REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Žydrūnas Savickas, Artūras Orlauskas ir Antanas Kavaliauskas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Peržengtos ribos: savo metų šventėje sportininkai tapo pajuokos objektu

Kur Antanui Kavaliauskui dar želia barzda, arba kaip galiūnai jautį užmušti norėjo

Sakote, krepšinis yra antroji Lietuvos religija? Anaiptol. Antradienį Nacionaliniame operos ir baleto teatre vykusiuose 2015 metų Lietuvos sporto apdovanojimuose nebuvo nė vieno krepšininko ar krepšininkės, nors Metų vyrų komandos vardą laimėjo vyrų krepšinio rinktinė, o moterų nacionalinė ekipa buvo tarp nominantų į Metų moterų komandą.

21

Sakote, krepšinis yra antroji Lietuvos religija? Anaiptol. Antradienį Nacionaliniame operos ir baleto teatre vykusiuose 2015 metų Lietuvos sporto apdovanojimuose nebuvo nė vieno krepšininko ar krepšininkės, nors Metų vyrų komandos vardą laimėjo vyrų krepšinio rinktinė, o moterų nacionalinė ekipa buvo tarp nominantų į Metų moterų komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, antroji religija ne itin pageidaujama, kai į krūvą sudedama visa puokštė mūsų šalies sporto šakų. Rankomis pradėta trinti jau nuo Metų trenerio apdovanojimo, kur, rinktinę iki Europos čempionato finalo nuvedęs ir tiesioginį bilietą į Rio de Žaneiro olimpiadą užsitikrinti padėjęs J. Kazlauskas savo pavardės neišgirdo ir kukliai liko tik nominantų eilutėje.

REKLAMA

Tai galima išgyventi. Juk Metų treneriu tapęs Vidas Bružas, kurio auklėtinis Eimantas Stanionis iškovojo Europos bokso čempionato auksą, ne mažiau vertas tokio prizo. Tačiau Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus Mindaugo Špoko ir garbaus amžiaus Vlado Garasto atlydėtas J. Kazlauskas net loštelėjo, kai ant scenos pasirodęs „anekdotų grandas“ Artūras Orlauskas ėmėsi savo juokelių.

Vienas iš jų toks: „Turbūt didžiausias reiškinys praėjusiais metais buvo barzdos – sportininkai ėmė auginti barzdas. Vieniems jos nešė sėkmę, kitiems – nelabai. Sakykim, Jonas Valančiūnas užsiaugino barzdą ir pelnė rekordinį kontraktą – 64 mln. JAV dolerių. Kitas „centro“ puolėjas Antanas Kavaliauskas irgi užsiaugino barzdą, bet NBA kontrakto nepelnė. Gal, sakau, ne tokią barzdą ar ne ten užsiaugino?“

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt pajutęs, kad tai nuskambėjo labiau ne kaip humoras, o netaktas, jis mėgino pelnyti publikos palankumą paklausęs, kodėl per žinias mato naujienas apie NBA ir NHL, bet ne apie visus šiuos salėje susirinkusius sportininkus. Ir čia pabaigoje dar kartą suskėlė kažką sunkiai suvokiamo apie galiūnų Žydrūno Savicko ir Vido Blekaičio bandymą užmušti jautį.

„Tokia istorija yra. Žydrūnas Savickas žinote, kokios apimties. Vidas Blekaitis taip pat ne mažesnis. Nutarė žiemai pasiruošti mėsytės. Nutarė nueiti pas ūkininką, o šis atpažinęs galiūnus leido pasiimti ką nori. Pasirinko vidutinio dydžio jautuką apie dvi tonas. Parsivedė į tvartuką. Žydrūnas sako: „Aš žinau, mačiau per televizorių. Vidai, apsikabink jį už ragų, pasiimsiu kuvaldą, į kaktą, jis krenta, o kailį numausime kaip kojinę.“ Vidas laiko, Žydrūnas duoda, o bulius stovi. Antrą kartą duoda, trečią užsimojo, o Vidas sako: „Jei dar kartą man per galvą duosi, aš jį paleisiu“, - porino A. Orlauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nenuostabu, kad po renginio su bičiuliais pabendravęs J. Kazlauskas nebuvo linkęs kalbėtis su žiniasklaida. „O apie ką čia kalbėti, - tv3.lt sakė Lietuvos rinktinės strategas ir gal šiek tiek su sarkazmu reziumavo. – Rinkimai kaip rinkimai.“

Geriausių Lietuvos sportininkų rinkimai gerokai svilo tarpuose tarp nominacijų pasirodžius „Pop ladies“ ir Edmundui Kučinskui, svarstykles į kitą pusę šiek tiek atsvėrė Samas su „Bix“ ir latvių dviratininkų pasirodymas. Galbūt net į temą, bet argi neturime talentų mūsų šalyje?

REKLAMA

„Manau, kad rinkimai sąžiningi. Norėčiau pakartoti tokį laimėjimą kitąmet, tačiau dviračių sporte gali ir akmenukas pamaišyti, pradurti padangą, gali pats nugriūti, nesisekti. Tikiuosi, kad sėkmė bus mano pusėje, - sakė Metų sportininku tapęs dviratininkas Ramūnas Navardauskas.

Anot jo, pagrindinis startas – olimpiada – ne itin palanki jam: „Trasa kalnuota, tinka mažiems, nedaug sveriantiems, o mes – lietuviai, krepšininkų šalis, dideli ir sunkūs, tad gerą rezultatą pasiekti nebus lengva. Stengsiuosi iš paskutiniųjų.“

REKLAMA

Tuo tarpu savo kolekcijoje Šaulio skulptūrėlę jau turinti Metų sportininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė atvirai džiaugėsi prizu: „Buvo tokia svajonė nuo praėjusių metų. Stiprios sportininkės ir su jomis konkuruoti sunku, reikia laimėti daug varžybų, kad jas nugalėčiau. Įgyvendinau svajonę. Linkiu kitoms iškovoti tą pačią.“

Apibendrinant šiek tiek keista, kad Lietuvos metų sporto šventėje, kur pagrindinis akcentas yra patys sportininkai, šių buvo vos saujelė Operos ir baleto teatre. Sakysite, vietų nebuvo? Renginys vyko pustuštėje salėje, kur akis rėžė tuščios kėdės. Galbūt jos galėjo būti skirtos ir krepšinio rinktinės žaidėjams, kurių didžioji dauguma šį sezoną rungtyniauja Lietuvoje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2015 m. Lietuvos sporto apdovanojimų laureatai

1. Metų sportininkas – Ramūnas Navardauskas (taip pat nominuoti Mindaugas Griškonis, Eimantas Stanionis).

2. Metų sportininkė – Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė (nominuotos Rūta Meilutytė, Agnė Sereikaitė).

3. Metų vyrų komanda – vyrų krepšinio rinktinė (nominuoti Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas, Edvinas Ramanauskas ir Aurimas Lankas).

4. Metų moterų komanda – Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė (nominuotos Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, moterų krepšinio rinktinė).

REKLAMA

5. Metų treneris – Vidas Bružas (nominuoti Jonas Kazlauskas, Giovanni Postiglione).

6. Metų proveržis – Eimantas Stanionis (nominuoti Henrikas Žustautas, Brigita Virbalytė-Dimšienė).

7. Metų sportininkas su negalia – aklųjų riedulio rinktinė (nominuoti Mindaugas Bilius, Augustas Navickas).

8. Metų sugrįžimas – Augustas Navickas (nominuoti Kęstutis Navickas, Aušrinė Trebaitė).

9. Metų pergalė – Henrikas Žustautas (nominuota vyrų krepšinio rinktinė, Ramūnas Navardauskas).

10. Apdovanojimas už pagalbą sportininkams – ledo ritulio treneris Berndas Haake.

11. Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus - LTOK atkūrimo 1988 m. darbo grupės narys Kazimieras Motieka.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų