REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Žilvinas Ruminas teisme  nuotr. Broniaus Jablonsko

 Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti bylą, kurioje vilnietis ginčija užfiksuotus policijos alkotesterio parodymus.

23

 Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį pradėjo nagrinėti bylą, kurioje vilnietis ginčija užfiksuotus policijos alkotesterio parodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Per reidą vairuotojui Žilvinui Ruminui buvo nustatytas lengvas girtumas. Vyras su tuo nesutiko ir pasitikrino Vilniaus priklausomybės ligų centre. Čia kraujo tyrimai parodė, kad 29 metų vyras yra visiškai blaivus.

REKLAMA

Rodė nulius?

Ž.Ruminas į teismą atvyko su advokatu Sigitu Židoniu. Jie teismui Vilniaus priklausomybės ligų centro išvadas, kad kraujyje etilo alkoholio nerasta. Medikai taip pat vyrą tyrė alkotesteriu, tikrino jo stovėjimą, judėjimą.

 

„Daktarė pati nustebus buvo, kai alkotesteris parodė nulius“, – pasakojo Ž.Ruminas.

Teismas prie bylos prijungė advokato pateiktus dokumentus.

Advokatas užsiminė, kad reikėtų atlikti priklausomybės ligų centre imto kraujo mėginio DNR ekspertizę, siekiant įsitikinti, kad kraujo mėginys priklauso būtent jo klientui.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums jos nereikia, bet kad nebūtų spekuliuojama, mes pasirengę DNR ekspertizei“ , – teisme sakė advokatas.

Bylos nagrinėjimą atidėjo

Teismas bylos nagrinėjimą atidėjo, į kitą posėdį liudytojas bus kviečiami reide dalyvavęs policijos pareigūnas ir su vairuotoju vykęs draugas.

Per reidą vasario 6-osios naktį Vilniaus centre automobilį „Subaru“ vairavusiam Ž.Ruminui buvo nustatytas 1,38 promilės girtumas.

Advokatas teismui pateikė telefoninių pokalbių išklotines, iš kurių matyti, kur tą naktį buvo ir kur lankėsi jo klientas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Televizijos laidas kuriančioje prodiuserinėje kompanijoje „TV play“ operatoriumi dirbantis vyras po posėdžio žurnalistams pasakojo, kad, sėdėdamas policijos automobilyje pareigūno prašė pakartotinai patikrinti jo blaivumą alkotesteriu.

Tikino sava versija

„Pareigūnas sakė: „dabar tu įsivaizduok, tu įpūsi nulį, mane patikrins, tai aš kaltas liksiu ir sakys, kad draugą sustabdžiau girtą, pats įpūčiau ir paleidau. Nuvažiuosi į narkologinį ir ten viską pasitikrinsi“, – pasakojo Ž.Ruminas.

Jis sakė, kad policija jam leido važiuoti, tačiau vėliau paskambino ir pareikalavo grįžti atgal ir pasiimti protokolo kopiją.

REKLAMA

„15 minučių ten, 15 minučių ten, tai yra pusvalandis laiko, labai daug, kai reikia nuvažiuoti per valandą (į priklausomybės ligų centrą)“, – sakė Ž.Ruminas.

Vyras sakė, kad balandį gimtadienio proga jis ketino važiuoti į užsienį, tačiau dabar to negalės daryti, nes po nustatyto girtumo turi tik laikiną vairuotojo pažymėjimą, o su juo užsienyje negalės nei vairuoti, nei išsinuomoti automobilį.

Ž.Ruminas sakė, kad vairuoja 12 metų, per tą laiką buvo du kartus baustas tik už automobilio pastatymą ant žalios vejos.

REKLAMA

„Pavalgėm kebabų ir iš karto sustabdė“, – apie vasario 6-osios įvykį pasakojo vairuotojas. Toje kebabinėje Tauro gatvėje, pasak vyro, kur jis draugu pirko kebabus, alkoholis net neparduodamas.

Jis sakė, kad policininkas blaivumą tikrino su jau esą naudotu alkotesterio antgaliu. Kai jis dėl antgalio papriekaištavo pareigūnui, šis atsakė, kad eidamas pakeitė.

„Kitas dalykas – aš ką tik buvau pavalgęs, atsigėręs „kolos“ ir įsidėjau kramtomą gumą. Pareigūnas net neklausė, ar prieš 15 minučių valgėt, gėrėt. Alkotesterio instrukcijoje parašyta, kad iki tol 15 minučių nei gert, nei valgyti negali. Gal ir susidėjo visi dalykai. O gal kas įpūtė“, – svarstė Ž.Ruminas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų