• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad jis neabejoja policijos tyrimu dėl Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorės Daivos Gineikaitės padarytos avarijos, ir pažymi, kad policijos alkoholio matuoklio parodymai yra akivaizdus girtumo įrodymas.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Situaciją, aišku, pirmiausia turi vertinti žemės ūkio ministrė, kuriai pavaldi Nacionalinės žemės tarnybos vadovė. Aš tikiu policijos pareigūnų atliktu tyrimu ir manau, kad šitas klausimas turėjo būti išspręstas labai greitai“, - LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Jo vertinimu, D.Gineikaitė neturėtų dirbti valstybės tarnyboje.

„Ką tik prieš kalbantis su jumis kalbėjausi su žemės ūkio ministre, jinai sakė, kad laukia teismo sprendimo galutinio, bet aš manau, kad bereikalingos vyksta dabar diskusijos, kažkokie atliekami papildomi tyrimai. Manau, kad jeigu alkotesteris parodė 1,66 promilės, tai yra akivaizdus įrodymas, kad tokie žmonės valstybės tarnyboje neturėtų dirbti“, - teigė ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė nesiėmė vertinti D.Gineikaitės galimybių toliau eiti pareigas sakydama, jog tai - žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės kompetencijos klausimas.

„Čia yra žemės ūkio ministrės kompetencija ir tikrai ne Seimo kompetencija“, - žurnalistams Seime sakė L.Graužinienė.

NŽT direktorė D.Gineikaitė, įtariama, šeštadienį neblaivi sukėlė avariją, šio eismo įvykio aplinkybes aiškinasi policija. Įtariant, jog buvo bandoma nuslėpti D.Gineikaitės galimo neblaivumo faktą, atskirą tyrimą pirmadienį pradėjo Specialiųjų tyrimų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė interviu Žinių radijui sakė, kad tokius kaip D.Gineikaitės atvejus reikia vertinti principingai.

„Jeigu teisėjai pažemindavo teisėjo vardą ar kitaip buvo nustatomi darbo vietoje išgėrę (...), tikrai prezidentė šituos dalykus vertina labai principingai“, - antradienį teigė M.Lingė.

„Bet kuri vadovus skirianti institucija turėtų lygiai taip pat principingai pasižiūrėti situaciją ir iš tikrųjų tos kartelės neleisti, jeigu iš tikrųjų yra tokie faktai, kokie yra žiniasklaidoje pateikiami“, - pridūrė jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų