REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai dažnai moterys kreipiasi su klausimu - ką daryti, kad šalia jų esantis vyras būtų vyriškesnis, elgtųsi vyriškiau ir pan. Tenka pripažinti, kad vyriškumas slypi moteriškume. Ir atvirkščiai.

Labai dažnai moterys kreipiasi su klausimu - ką daryti, kad šalia jų esantis vyras būtų vyriškesnis, elgtųsi vyriškiau ir pan. Tenka pripažinti, kad vyriškumas slypi moteriškume. Ir atvirkščiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras ir moteris turi abiejų rūšių energijų ir vienas kitą papildo. Kai santykiams būdingas didesnis chaosas nei darna, verta peržiūrėti tam tikrus įpročius. Pradėkime nuo savęs, mielos moterys. Jei save atpažinsite, turėsite atlikti savo namų darbus. Ir pokyčio greitai nesitikėkite. Juk ne paslaptis, kad santykiai - tai didelis darbas su didžiuliu atsidavimu.

REKLAMA

Moterys mėgsta padėti spręsti finansinius sunkumus

Moterims būdinga globa. Tai slypi mūsų prigimtyje. Tačiau santykiuose su vyru, moteris turi užleisti garbingą vietą vyriškumui, net jei jo stokojama. Vyriškumui atsirasti turi būti vietos. Jei moteris numano apie vyro finansinius sunkumus, jei moteris žino apie juos, net jei moteris girdi iš vyro skundus, ji neturėtų pulti siūlyti sprendimų ar jų ieškoti. Labai dažnai moteris savo santuokiniam vyrui ir darbo ieško, ir už jį gyvenimo aprašymą rašo, ir padeda atlikti jam įvairią veiklą, už kurią vyras gauna atlygį.

REKLAMA
REKLAMA

Moters paskirtis - tikėti vyru, pasitikėti vyru, pergyventi dėl savęs, kai vyrui gyvenasi sunkiau, ieškoti ramybės savo viduje ir nustatyti sveiką santykį į sunkumus, kurie susiję su vyru, jo sprendimais, jo elgesiu. Tai nereiškia, kad moteris turi likti abejinga, kai vyrui nesiseka. Tiesmuka ir greita pagalba vyrui sudaro sąlygas moteriai į vyrą žiūrėti kaip į mažesnį, tarsi iš aukšto. Ir tai nepadeda vyrui vyriškėti. Net jei vyras mielai priima lengvai gaunamą pagalbą, jis su maža tikimybe ją vertins, nes prieš save jausis nevykėliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris, kuri aktyviai padeda vyrui spręsti jo problemas, netaps moteriškesnė vyro akimis, netaps mylimesnė ar geresnė jam. Svarbu išsaugoti lygiavertį santykį, ne globėjos, o lygiavertės gyvenimo draugės. O ką ji daro? Ji sako: aš tavim tikiu, tu atrasi sprendimą iš situacijos, gal net ir aš turėčiau kelias įžvalgas tau, tad jei reikės palaikymo, kreipkis.

Tai padeda vyrui augti, moteriai toks elgesys padeda neauginti šalia savęs parazituojančio individo ir nepersiimti kito našta. Įsisąmoninkime: jei vyras susidūrė su sunkumais, vadinasi, jo vystymuisi jie yra reikalingi, o, svarbiausia, jie yra pagal jo galias. Net jei vyras ir pats tuo netiki. Atminkime: moteriai lengva padėti veiksmu, kur kas sunkiau atlikti savo moterišką priedermę ir padėti pasyviai - tikėjimu, pastiprinimu, įgalinimu, malda.

REKLAMA

Dosnios moterys dovanoja brangias dovanas

Kai moteris nestokoja pinigų, ji gali pradėti vyrui dovanoti brangias dovanas. Tai nėra nei gerai, nei blogai, tačiau turi savas pasekmes. Jei moteris nori vyriško vyro šalia savęs, jai vertėtų būti kuklesnei su dovanomis vyrui. Didžiausias dosnumas, kurio laukia vyras ir kuris vyrą daro dideliu ir stipriu, tai moters švelnumas, tikėjimas vyru, pasitikėjimas juo ir žavėjimasis juo. Ne aklas "seiliojimasis", o sveikas ir sąmoningas pasididžiavimas konkrečiu vyro elgesiu ar veiksmu.

Tenka girdėti labai daug istorijų, kai moterys savo numylėtinius stengiasi nustebinti prabangiomis dovanomis. Šiais laikais tai ypač pavojinga, nes skatina santykiuose didžiulį vartojimą. Ypač, jei santykiai užsimezga tarp vyresnės moters ir jaunesnio vyruko. Atminkime: moteris vyrui turi būti skirta ne dėl patogumo ar išskaičiavimo bei naudos, o kad būtų gera, malonu ir prasminga. Tad verta moterims pačioms palaikyti tokią savo rolę. Ir vėlgi primenu: daug lengviau nupirkti vyrui laikrodį nei skirti jam laiko, būti su juo švelnia ar mokytis pasitikėti juo.

REKLAMA

Nesistebėkite, kai moteris yra gausiai apdovanojama dovanomis. Pastebėkite, kaip ji elgiasi su tuo vyru: ji nepadaro vyro savo gyvenimo centru, net mylėdama vyrą, ji neatsisako savo gyvenimo, savo poreikių, kurie moterį praturtina ir kurie neturi nieko bendro su amoralumu ar egoizmu. O svarbiausia, moteris leidžia vyrui būti vyru, net tuomet, kai jis pats to nenori.

Moterys išklauso vyrus

Psichologai jau seniai pastebėjo, kad egzistuoja tipiški skirtumai tarp vyro ir moters. Moterys paprastai laikomos empatiškesnėmis, jautresnėmis kitų skausmui, paslaugesnėmis, labiau gebančiomis atjausti ir pan. Tai labai svarbūs įgūdžiai, padedantys būti geromis mamomis. Tačiau santykiuose su vyru neverta persistengti. Labai gerai, jei pavyksta vyrą išklausyti, domėtis jo veikla, jo dienos tėkme ar jam svarbiais reikalais. Tik netapkime didžiosiomis vyro gyvenimo nesėkmių klausytojomis ir guodėjomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai nedaro mūsų moteriškomis, tai skatina motiniškumą. Kiekvienas sveikas vyras nuo mamos nori atitrūkti ir susitikti su tikra moterimi. Tad būkime budrios. Dažniausiai moterys taip elgiasi ne su savo santuokiniais vyrais. Visgi, net ir su bendradarbiais ar bičiuliais to daryti visai nereikėtų. Moteris ir taip turi kuo rūpintis. Jau geriau skirti laiko sau, savo artimiesiems, vaikams ir pan. Nebent vyras pats kreipiasi į moterį pagalbos, kaip į išmintingesnę, brandžią bičiulę, gerą patarėją.

Tačiau taip būna retai. Dažnas atvejis, kai vieniša moteris, norėdama ką nors globoti, susiranda nuolat sunkumus patiriantį vyrą ir vietoj pilnaverčių santykių plėtojimo galimybės moteris turi daug galimybių vyrą globoti kaip mažiuką. Ir meile tai nekvepia. Ir neturi ilgalaikių perspektyvų. Moterys iliuziškai tiki, kad išklausydamos vyrus, jos taps jiems artimesnėmis. Pasekmės dažniausiai būna nuspėjamos: moteris tampa lyg gelbėjimo liemenė vyrui, o romantiniams ar meilės santykiams tas pats vyras susiranda kitą moterį, prieš kurią nori būti dideliu, galingu didvyriu.

REKLAMA

Dažnai pasitaiko atvejų, kai moterys net nemoka būti šalia vyro kaip lygiavertė, vis siekia užsidėti "gydytojo" chalatą ir tapti nelaimingo vyro nesėkmingo gyvenimo gelbėtoja ar keitėja. Išmintinga ir save mylinti moteris mokosi pasakyti: na, nieko, tu tikrai išgyvensi visa tai ir išspręsi visas savo problemas. Tai ne tik moterį apsaugo nuo ne jai skirtų sunkumų, bet ir skatina vyrą augti. Įsisąmoninkime: kai vyras yra prislėgtas, išmokime būti šalia jo, tiesiog būti, be lašo gailesčio, kuris naikina vyrą, o su didele doze tikėjimo. Geriausia, ką moteris gali padaryti, kai vyras turi sunkumų - tai duoti vyrui laiko ir palikti jį ramybėje. Kuo moteris ramesnė, tuo vyras labiau įsitempia spręsdamas savo sunkumus.

REKLAMA

Moterys dalina patarimus

Globėjiška moters prigimtis sudaro daug galimybių moteriai tapti patarėja. Tik su vyru tai reikia pamiršti. Greitai mąstančioms, protingoms, veiklioms ir su sunkumų įveikimo patirtimi moteris tą padaryti yra ypatingai sudėtinga, bet labai verta. Jei vyras klausia, kaip jam pasielgti, verta moteriai išmokti atsakyti - kaip tu nuspręsi, taip ir bus arba pan. Tai skatina moterį dalintis atsakomybe, o vyrą skatina prisiimti atsakomybę. Šiais laikais porose daug kas apsivertę aukštyn kojom.

Atminkime: jei norime vyriško vyro, turime jam palikti visus instrumentus, kurie formuotų jo vyriškumą. Taip verta elgtis ir su savo partneriais, ir su sūnumis. Ypač pilnamečiais. Moteris gali besiguodžiančiam vyrui užduoti klausimus. Tik ne kaip profesionali konsultantė, bet kaip smalsi mergaitė. Toks moters pasyvumas skatina vyrišką aktyvumą, kuris vyrui yra labai svarbus, jei jis pats nori spręsti savo problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O jei jis nenori, padėti tapti vyriškesniu gali moteris, atitinkamu savo elgesiu. Galima užduoti klausimą - kaip manai, ką galima padaryti šioje situacijoje? O sprendimus palikti pačiam vyrui. Tai vyrui suteikia daugiau jam reikalingos pagalbos nei aktyvi moters intervencija.

Moterys rūpinasi vyro dvasiniu tobulėjimu

Dėl savo didesnio jautrumo moterys dažnai greičiau nei vyrai susidomi gyvenimo prasme, pasuka link dvasingesnio gyvenimo būdo. Ir tai yra labai gerai. Tik nereikia pamiršti, kad vyras visai neprivalo dalyvauti šioje demonstracijoje. Ir vaikai neprivalo taip pat. Pats geriausias dvasingumo pavyzdys - tai dvasingumu prisotintas elgesys, didėjanti ramybė, išmintis, kurią tikrai labai pastebi moters artimieji. Visgi labai dažnai moteris pasirenka moralizavimą, bambėjimą ir kitokius atstumiančius vyrą nuo dvasingumo būdus.

REKLAMA

Moteris, kuri tampa laiminga, džiaugsminga, kuri paprastai bendrauja su žmonėmis, kuri lyg saulė šviečia visiems, sulauks daugiau susidomėjimo dėl vidinio jos pokyčio iš vyro nei ta, kuri nuolat demonstruoja savo naujai pasirinktą gyvenimo būdą. Net kai vyras prašo papasakoti apie tam tikrus jį dominančius dalykus, neverta moteriai tapti guru. Geriau užrodyti ką nors ir leisti vyrui pačiam susivokti, kas ir kaip. Jei moteris nori vyrui būti moterimi, ji negali būti jo mokytoja. Kuklumas yra labai svarbu. Jau geriau kitiems pasakoti, o šalia savojo - būti. Įsisąmoninkime: išmintinga moteris yra lengva vyrui, o ne sunki nuo savo intelektualumo.

Moteris yra labai galinga ir ji gali daryti didžiulę įtaką vyro dvasingumui. Tik ne propaganda, o iš vidinės darnos gimstančiomis maldomis, laiminimais ar tam tikrais susilaikymais. Atminkime: moters nuostata "vyras be manęs neišgyvens, pražus, prapuls, tik aš jam gali padėti", griauna moteriškumą ir santykius su bet kuriuo vyru. Ištraukusi vyrą iš vienos duobės, moteris pati savo elgesiu jį įmes į kitą. Tad linkiu visoms moterims tapti lygiaverte savo potencialiai lygiaverčiam vyrui. Karališkai gyventi visuomet verta!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų