REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo pavardės atsiradimą generalinio prokuroro skyrimo peripetijose Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas sieja ir su komiteto atliekamu tyrimu dėl kriminalinės žvalgybos informacijos naudojimo.

Savo pavardės atsiradimą generalinio prokuroro skyrimo peripetijose Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas sieja ir su komiteto atliekamu tyrimu dėl kriminalinės žvalgybos informacijos naudojimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferenciją ketvirtadienį surengęs J.Sabatauskas sakė iš pradžių manęs, jog jo pavardės figūravimas skandale susijęs su inicijuotomis Prokuratūros įstatymo pataisomis, kuriomis generalinio prokuroro kandidatūros parinkimas iš Prezidentūros perduodamas Vyriausybei, tačiau kelia versiją, jog visą šią situaciją galėjo lemti ir komiteto atliekamas tyrimas dėl kriminalinės žvalgybos informacijos, įskaitant ir riboto naudojimo pažymas, panaudojimo.

REKLAMA

„Iki šiol galvoju, kad tai susiję su mano įsitikinimu, kad valstybės laivelis turi plaukti stabiliai, nepersikreipęs ir skiriant teisėsaugos institucijų vadovus turi būti atspindėtas valdžių padalijimo principas. (...) Galvojau visą laiką,kad tai šitas dalykas, bet, ko gero, pamiršau dar vieną - kad TTK atlieka Seimo pavedimą ir tiria kriminalinės žvalgybos informacijos panaudojimą ir tyrimą turi atlikti iki sausio 31 dienos, ir išties matosi, kad šitoj srity nėra aiškumo“, - sakė J.Sabatauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Todėl dar viena iš priežasčių, kodėl aš kažkam netinku, arba kažkam „užmynėm ant uodegos“, gali būti ir šitas kriminalinės žvalgybos informacijos panaudojimo klausimas“, - pridūrė Seimo TTK vadovas.

Panoro susitikti su prezidente

Taip pat ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime J.Sabatauskas sakė iš prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjų komandos sulaukęs pažado, jog bus priimtas valstybės vadovės, bet laikas iki šiol nepaskirtas.

Prezidentūra šios situacijos nekomentuoja, BNS ketvirtadienį pranešė prezidentės Spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dėl publikacijų apie neva kažkokius susitikimus aš kreipiausi į prezidentės patarėjų korpusą, prašydamas, kad mane priimtų susitikimui. Iki šios minutės negavau informacijos apie susitikimo laiką, nors vakar man buvo patvirtinta, kad tikrai toks susitikimas žadamas, tik nebuvo konkretaus laiko, kuris turėjo būti patvirtintas šį rytą“, - sakė J.Sabatauskas.

Audiencijos pas prezidentę J.Sabatauskas pasiprašė trečiadienį, norėdamas išgirsti informaciją apie Seimo valdybos ir prezidentės susitikime esą pagarsintą pažymą, kurioje kalbama apie bandymus daryti įtaką generalinio prokuroro skyrimo procesui.

REKLAMA

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pranešė, kad antradienį per Seimo valdybos narių susitikimą su prezidente D.Grybauskaite ši užsiminė, kad prieš pat slaptą balsavimą dėl Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kandidatūros į generalinius prokurorus Kaišiadoryse esą įvyko susitikimas, kuriame greičiausiai buvę šio miesto teisėjai bandė paveikti būsimą politikų sprendimą.

Tačiau kaip šio susitikimo dalyviai minėti Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas J.Sabatauskas, šio komiteto narys Vytautas Gapšys ir Kaišiadoryse rinktas Seimo narys Bronius Bradauskas BNS kategoriškai paneigė vykus tokį susitikimą. Socialdemokratas J.Sabatauskas ir „darbietis“ V.Gapšys tvirtino jau kelerius metus nebuvę Kaišiadoryse.

REKLAMA

Informacijos neturi

J.Sabatauskas paskelbtą informaciją vadina šmeižtu. „Tai yra šmeižtas, mano ir kolegų atžvilgiu, o šmeižtas yra kriminalinis nusikaltimas, tik tiek, kad jis taikomas privataus kaltinimo tvarka, tik yra viena problemėlė - kas gali būti patrauktas ton atsakomybėn?“, - trečiadienį BNS sakė TTK vadovas.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tuo tarpu ketvirtadienį paskelbė iš specialiųjų tarnybų vadovų sulaukusi patikinimo, jog jie neturi informacijos apie bandymus daryti įtaką generalinio prokuroro skyrimo procesui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L.Graužinienė, susitikusi su Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės saugumo departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos bei Policijos departamento vadovais, aptarė informaciją, kuri buvo pateikta trečiadienio Seimo valdybos posėdyje su prezidente Dalia Grybauskaite, pranešė parlamento vadovės biuras.

„Šios dienos susitikime buvo kalbėta apie tariamai egzistuojančią informaciją dėl kai kurių Seimo narių galimai neteisėtų veiksmų, darant poveikį generalinio prokuroro skyrimo procesui. Teisėsaugos institucijų vadovai užtikrino Seimo pirmininkę, kad informacijos apie galimai neteisėtus Seimo narių veiksmus jie neturi ir niekam neteikė. Tai jie patvirtins raštu įstatymu nustatyta tvarka“, - skelbta pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų