REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
97
Prekiautojas alumi Tadas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Naminio alaus pardavėją Tadą iš Pakruojo tv3.lt sutinka šurmulingoje Kaziuko mugėje, džiaugsmingai siūlantį praeiviams alaus ir giros. Nedidelės alaus daryklos „Davra“, dirbančios 25-erius metus, vadybininkas sako, kad prekiavimas alumi iš vienos pusės yra labai malonus ir lengvas darbas, tačiau iš kitos pusės aludariams vystyti veiklą Lietuvoje, anot jo, yra sunku.

97

Naminio alaus pardavėją Tadą iš Pakruojo tv3.lt sutinka šurmulingoje Kaziuko mugėje, džiaugsmingai siūlantį praeiviams alaus ir giros. Nedidelės alaus daryklos „Davra“, dirbančios 25-erius metus, vadybininkas sako, kad prekiavimas alumi iš vienos pusės yra labai malonus ir lengvas darbas, tačiau iš kitos pusės aludariams vystyti veiklą Lietuvoje, anot jo, yra sunku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tadas sako, kad jo atstovaujamos įmonės alus brandinamas mėnesį – per tokį laiką, teigia pašnekovas, alus ir įgauna tą natūralų, autentišką skonį – visai kitokį nei masinės gamybos alaus.

REKLAMA

„Iš pradžių padaroma vadinama mėsa iš miežių, apynių, mielių – ji užpilama plikytu vandeniu ir paliekama mėnesiui bręsti. Aišku, čia yra visa technologija, kaip ta mėsa padaroma ir kaip alus brandinamas. Čia yra natūralus, tikras alus. Stambieji gamintojai alų per tris dienas sumaišo, o čia brandinamas mėnesį. Kadangi jis natūralus, tai ir galioja tik dvi savaites po pagaminimo“, – sako pašnekovas.

Tadas sako, kad jų pardavinėjamo alaus skonis visai skiriasi nuo masinės gamybos alaus, nes šitas alus – natūralus, tačiau neekologiškas. „Šiais laikais jau ant laukų grūdai nupurkšti, praktiškai nebėra tokių dalykų kaip „ekologiška“, – sako Tadas.

REKLAMA
REKLAMA

Penkių rūšių alų gaminanti darykla, kalba pašnekovas, prekybą vysto tik Lietuvoje, o šį gėrimą pardavinėja daugiausiai baruose.

Darbo linksmumas ir liūdnumas

„Linksmiausia, kad gali pardavinėti ir kartu gerti alų, bendrauti su žmonėmis labai gerai. Tai labai lengvas darbas. Tik ribos skanaudami alų neperlenkiame, kad nebegalėtume susišnekėti su klientu, tiek nepiktnaudžiaujame“, – kalba Tadas

Nepaisant to, kad darbas linksmas, pašnekovas nurodo, kad aludariams Lietuvoje savo veiklą vystyti labai sunku:

„Pavyzdžiui, didieji gigantai padaro milijoną litrų alaus per mėnesį, o mes tik kelis tūkstančius litrų, o akcizų tarifas visiems vienodas. Mes negalime nė reklamos išvystyti, nė toliau keliauti – juk čia labai nelygūs dalykai. Užsienyje, net Rygoje, akcizas mažiesiems aludariams yra perpus mažesnis. Mes dėl to ir patys važiuojame prekiauti alumi į Kaziuko mugę, nes nėra žmonių“, -sako alaus darykloje dirbantis vyras.

Dabar akcizas alui priklauso nuo stiprumo – kuo stipresnis alus, tuo didesnis akcizas.

Visgi alaus darykloje dirbantis Tadas, kad ir, kaip jis sako, iš dalies sunki ta aludario dalia, tv3.lt palydėjo palydėjo su šypsena veide – neatrodė, kad jis šį darbą mainytų į kitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų