REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau kitą vasarą ženklas, žymintis Palangos pradžią, bus peržengiamas tik išrinktųjų, sako kaimyninio Kretingos rajono gyventojai, kurie kyla į kovą prieš kurorto tarybos sprendimą penkiais eurais apmokestinti kiekvieną įvažiavimą.

Jau kitą vasarą ženklas, žymintis Palangos pradžią, bus peržengiamas tik išrinktųjų, sako kaimyninio Kretingos rajono gyventojai, kurie kyla į kovą prieš kurorto tarybos sprendimą penkiais eurais apmokestinti kiekvieną įvažiavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kretingiškiai tikrai nėra labai patenkinti – jie yra labai nepatenkinti. Nes iš tikrųjų tai tiek mes to pajūrio turim. Dalis jo yra regioninis parkas, o dabar jeigu didžiąją dalį pajūrio, kuriuo galėjo naudotis Lietuvos žmonės, Palangos savivaldybės taryba nutarė prisiimti kaip savo asmeninę nuosavybę ir atriboti visą Lietuvą nuo pajūrio“, - tikina Kretingos tarybos narys, protesto žygio vienas organizatorių Vilius Adomaitis.

REKLAMA

Kretingiškiai kurorte dirba, lanko artimuosius, prižiūri kapus, kasdien veža į Palangos darželius vaikus ar važiuoja maisto į parduotuves. Jie sako buvę įžeisti kurorto vadovų minčių, kad penki eurai tėra simbolinis mokestis.

„Tai yra labai daug, sakyčiau. Kaip su kokiu šlapiu skuduru per veidą.Tas Palangos mero posakis, kad tai yra simbolinis mokestis, tai yra labai didelis mokestis. Tegul meras, gal jisai nežino, kiek žmonės uždirba, nežino, kokios yra Lietuvos žmonių pajamos, jeigu jis penkis eurus įvardija simboliniu mokesčiu. Juo labiausia, kad žmogus įvažiavęs turės mokėti už stovėjimą, nes mokestis už stovėjimą tai neatšaukiamas“, - tikina V. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Kosminė kaina

Rinkliava būtų renkama visus tris vasaros mėnesius, bet nebeliktų pagalvės mokesčio. Penkių eurų už įvažiavimą nelaimina ir kurorte kalbinti gyventojai bei svečiai.

„Ir mažiau žmonių bus, pamatysit, ateis laikas, pamatysit, 5 eurai mokėti ir dar žinokit, kaip yra tos aikštelės, irgi čia reikia mokėti, tai nežinau, čia tiktai kurių pilnos kišenės pinigų, mafijozai gali važinėti“, - tikina Zina.

„Kadangi mes atvažiuojam per mėnesį du kartus, tai mums daug būtų. Bet kas atvažiuoja taip trumpam ir nedaug kartų, gal taip ir turi būt“, - svarsto Vida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai geriau būtų tas pagalvės mokestis, penki eurai čia gana brangu žmogui, vienai dienai čia yra brangu, čia bus kiekvienas įvažiavimas, suprantu, tai čia yra kosminė kaina, bus per pusę mažiau žmonių“, - savo nuomonę dėsto Eldevinas.

Į mišias – už 5 eurus

Kretingiškiai sako suprantantys, kad sumokėjus ekologinį mokestį įvažiavus į Neringą, dažniausiai joje ir praleidžiamas laikas, tuo tarpu atvažiavus  į Palangą lankomi ir gretimi miestai, tad kaskart kirtus ribą mokėti 5 eurus – labai brangu.

Paradoksų yra ir daugiau, pavyzdžiui, Vydmantuose gyvenantys žmonės teritoriškai priklauso Kretingos rajonui, tačiau jų parapija – Palangoje, vadinasi, kaskart sekmadienį į mišias išsiruošę kretingiškiai turės ne tik bažnyčios aukai eurų pasiimti, o ir įvažiavimui. Kretingos rajono taryba Palangos valdžiai parengė oficialų kreipimąsi, kad Kretingos gyventojai ir juridiniai subjektai nuo vietinės rinkliavos būtų atleisti. Šiuo metu komandiruotėje esantis kurorto vadovas prašo nepolitikuoti.

REKLAMA

„Paprasčiausiai tarybos nariai, jie net neįsigilina, yra tokia pigi politika, turbūt rinkimai artėja, ar Seimo, ar kieno tai, tai pirmiausia turbūt reikia įsigilinti, dar nėra net tvarkos priimtos, kokie žmonės galės atvažiuoti, jeigu turit nekilnojamą turtą, ar moksleiviai, nereikės nieko mokėti“, - sako Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Kretingiškiai parašė ir peticiją, renka parašus, kad įvažiavimas į kurortą nekainuotų niekam, o paskutinį spalio sekmadienį organizuoja protesto žygį iš Vydmantų, kaip patys sako, paskutinį kartą pamatyti nemokamą pajūrį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų