REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją bandyta perduoti 19 telefonų ir kitų draudžiamų daiktų.

Į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją bandyta perduoti 19 telefonų ir kitų draudžiamų daiktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį pareigūnai patruliavo šalia 3-io sektoriaus. Apie 19.05 val. pareigūnai pastebėjo iš miškelio pataisos namų tvoros link ateinantį asmenį, kuris dėvėjo juodą striukę, ant peties nešėsi kuprinę. Pareigūnams kilo įtarimas, kad šis asmuo planuoja atlikti draudžiamų nuteistiesiems turėti daiktų permetimą į pataisos namų teritoriją. Įtariamajam priartėjus maždaug 5-7 metrus iki pataisos namų tvoros, pareigūnai bandė jį sulaikyti.

REKLAMA

Įtariamasis, pamatęs pareigūnus, į perspėjimus sustoti nereagavo, leidosi bėgti nuo pataisos namų tvoros, pro miškelį, Pravieniškių gyvenvietės kryptimi. Bėgdamas nusimetė kuprinę. Po ilgo persekiojimo bėglį pareigūnams pavyko sulaikyti.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, paaiškėjo, kad sulaikytasis yra Elektrėnų savivaldybės gyventojas, 19-metis D.O., kuris pareigūnams prisipažino, kad norėjo permesti per 3-io sektoriaus apsauginę tvorą ten bausmę atliekantiems nuteistiesiems paketus su telefonais.

REKLAMA
REKLAMA

Apžiūrėjus teritoriją prie pataisos namų buvo rasta oranžinės spalvos kuprinė, kurioje buvo net vienuolika lipnia juosta įvyniotų paketų. Taip pat Pravieniškių II gyvenvietėje buvo sulaikytas vairuotojas iš Vilniaus, kuris ir atvežė D.O.

Apie įvykį informuota policija. Atvykus policijos pareigūnams, buvo atlikta visų kuprinėje buvusių paketų apžiūra. Juose buvo daug įvairių nuteistiesiems draudžiamų daiktų: 19 mobiliojo ryšio telefonų, keturios šių telefonų baterijos, aštuoni telefonų įkroviklių antgaliai, du telefono įkrovikliai, du laisvų rankų įrangos komplektai, dvi USB atmintinės „SanDisk” (32GB), atminties kortelė „Kingston Micro SD” (32GB), atminties kortelė „Kingston SD Reader”, SIM kortelė „Ežys”, SIM kortelė „Pildyk“, keturi po O,5 litro talpos pusiau pripildyti buteliukai, skleidžiantys alkoholio kvapą ir 0,5 litro talpos pusiau pripildytas buteliukas su kvepalais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytasis D.O. ir draudžiami nuteistiesiems daiktai perduoti policijos pareigūnams.

Trečiadienio vidurnaktį apie 0.30 val., 3-io sektoriaus Apsaugos ir priežiūros skyriaus pareigūnui tikrinant apsaugos perimetrą, rado paketą, kuriame buvo trys mobiliojo ryšio telefonai.

Be to, tą pačią naktį apie 2 val., tikrinant apsaugos perimetrą, pareigūnai rado plastikinis butelį su 0,5 litro skysčiu, turinčiu alkoholio kvapą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų