REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje sekmadienį plevėsuoja iki pusės stiebo nuleistos vėliavos – šalis gedi žmonių, žuvusių per didžiausią savo lėktuvo katastrofą, kuri įvyko Egipto Sinajaus pusiasalyje ir pareikalavo 224 gyvybių.

Rusijoje sekmadienį plevėsuoja iki pusės stiebo nuleistos vėliavos – šalis gedi žmonių, žuvusių per didžiausią savo lėktuvo katastrofą, kuri įvyko Egipto Sinajaus pusiasalyje ir pareikalavo 224 gyvybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį Sinajuje sudužus rusų turistų pilnam keleiviniam lėktuvui, žuvo visi juo skridę žmonės. Lėktuvas su atostogautojais buvo pakilęs skristi atgal į antrąjį pagal dydį Rusijos miestą Sankt Peterburgą.

REKLAMA

Šios tragedijos priežastis aiškinasi jos vietoje dirbantys tarptautiniai ekspertai.

„Ar galite įsivaizduoti: žmonės atvyko pasiimti savo vaikų, vaikaičių, o sužinojo, kad jų jau nebėra“, – sakė 34 metų Galina Grigorjeva, viena iš daugelio žmonių, kurie atnešė gėlių prie improvizuoto memorialo netoli Sankt Peterburgo Pulkovo oro uosto atvykimo dalies.

„Kai apie tai sužinojau, tiesiog apsiverkiau“, – AFP sakė ši moteris, atsivedusi penkerių metų vaiką. Šis atnešė pūkuotą žaislą žuvusiems vaikams, kurių kai kurie buvo ir vos 10 mėnesių amžiaus, pagerbti.

REKLAMA
REKLAMA

Pagerbiant aukas, kurių dauguma buvo iš Sankt Peterburgo ir jo regiono, Kremliuje virš parlamento pastato ir virš kitų oficialių pastatų vėliavos buvo nuleistos iki pusės stiebo.

Valdžia įsteigė krizės centrą viešbutyje netoli oro uosto, kur aukų giminaičiai buvo pakviesti pateikti DNR pavyzdžius ir kur galima kreiptis į psichologus.

Rusijos valstybinis naujienų kanalas „Rossija 24“ periodiškai pertraukdavo transliaciją tylos minutėmis ir rodydavo besišypsančių žmonių, kurie vėliau žuvo per katastrofą Sinajuje, nuotraukas, tikriausiai padarytas atostogų metu ir paskelbtas socialiniuose tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios aukos buvo išvykusios pirmųjų savo atostogų užsienyje, kai kurios anksčiau niekada nebuvo skridusios lėktuvu, o viena pora buvo išvykusi savo medaus mėnesio, pranešė minėtas kanalas.

„Daugelis iš mūsų galėjome būti šiame lėktuve ir ši tragedija nė vieno iš mūsų negali palikti abejingo“, – sakė Rusijos Ortodoksų Bažnyčios patriarchas Kirilas, sekmadienį vadovaudamas pamaldoms už aukų atminimą.

„Tinkama skristi“

Rusų tyrėjai atliko kratą oro bendrovės „Kogalymavia“ biuruose, šalies transporto priežiūros institucija paskelbė, kad tikrinimą tęs iki lapkričio 30-osios.

REKLAMA

Ši užsakomųjų skrydžių bendrovė sekmadienį tebedirbo.

Šeštadienį „Kogalymavia“ paskelbė, kad sudužusio „Airbus 321“ pilotas buvo labai patyręs, o pareigūnai toje vietoje, kur lėktuvas paskutinį kartą pasipildė degalų, sakė, kad niekas nekėlė nerimo.

„Lėktuvas Samaroje (Pietryčių Rusijoje) nebuvo techniškai patikrintas, bet įgulai buvo atliktas sveikatos patikrinimas, buvo nustatyta, kad ji tinkama skristi“, – sakė regiono transporto prokuratūros atstovė Maja Ivanova.

„Tuo metu buvo patikrinti lėktuvo degalai ir degalų kokybė, ir jis atitiko visus reikalavimus“, – sakė atstovė televizijai.

REKLAMA

Daugelis pasilinksminimo vietų Maskvoje atšaukė savo programas; planų rengti Helovino šventes atsisakė kompanijos. Žiniasklaidos organizacijos iš pagarbos aukoms savo ženklus socialiniuose tinkluose padarė vienspalvius.

Tačiau prezidento Vladimiro Putino, kurio biuras paskelbė nacionalinio gedulo dieną, ekranuose nesimatė ir kai kurie rusai kritikavo jį už tai, kad jis nekalbėjo šaliai apie šią tragediją.

Sudužusiame lėktuve taip pat buvo keturi ukrainiečiai ir vienas baltarusis, sakė Rusijos pareigūnai.

„Tragiška, kai žūsta žmonės. Dvigubai skauda, kai žūsta tėvynainiai“, – „Twitter“ parašė Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas, kuris nurodė keturias ukrainietiškas pavardes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ukrainos sostinėje Kijeve žmonės dėjo gėles prie Rusijos ambasados, taip demonstruodami moralinę paramą Rusijai nepaisant tarp šių kaimyninių valstybių tvyrančios politinės įtampos dėl separatistinio konflikto Rytų Ukrainoje.

„Sielvartas neturi pilietybės, – sakė 32 metų Kijevo gyventoja Liudmila. – Svarbiausia yra išlikti žmogumi ir neprarasti užuojautos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų