REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Ištvanas Kvikas, Ellada (nuotr. BFL)

Nespėjus aprimti „M.A.M.A“ apdovanojimų aistroms, muzikos mylėtojams – dar vienas saldainiukas. Šeštadienio vakarą LRT televizija rodė ketvirtąją nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos transliaciją. 

59

Nespėjus aprimti „M.A.M.A“ apdovanojimų aistroms, muzikos mylėtojams – dar vienas saldainiukas. Šeštadienio vakarą LRT televizija rodė ketvirtąją nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos transliaciją. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidos eigą šiemet kuruoja vedėjai Gerūta Griniūtė ir Andrius Rožickas. Tuo tarpu komisijos narių kėdėse – „Eurovizijos“ veidas ir balsas Darius Užkuraitiis, žurnalistas ir muzikos ekspertas Ramūnas Zilnys, scenos primadona Nomeda Kazlaus bei muzikos kritikas, žurnalistas Kazimieras Šiaulys.

REKLAMA

CATRINAH – „BE FREE“

Pirmoji į sceną žengė televiziniuose projektuose ne kartą dalyvavusi Catrinah.

„Gerai, kad nacionalinėje atrankoje tenka sunkumų. Jei jau važiuosiu į Stokholmą, ten jų bus tik daugiau“, – apie dalią šeštadienį ant scenos pasirodyti pirmu numeriu kalbėjo Catrinah.

Iš sunkių šarvų scenoje išsilaisvinusi ir į švelnią nuotaką virtusi atlikėja pademonstravo itin stiprius vokalinius sugebėjimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien man žymiai labiau patiko jūsų pasirodymas. Matosi, kad padirbėjote. Esate pakankamai stipri, gerai, kad dalyvaujate“, – pasirodymą įvertino operos solistė Nomeda Kazlaus.

ERICA JENNINGS – „LEADING ME HOME“

Viena iš lyderių nacionaliniame „Eurovizijos“ konkurse vadinama Erica Jennings ir vėl susilaukė komisijos liaupsių.

„Graži, jautri daina. „Eurovizijos“ kontekste gali labai gerai nuskambėti. Tokia daina yra dainuojama ne balsu, o širdimi. Šiandien man pasirodė, kad esi šiek tiek susikausčiusi. Paleisk širdį, nuostabi daina“, – kalbėjo Darius Užkuraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Erikos Jennings pasirodymą įvertino ir grupės „Skamp“ narys, verslininkas Viktoras Diawara: „Erika man yra kaip sesuo. Gal daug kam atrodo, kad „Eurovizijai“ reikia trankios dainos, šou. Tačiau yra nemažai pavyzdžių, kuomet laimi vokalas ir šiaip „faini“ žmonės“.

BEHIND THE MOON – „DID IT ALL“

„Manau, kad „Eurovizinė“ daina turi būti tokia kaip mūsų“, – kalbėjo grupės „Behind the moon“ narys. Kūrinį grupei sukūrė vokalistė Ugnė Smile.

„Jūs būsit scenoj, jūs esat gimus tam. Bet daina paprasta. Rokas“, – komentavo Ramūnas Zilnys.

REKLAMA

„Ši daina man labiausiai patinka iš šio vakaro. Aš čia matau tokios geros psichodelijos“, – palankiai kūrinį įvertino Kazimieras Šiaulys.

ALICE WAY – „HERO“

„Nemanau, kad yra kažkoks pasikeitimas, patobulėjimas po praeito karto. Man, atvirai kalbant, visa ši retro stilistika neatrodo tinkama. Norėtųsi kažko jaunatviškesnio prie šios dainos. Na, bet negaliu jums siūlyti savo nuomonės“, – komentavo Ramūnas Zilnys.

„Daina ėjo ir praėjo. Aišku, ir intonaciją reikėtų tobulinti. To būti negali“, – pasirodymą įvertino Nomeda Kazlaus.

REKLAMA

„Tai – labai nuostabi patirtis, noriu padėkoti visiems balsavusiems“, – tarsi atsisveikindama po pasirodymo kalbėjo Alice Way, kurį kūrinį sukūrė Leonas Somovas.

RŪTA ŠČIOGOLEVAITĖ – „UNITED“

„Rūta – stabilumas. Tai pirmasis žodis, kuris ateina į galvą pagalvojus apie ją. Kuo stabilesnis yra atlikėjas, tuo jis patikimesnis šioje vietoje“, – apie dainininkę kalbėjo Gediminas Jaunius.

Pasirodo, į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos sceną dainininkė lipo net kankinama peršalimo.

„Gyvenime būna iškrečia pokštą koks virusas. Ir jis būtinai turėjo šiandien pamaišyti. Vis tiek ne taip stipriai jautiesi, kai sergi“, – po palankiai komisijos įvertinto pasirodymo prasitarė Rūta Ščiogolevaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VALDAS LACKO – „STAY TONIGHT“

Praėjusį kartą pasirodęs Valdas Lacko sutriko, kuomet studijoje esanti komisija jį įvertino prasčiausiais balais, o iš užsienio lietuvių pasirodymus stebintys garsūs muzikantai iškėlė jį į balsavimo lentelės aukštumas. Kad ir kaip netikėta buvo, tokią patirtį dainininkas priėmė palankiai – „Pajutau, kaip per pusę centimetro pastorėjo oda“, – sakė Valdas Lacko.

Atlikdamas anglišką dainą atlikėjas šįkart įliejo ir lietuviško teksto. Tai didžiausią įspūdį paliko muzikos kritikui Kazimierui Šiauliui: „Man kažkaip Kerbedį priminė. Štai už tai ir reikia lietuviškai dainuoti“.

REKLAMA

„Kalbėkim atvirai, esate viena iš staigmenų čia. Žiūrovai, greičiausiai, nesitikėjo jūsų vėl čia išvysti. Siūlyčiau su profesionalais pasitarti dėl judesių scenoje“, – pasirodymą komentavo Ramūnas Zilnys.

PETUNIJA – „TOMORROW“

Petunijos prodiuseris Vilius Tamošaitis-„Gerai Gerai“ prasitarė apie po pirmojo jos pasirodymo „Eurovizijos“ atrankoje atlikėją užgriuvusį populiarumą. Tačiau antrasis dainininkės pasirodymas su ta pačia daina komisijai nepaliko didelio įspūdžio.

„Nebuvo blogai. Tačiau vokaliai... labai silpnai. Nuskambėjo kaip kokia foninė muzika. Reikėtų dar padirbėti“, – atlikėją pabarė Nomeda Kazlaus.

REKLAMA

DONATAS MONTVYDAS – „WAITING FOR THIS NIGHT“

Donatui Montvydui atliekant dainą „Waiting for this night“ ekrane matėsi vaizdo klipas, kuriame – dainininkas besiglamonėjantis su išvaizdžia mergina. Deja, tai ne jo žmona Veronika. To nepastebėjęs neliko muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys: „Prašau, prieš filmuodamasis bent vestuvinį žiedą nusiimk“.

„Aš labai myliu savo Veroniką, todėl šĮ simbolį visuomet nešiojuosi“, – atsikirto Donatas Montvydas, kuris šiame konkurse irgi yra laikomas vienu iš lyderių. Komisiją bei žiūrovus taip pat sužavėjo ir atlikėjo kūrinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

EGLĖ JAKŠTYTĖ

„Parašėme vienas kitam „Facebook“ – „nemoki dainuot“. O gavosi taip, kad sudainavome duetu“, – juokėsi apie bičiulę papasakoti paprašytas atlikėjas Paulius Bagdanavičius. Šįkart dainininko dueto partnerė scenoje pasirodė viena ir, kaip žadėjo praeitąjį kartą, pateikė anglišką dainos „Leisk dar būti“ versiją.

„Aš manau, kad ši daina daug geriau skamba angliškai“, – po pasirodymo bandydama atgauti kvapą kalbėjo Eglė Jakštytė. Komisija šiai nuomonei pritarė. „Kadangi daina kosmopolitinė, tai anglų kalba čia tiko labiau“, – komentavo Darius Užkuraitis.

REKLAMA

Kad ir kaip Dariui Užkuraičiui patiko daina, Eglės įvaizdį muzikos žinovas išpeikė: „Nepykite, bet atrodėte kaip mergaitė, kviečianti ateiti į diskoteką. O aš noriu, kad būtumėte diskotekos karalienė“.

IŠTVANAS KVIKAS IR ELLADA

Romas Ištvanas Kvikas ir jo scenos bičiulė Ellada pristatė švedų prodiuserio jiedviems pasiūlytą kūrinį „Please don‘t cry“.

„Jūs man patinkate, aš už jus. Norisi, kad kitą kartą būtų dar daugiau“, – palankiai pasirodymą vertino operos solistė Nomeda Kazlaus.

„Nesuprantu, kas čia pagrindiniai veikėjai – ar jūs, ar oro akrobatai? Jie – tarsi jūsų angelai sargai. Mano manymu, čia jie visai netinka“, – pasirodymo vizualizaciją komentavo Kazimieras Šiaulys.  

REKLAMA

Atlikėjų pasirodymus vertina ne tik komisijos nariai, bet ir garsūs atlikėjai bei prodiuseriai iš kitų šalių. Geriausių įvertinimų susilaukė Donatas Montvydas ir Rūta Ščiogolevaitė, tuo tarpu prasčiausiai įvertinta Alice Way.

Daugiausiai žiūrovų balsų susilaukė Rūta Ščiogolevaitė, o mažiausiai – „Behind the moon“ ir Alice Way.

Susumavus visus balus dalyvių seka nuo geriausiai iki prasčiausiai įvertintų išsidėliojo štai taip: Donny Montell, Rūta Ščiogolevaitė, Erika Jennings, Catrinah, Ištvanas Kvikas ir Ellada, Valdas Lacko, Eglė Jakštytė, Petunija, „Behind the moon“ ir Alice Way. Deja, dviems prasčiausiai įvertintiems dalyviams teko palikti „Eurovizijos“ atranką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų