• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eidamas 91-uosius metus sekmadienį mirė technikos mokslų specialistas Antanas Kudzys.

Eidamas 91-uosius metus sekmadienį mirė technikos mokslų specialistas Antanas Kudzys.

REKLAMA

Mokslininkas gimė 1925 metais Alytaus apskrities Seirijų miestelyje.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pirmadienį pareiškė užuojautą dėl jo mirties. Pasak premjero, A.Kudzys buvo inžinieriaus ir mokslininko pavyzdys kelioms lietuvių kartoms, o savo gyvenimu visus mokė „patriotizmo ir meilės tėvynei“.

REKLAMA
REKLAMA

„A.Kudzys buvo aktyvus Lietuvos laisvės idėjos puoselėtojas, tikrasis naujos valstybės kūrėjas, kuris niekada nesustojo puoselėjęs Lietuvos stiprinimo planų“, - rašoma A.Butkevičiaus užuojautoje, kurią išplatino Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA

A.Kudzys buvo Lietuvos mokslų akademijos tikrasis narys, Tarptautinės tiltų ir konstrukcijų asociacijos, Europos mechanikų draugijos, Tarptautinės statinių tyrimo ir standartų tarybos narys, keturių žodynų, šešių monografijų konstrukcijų mechanikos ir patikimumo tema, penkių vadovėlių aukštųjų mokyklų studentams, daugiau kaip 300 straipsnių ir pranešimų tarptautinėse konferencijose autorius.

Habilituotas mokslų daktaras, profesorius A.Kudzys už centrifuguotų gelžbetoninių konstrukcijų tyrimus 1974 ir 1982 metais apdovanotas LSSR valstybinėmis premijomis. Jis sukūrė transformuotų sąlyginių tikimybių metodą ilgalaikiam konstrukcijų patikimumui vertinti.

REKLAMA
REKLAMA

A.Kudzys dirbo įvairiuose Lietuvos universitetuose. 1988 metais jam suteiktas Budapešto technikos universiteto garbės daktaro vardas.

1992-1995 metais dirbo Vyriausybės konsultantu projektavimo ir statybos klausimais.

Lietuvos mokslų akademija (LMA) pranešė, kad LMA narys A.Kudzys bus pašarvotas Šv. Ignoto bažnyčioje Vilniuje, o laidojamas bus Antakalnio kapinėse ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų