti jėgas su tokiais galingais varžovais. Kai kuriems tai, galbūt, padės „nusileisti ant žemės“.

42

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas prieš pirmąsias šių metų kontrolines rungtynes su Rusija ir Rumunija džiaugėsi, kad žaidėjai gaus progą patikrinti jėgas su tokiais galingais varžovais. Kai kuriems tai, galbūt, padės „nusileisti ant žemės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos futbolininkų laukia „dublis" su dviem Europos čempionato dalyviais: kovo 23-ąją lietuviai Džurdžu mieste žais su Rumunijos komanda, o kovo 26-ąją Maskvoje išbandys jėgas su Rusijos atstovais.

REKLAMA

Galingi varžovai parodys trūkumus

„Galingi varžovai Rumunija ir Rusija. Kruopščiai analizavome varžovus. Ir kuo daugiau analizuoji, tuo pradeda labiau prakaituoti delniukai, - komentavo E. Jankauskas. – Ne veltui rumunai užima 16-ą vietą, o Rusija – 23-ą pasaulio reitinge. Jie rimtai priims, nes tai bus paskutiniai testai prieš Europos čempionatą. Techniškai aukšto lygio. Bus įdomu patikrinti savo jėgas. Tobulėjimui – neįkainuojama patirtis.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, gal norėtųsi pradėti pasirengimą su Butanu ar Liuksemburgu. „Tačiau geriausia, kai žaidi su stipriu varžovu. Parodo trūkumus, klaidas, ko reikia siekti, parodo kai kuriems žmonėms, kokie jie iš tikrųjų yra“, - tikino Lietuvos rinktinės treneris.

Kokį žaidimą galime tikėtis išvysti? „Dviračio neišradinėsime. Strategija, modelis, psichologija – supažindinsime žaidėjus. Nenorėčiau dabar gilintis į žaidimo konstravimą“ , - neatviravo jis. Įdomu, kad rusų skelbiamos bilietų kainos į rungtynes Rusija - Lietuva juokingai mažos. Pažiūrėti gyvai stadione šią dvikovą galima už 50 rublių arba 65 euro centus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujas modernus trenerių štabas

O konstruoti Lietuvos rinktinės žaidimą E. Jankauskui padės naujas trenerių štabas. Treneriui asistuos buvęs ilgametis nacionalinės ekipos žaidėjas Igoris Morinas. Baltijos futbolo akademijos direktorius ir jaunimo treneris atliks rungtynių analizę, stebės žaidėjus, planuos treniruotes.

Į trenerių komandą priimtas Rokas Garastas – entuziastingas, vienas perspektyviausių Lietuvos trenerių, besimokančių „UEFA Pro“ kursuose, žengia koja į koją su šiuolaikinėmis technologijomis. „Man tai neeilinis šansas. Tenka susidurti su moderniomis technologijomis, sėmiausi patirties „Ajax“ klube, universitete Barselonoje, stažavausi „Barcelona“, „Espaniol“ komandose. Pristatysiu naudingesnę informaciją, kuri padėtų sieti geresnių rezultatų“, - teigė R. Garastas. Į rinktinę taip pat grįžta „Sūduvos“ vartininkų treneris Audrius Ramonas.  

REKLAMA

Aktyviai stebi visus žaidėjus

Kokiu būdu sudarytas žaidėjų sąrašas? Į Rusiją įvažiavimas su vizomis, sąrašą pradėjome formuoti dar neprasidėjus A lygos rungtynėms. Priklauso nuo svarbos klube, žaidimo laiko. Dvi rungtynės per tris dienas žaidėjams didelis krūvis, įskaitant keliones“, - komentavo E. Jankauskas.

„Visų negalime pakviesti. Kas artėja, norime duoti šansą pamatyti. Pavyzdžiui Edvinui Girdvainiui, - aiškino jis. – Yra galvosūkių – žaidėjų laikas, svarba komandoje, lygis. Norime, kad jų lygis kiltų, tobulėtų. Formuosime stipriausią komandą konkrečioms rungtynėms ir eisime į kovą.“

REKLAMA

Lyginant su anksčiau skelbtu išplėstiniu kandidatų sąrašu, į sudėtį, kuri kitą savaitę išvyks į Rumuniją, nepateko saugai Andrius Bartkus, Donatas Kazlauskas ir Tautvydas Eliošius. Rinktinėje bus trys naujokai Markas Beneta, Ovidijus Verbickas ir E. Girdvainis.

Vartai - be Ž. Karčemarsko ir G. Arlauskio

Treneris tikino, kad kalbasi su visais žaidėjais asmeniškai. Paklaustas apie kodėl nėra kai kurių žaidėjų, E. Jankauskas nesibodėjo atsakyti: „Arvydas Novikovas laukiasi pirmagimio ir nori būti šalia žmonos, Žydrūnas Karčemarskas nori susikoncentruoti ties žaidimu klube, jo kontraktas eina į pabaigą. Dėl rinktinės galutinio žodžio netarė. Giedrius Arlauskis iš pradžių prašė nekviesti šį atrankos ciklą, vėliau gavo traumą. Marius Stankevičius entuziastingai priėmė kvietimą, tačiau į draugiškas rungtynes nevažiuos – klubas prašė likti ir padėti kovoti dėl vietos aukščiausioje lygoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad G. Arlauskis baigiantis atrankai į pasaulio čempionatą įsivėlė į žodžių karą su žiniasklaida.

Dėl vartininko pozicijos E. Jankauskui galva skauda mažiausiai, net jai ir neatstovauja šiuo metu Ž. Karčemarskas ir G. Arlauskis. „Vartininko pozicija stabiliausia mūsų komandoje. Visi trys pakviesti Vytautas Černiauskas, Emilijus Zubas ir Ernestas Šetkus turi žaidybinės praktikos, atrodo labai gerai. Galvosukis bus, kuris iš jų labiausiai tinkamas“, - juokėsi treneris.

Po rungtynių su Rumunija ir Rusija rinktinės grafike numatytos dar trejos rungtynės vasarą. Baltijos taurės turnyre gegužės 29 dieną Lietuvos komanda Klaipėdoje priims Estiją, o birželio 1-ąją išvykoje žais su Latvija. Birželio 6 dieną vyks kontrolinės rungtynės su Lenkija.

REKLAMA

Pasaulio čempionato atranką Lietuvos rinktinė pradės rugsėjo mėnesį namuose dvikova su Slovėnija.

Lietuvos futbolo rinktinės sudėtis rungtynėms su Rumunija ir Rusija

(Vardas, pavardė, klubas, šalis)

Vartininkai:

Vytautas Černiauskas (Bukarešto „Dinamo", Rumunija);

Emilijus Zubas (Belsko Bialos „Podbeskidzie", Lenkija);

Ernestas Šetkus („Sivasspor", Turkija).

Gynėjai:

Vytautas Andriuškevičius (Leuvardeno „Cambuur", Olandija);

Markas Beneta (Klaipėdos „Atlantas");

Valdemar Borovskij (Jonavos „Lietava");

Deividas Česnauskis (FK „Trakai");

Georgas Freidgeimas (Pavlodaro „Irtyš", Kazachstanas);

Edvinas Girdvainis („Marbella" FC, Ispanija);

Linas Klimavičius (Vilniaus „Žalgiris");

Tomas Mikuckis (Chabarovsko „SKA Energija", Rusija);

Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus „Žalgiris").

Saugai:

Andrius Bartkus (Klaipėdos „Atlantas");

Tautvydas Eliošius (Vilniaus „Žalgiris");

Donatas Kazlauskas (Klaipėdos „Atlantas");

Vytautas Lukša (Vilniaus „Žalgiris");

Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris");

Mindaugas Panka (Petah Tikvos „Hapoel", Izraelis);

Deimantas Petravičius („Nottingham Forest", Anglija);

Vykintas Slivka (Hertogenboso „Den Bosch", Olandija);

Artūras Žulpa (Kostanajaus „Tobol", Kazachstanas);

Mantas Kuklys (Vilniaus „Žalgiris");

Ernestas Veliulis (Marijampolės „Sūduva");

Ovidijus Verbickas (Klaipėdos „Atlantas").

Puolėjai:

Fedor Černych (Balstogės „Jagiellonia", Lenkija);

Deivydas Matulevičius (FC „Botosani", Rumunija);

Lukas Spalvis („Aalborg" BK, Danija).  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų