REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energetikos holdingo „Lietuvos energija“ valdomai didžiausiai šalies elektros energijos gamintojai „Lietuvos energijos gamyba“ (LED) vadovaus Eglė Čiužaitė.

Energetikos holdingo „Lietuvos energija“ valdomai didžiausiai šalies elektros energijos gamintojai „Lietuvos energijos gamyba“ (LED) vadovaus Eglė Čiužaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė pranešė, kad penktadienį iš LEG valdybos pirmininkos ir generalinio direktoriaus pasitraukė Juozas Bartlingis, įmonės valdybą taip pat paliko Vidmantas Salietis. Penktadienį į posėdį susirinkusi LEG valdyba į jos pirmininko ir generalinio direktoriaus pareigas išrinko į bendrovę sugrįžusią E.Čiužaitę, kuri įmonės generalinio direktoriaus pareigas pradės eiti nuo vasario 22 dienos.

REKLAMA

„Vertinu pasitikėjimą, kuris parodytas pakviečiant mane sugrįžti ir vadovauti „Lietuvos energijos gamybai“ – išskirtinei įmonei su giliomis energijos gamybos tradicijomis ir didele komanda. Pačiai teko įsitikinti šios komandos profesionalumu, tad tikiu, kad visi kartu stiprinsime „Lietuvos energijos gamybą“, pasinaudosime sukaupta patirtimi ir toliau tobulinsime procesus, drauge atrasdami naujas veiklos kryptis. Ir toliau sieksime didinti akcininkams, darbuotojams bei visai valstybei kuriamą vertę“, – pranešime spaudai sakė E.Čiužaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ir tarptautinio verslo išsilavinimą turinti E.Čiužaitė dirbti „Lietuvos energijos gamyboje“ pradėjo 2011 metais, vadovavo už verslo plėtrą atsakingam bendrovės departamentui. 2013 metų rugsėjį ji tapo valdybos nare ir buvo atsakinga už finansų sritį. Praėjusių metų gruodžio pradžioje E.Čiužaitė buvo išrinkta į naujosios elektros ir dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) valdybą. Tapdama „Lietuvos energijos gamybos“ vadove, ji atsistatydino iš ESO valdybos narės ir Finansų ir administravimo tarnybos vadovės pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J.Bartlingas iš užimamų pareigų atsistatydino norėdamas pakeisti darbo pobūdį iš vadybinio į ekspertinį. Nurodoma, kad jis toliau tęs veiklą bendrovės gamybos procesų tobulinimo srityje.

V.Salietis iš LEG valdybos atšaukiamas 2015 metais LEG komercinės elektros energijos prekybos veiklą perkėlus į bendrovę „Energijos tiekimas“. Pastarajai įmonei V. Salietis vadovauja nuo praėjusių metų lapkričio.

Eglę Čiužaitę pakeis Augustas Dragūnas, kuris nuo šiol bus „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) valdybos nariu bei Finansų ir administravo tarnybos direktoriumi.

REKLAMA

Tokį sprendimą vasario 19 dieną priėmė ESO stebėtojų taryba, teigiama bendrovės pranešime spaudai.

Verslo vadybos ir administravimo išsilavinimą turintis A.Dragūnas yra sukaupęs daugiau kaip dešimties metų patirtį verslo valdymo bei finansų srityse. Nuo 2014 metų lapkričio mėnesio iki šiol jis vadovavo bendrovės „Lietuvos dujų tiekimas“ Finansų ir administravimo departamentui. Anksčiau jis dirbo bendrovės „Litgas“ Finansų ir administravimo skyriaus vadovu.

96,13 proc. LEG akcijų, kurios kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše, valdo valstybės kontroliuojama bendrovė „Lietuvos energija“.

ESO akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų