REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkams numušus savivaliavusį rusų Su-24, pastarieji žadėjo „griežtą atsaką“. Atrodo, matome to padarinius: tradicinis Kremliui kitų šalių maisto produktų eksportuotojų šantažas, subombarduotas humanitarinis turkų krovinys ir sparnuotosiomis raketomis apšaudyti turkmėnai.

Turkams numušus savivaliavusį rusų Su-24, pastarieji žadėjo „griežtą atsaką“. Atrodo, matome to padarinius: tradicinis Kremliui kitų šalių maisto produktų eksportuotojų šantažas, subombarduotas humanitarinis turkų krovinys ir sparnuotosiomis raketomis apšaudyti turkmėnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turkijos maistas – „deja, neatitinka Rusijos normų“

„Apie 15 proc. Turkijos žemės ūkio produkcijos neatitinka Rusijos normų“, – jau dešimtis kartų girdėtą frazę kitų, „į nemalonę“ pakliuvusių, šalių atveju pasakojo Rusijos žemės ūkio ministerijos vadovas Aleksandras Tkačiovas. Jis paskelbė apie sustiprintą produkcijos tiekimo iš šios šalies kontrolę.

REKLAMA

„Pastaruoju metu mus pasiekia vartotojų ir pramoninių sąjungų skundai dėl iš Turkijos į Rusiją tiekiamos žemės ūkio ir maisto produkcijos. Rusijos žemės ūkio ministerija išanalizavo situaciją , ir aš informavau Rusijos Federacijos vadovybę, kad, deja, vidutiniškai 15 proc. turkiškos žemės ūkio produkcijos neatitinka Rusijos normų“, – turkams numušus Rusijos „Su-24“ staiga suprastėjusią jų žemės ūkio produkciją pastebėjo Kremliaus valdininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Smūgiai iš oro – bet sunkvežimiai ne su džihadistų nafta, o su turkų humanitarine pagalba

Turkijos žmogaus teisių gynimo organizacija „Humanitarian Relief Foundation“ (IHH) pranešė apie oro antskrydį, įvykdytą Aazazo mieste šiaurės Sirijoje, netoli sienos su Turkija.

Pranešimą patvirtina nuotraukos, kuriose gaisrininkai gesina degančius sunkvežimius. „Pilietinės gynybos būriai IHH dirba vietoje, po to, kai rusų kariniai lėktuvai sudavė smūgį humanitariniam konvojui Aazaze“, – rašoma organizacijos „Twitter“ žinutėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėlesniame pranešime teigiama, kad sunkvežimiai nepriklauso pačiai organizacijai, o tai, kad lėktuvai priklauso Rusijai buvo tik „pirminis pranešimas“. Turkų naujienų agentūra „Anadulu“ praneša, kad tai buvo rusų lėktuvai. Taip pat jų pranešime yra teigiama apie antskrydžio metu žuvusius mažiausiai 7 žmones. Agentūra pabrėžia, kad turkai vežė humanitarinę pagalbą ir statybines medžiagas karo Sirijoje pabėgėliams. Kol kas nė viena valstybė už šį išpuolį neprisiėmė atsakomybės.

Bombarduoja Turkijos pasienį

Lapkričio 25-ąją Rusijos laivai Viduržemio jūroje smogė į vietą Latakijos provincijoje, kurioje nukrito turkų numuštas Su-24 lėktuvas, o kapituliuotis suspėję pilotai buvo apšaudyti vietinių grupuočių narių.

REKLAMA

Londone įsikūrę žmogaus teisių atstovai „Reuters“ pasakojo, kad buvo atakuojami Džabal Arkad ir Džabal Turkman rajonai, kuriuos kontroliuoja „al Nusra frontas“ smogikai. Vietovė buvo apšaudyta tiek iš oro, tiek ir sparnuotomis raketomis iš laivų, dislokuotų rytinėje Viduržemio jūros dalyje.

Išvakarėse būtent šiuose rajonuose aktyviai veikiantys smogikai pranešė, kad nužudė rusų pilotus, kurie katapultavosi iš numušto šturmo lėktuvo. Jie taip pat apšaudė karinius sraigtasparnius, o vieną jų pamušė, kai šie skrido gelbėti pilotų.

Lapkričio 24-osios rytą Turkijos karinės oro pajėgos, po eilės perspėjimų numušė neidentifikuotą orlaivį, kuris pasirodė buvęs rusų šturmo lėktuvas „Su-24“. Abu pilotai katapultavosi, tačiau vieną jų besileidžiantį parašiutu nušovė Sirijos-Turkijos pasienyje pozicijas užėmę turkmėnai, kuriuos „Su-24“ tądien ir bombardavo. Lapkričio 25-ąją paaiškėjo, kad lėktuvo šturmanas yra gyvas ir jau pristatytas į Chmemimo oro uostą, kuriame yra įrengta Rusijos karinė bazė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų