REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Kėdainių vaikų žudikas (nuotr. TV3)
8

 

Savo dviejų vaikų nužudymu įtariamam Kėdainių rajono gyventojui dėl neadekvataus elgesio planuojama paskirti psichiatrinę ekspertizę, trečiadienį pranešė tyrimą atliekantys teisėsaugos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kilo abejonių dėl įtariamojo psichinės būklės ir dėl to kreiptasi į teismo psichiatrijos tarnybą ir gauta konsultacija, kad įtariamajam reikia atlikti teismo psichiatrinę stacionarinę ekspertizę“, – žurnalistams sakė Kauno apygardos prokuratūros prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas. Šiuo metu inicijuojama tokios ekspertizės paskyrimo procedūra. Tikimasi nutartį gauti per šią ar kitą savaitę.

REKLAMA

 

Pasak prokuroro, vyras nepaaiškina konkrečių nužudymo motyvų, o jo duodami parodymai nenuoseklūs. „Iš jo apklausų nėra kažkokių loginių paaiškinimų, nėra netgi loginės sekos. Yra labai sunkiai suprantamos nuotrupos ir sunku suprasti, kur realybė, kur kažkokios fantazijos. Konkretaus motyvo jis nepasakė“, – kalbėjo prokuroras.

Kaip sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-jo skyriaus viršininkas Valdas Buinickas, vyras neadekvačiai elgėsi apklausų metu ir vėliau uždarytas į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA

„Areštinėje jis tapo neadekvatus, darė veiksmus, kurių sveikas žmogus nelabai darytų: plėšė nuo savęs drabužius, tiesiogine prasme dantimis graužė kameros sienas, atneštą maistą kišo į įvairias kūno vietas, lakstė nuogas“, – kalbėjo V.Buinickas.

Baiminantis, kad vyras savęs nesužalotų, jam buvo uždėti antrankiai. Šiuo metu vyras laikomas Kauno tardymo izoliatoriuje, vykdoma jo intensyvi priežiūra. Taip pat teisėsauga jau yra gavusi pirmines teismo medicinos specialistų išvadas apie galimas vaikų mirties priežastis: nustatyta, kad berniukas žuvo nuskendęs, dėl mergaitės mirties priežasties dar nėra iki galo aišku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Berniuko mirties priežastis buvo nustatyta, tai yra prigėrimas. (...) Mergaitės mirties priežastis nėra iki galo nustatyta, tačiau ji nenustatyta tarp dviejų mirties priežasčių: tai yra ar hipotermijos, atšalimo, ar prigėrimo vandenyje“, – sakė prokuroras.

Teismo medicinos specialistai taip pat nustatė išorinius sužalojimus ant vaikų kūnų – nubrozdinimus, tačiau nenustatyta, ar sužalojimai padaryti juos mušant, ar atsirado vaikams krentant į šulinį.

Pareigūnai neturi duomenų, kad prieš nužudytų vaikų motiną anksčiau būtų smurtauta. Tą patį ji kalbėjo ir per apklausą įvykio vietoje. „Įvykio vietoje kada buvo apklausa, ji taip pat pasakė, kad jis buvo tik nervingas, neadekvatus, šoko su šakute, bet mušti nemušė“, – sakė V.Buinickas.

REKLAMA

Apie tai moteris pranešė ir policijai – ji teigė basa išbėgusi į lauką, nes vyras ją puola. Atvykus pareigūnams, vyras ėjo į namą, kur jis ir buvo sulaikytas. Name, savo lovose, buvo rasti ir abu gyvi likę vaikai. Jie buvo išsigandę. Pamatęs pareigūnus vyras buvo ramus ir nesipriešino, jam buvo uždėti antrankiai.

„Kada motina užbėgo į namus ir pamatė, kad nėra dviejų vaikų, tada pareigūnai puolė jų ieškoti. Į klausimą, kur vaikai, jis atsakė, kad šulinyje“, – sakė V.Buinickas.

Turimais duomenimis, vienas iš vaikų atvykus pareigūnams greičiausiai buvo gyvas, nes iš šulinio girdėjosi garsai. Pareigūnai mėgino vaikus pasiekti rastomis kopėčiomis, tačiau to padaryti jiems nepavyko ir teko laukti atvykstančių ugniagesių.

REKLAMA

Sausio 2-ąją, naktį iš penktadienio į šeštadienį, Kėdainių rajone, Saviečių kaime, 1979 metais gimęs vyras per buitinį konfliktą smurtaudamas privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų – dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę – įtariama, įmetė į kieme esantį šulinį. Vaikai žuvo.

Kauno apylinkės teismas sekmadienį leido šį vyrą suimti trims mėnesiams. Vyras prisipažino padaręs nusikaltimą, tačiau jo motyvų nenurodė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų